Fick hem reklakblad från expert idag. De hade västa rean! Nikon D40 för 5000kr och Nikon D40x för 7000kr! Började kolla runt lite hittade D40x på kameraexperten för typ 6 300kr nånting! Måste verkligen åka in och prata med Martin eller Håkan snart! Jag börjar bli sjukt pepp på att köpa en nu! Johanna tyckte att jag kunde ge henne min gammla kamera men jag vet inte det ja! för jag vet inte om man pallar ha med sig systemkameran överallt liksom..kan ju vara ganska skönt att ha en vanlig lite oxå liksom men vi får se. Ska ju köpa systemkameran först oxå!

Vi ska ner till huset och grilla snart*suck* astrist! som vanligt! Umgås med familjen och höra alla klaga på att man är för lat och blabla... LÅT MIG VA! jag vill verkligen bara ställa mig och skrika till dem ibland men jag vet att det skulle bara bli värre om jag gjorde det så jag låter bli!

Japp idag blir det Harry Potter and the Order of the Phoenix igen:P ska se den med Johanna,Jenni och Carl denna gången:P Jag längtar verkligen för det är så sjukt bra!!! men det värsta är ju att 7:e filmen kommer ju typ inte förens 2010!!!! det är ju superlänge till!!! 6:e filmen kommer den 21:e november nästa år!! Känns verkligen som en hel evighet till! speciellt när man tänker på att man går i trean då!! känn verkligen inte som om man kommer göra det redan om ett år! Eller ja inte riktigt ett år men nästan:P

Men nu ska jag gå och vara lite social för mormor och morfar är här på fika eftersom Johanna och Carl har kommit hem.
Jag vet att jag har haft dålig fantasi de senaste tre inläggen på rubikerna:P

Jag läste ur boken igår!!! Den är så sjuktäkligtgrymtjävlabra!!!! Jag skulle verkligen kunna våga säga att det är den bästa boknen som jag någonsin läst! Ville inte säga det först men med närmare eftertanke så finns det ingen bok som jag någonsin har läst som väckt sånna kännslor i mig! Det fanns kapitel då jag låg och skakade och hjärtat rusade! Vet det låter töntligt men så var det! Det fanns kapitel då jag låg och grät för att det var så hemskt. Det fanns kapitel där jag skrattade för det roliga kommentarerna. Det går nästan inte att beskriva hur bra denna boken var!

Det är sjukt innan jag ens hade läst ut den så ville jag börja läsa den igen! men Jenni ska låna den nu och sen Emma så det lär ju ta en vecka iaf innan jag får läsa den! Men aja jag får väl försöka hålla ut! Det är bara bra att de läser den för ju fler som läser den ju bättre för då behöver jag inte vara rärdd för att försäga mig utan kan diskutera den med dem! Det läskigaste med att läsa den var att jag såg allting som en film i huvudet! Jag brukar alltid se bilder och så i huvudet men aldrig på detta sättet! Det finns inget de kan utesluta i filmerna! Allt måste vara med för att den ska bli perfekt! Eller okej det finns några sågrejer som inte behöver vara med och några grejer de kan typ korta ner och så men i stort sätt allt måste vara med!

Så till dig som tänkt vänta på den svenska som kommer i November: TÄNK OM! Hur kan du tro att du kommer kunna vänta så länge!! det är ju typ tortyr!
Såg en intervju med JKR innan och då sa hon att Scar inte alls var sista ordet!! (lita aldrig på tidningarna!) detta har ju typ försört allt!!! Eller nej men både Jenni och jag hade tänkt ut massa meningar:P Hon sa dock att scar var väldigt nära slutet men inte det sista.. hon ville inte säga vilket som var det absolut sista ordet!

Men men nu ska jag gå och sova vet i fan vad jag ska läsa har ju läst klart Harry och onödigt att börja läsa en ny bara för ikväll typ!
Usch jag insåg just att det är bara två dagar kvar tills boken kommer!! känns sjukt att det är så nära! Jag har spenderat några timmer åt att titta på intervjuer med Emma, Dan och Rupert (förstår att ni blev förvånade nu!).

Nu har jag verkligen på allvar börjat fundera på hur hela kommer sluta! Vilka som kommer dö och vilka som kommer överleva och så. Jag har typ olika versioner hela tiden! Jag tror att Voldemort kommer döda Harry men även dö sjölv pga deras conection typ. Eller så blir det tvärt om. Fast samtidigt tror jag inte att Harry dör! Men om man tänker på hur de andra sex böckerna är så känns det lite väl "happy ending" om han skulle överleva! Det känns inte som om hon vill ha ett så lyckligt slut! Jag tror ju defenitift inte att Voldemort kommer dö och alla lever lycklaga i alla sina dagar! Om det nu är så att Voldemort dör och Harry överlever så kommer det fortfarande vara.. hmm jag kan liksom inte förklara hur jag tänker egentligen. Men aa jag tror iaf inte att det blir ett "Happy ending".

Sen har jag funderat på om Ron eller Hermione kanske kommer dö. Men nä jag tror inte det! Jag vill inte att de ska det heller! Jag vill ju att de ska bli tillsammans!! Fast just därför tror jag att det inte kommer bli så! För det bli aldrig som jag vill när det gäller sånthär!! Men aa det är iaf vad jag tycker ska hända! Jag har nån skum kännsla av att om Harry dör så kommer de bli tillsammans. De kan typ inte leva med någon annan som inte vet vad som har hänt för jag tror att de kommer vara där när han dör, om han nu gör det. Men aa som sagt jag vet inte riktigt vad jag tror!

Jag kommer verkligen läsa den non stop, cover to cover! Fast det kommer bli assvårt att inte tjuvkika på sista sidorna för att titta hur det egentligen slutar! Har dock hört att sista ordet i boken kommer vara "scar". Jag har verkligen gjort alla möjliga meningar som slutar med ordet "scar". Men jag antar att ingen av mina meningar kommer vara den som verkligen står där!

Om bara timmarna kunde gå lite snabbare!!  Jag vill verkligen ha den nu!!
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

Äntligen har det kommit datum om när skivan kommer och datum om turnén!!! Denna dagen är helt klart en av de bästa på hela året!! Skivan kommer den 17:e Oktober!! Det är faktiskt inte så hemskt länge till!!

I höst/vinter beger sig Kent ut på en turné som startar i Helsingfors den 4 november.

Turnéplan:
4/11 Helsingfors Kulttuuritalo (House Of Culture)
16/11 Stockholm Annexet
17/11 Stockholm Annexet
23/11 Göteborg Lisebergshallen
28/11 Oslo Sentrumscenen
1/12 Trondheim Spectrum
6/12 Lund Olympen
8/12 Köpenhamn KB Hallen

Biljettsläpp: Fredag 27 juli kl 09.00. Fler datum tillkommer.

Jag funderar på antingen Gbg eller Lund.. De ska ju komma fler datum men eftersom man inte vet om de kommer till ett place nära mig så satsar jag på att firra biljetter till ett annat place försts och om de kommer hit så går jag där oxå helt enkelt!

*Hoppar omkring av glädje!*

Emma och jag såg de i fredags!! :D:D Gudarnes vad bra den är!!!! Emma och jag när det var lut:" Kan vi inte sitta kvar till nio och se den igen??" Men vi insåg att vi inte kunde det hur gärna vi än hade stannat=( så vi gick till Linneparken för att sitta där och väta på bussen och typ hela vägen och även i Linneparken pratades det om Harry Potter typ hela tiden!! Så sjukt bra!!! Ni måste se den snarast!! Jag ska nog gå på den med Jenni för hon har ingen annat att gå med och jag ser den mer än gärna igen!!:D:D Och eftersom jag inte betalade när jag och Emma såg den så kan jag tänka mig att göra det nu:P Den var verkligen rolig oxå samtidigt som den var mörkare och så än de andra men ändå satt man och skrattade åt den! haha^^ scenen efter kyssen är typ den roligaste i hela filmen!! Eller alla andra saker som inte ens är menade som roliga men som blir det i alla fall.. fast dock är det oftast bara Emma och jag som fattar att det kan vara kul när några säger Harry!^^ ;)

Jag läste ut den 6:e boken i fredagskväll sen när jag kom hem! Blev visst en vecka tidigare än av jag hade räknat med.. så jag började läsa 5:e för jag ville egentligen läst den innan filmen men sket i det eftersom då skulle jag ju bara störa mig på allt som de utelämnat.. dock ha jag hittat den del grejer som jag gärna hade haft med i filmen men jag vet att det går inte göra allt för då skulle den bli typ 10 timmar lång och det pallar man ju inte.. dock hade den gärna fått vara en halv timme längre eller nåt.. Först tyckte  jag att den kunde ha vatt typ 3 och ½ timme men Emma sa nåt väldans klokt! Att mina förlängda sagan om ringen filmer är typ runt den längden och de orkar man aldrig titta på efter som de är för långa! Men en halv timme längre kunde den i alla fall vat!
Och jag längtar som en gnu till lördag!! Dels för att Johanna kommer hem och dels för att då ska jag hämta sjunde Harry Potter boken!!! Känns så jävlans konstigt att det liksom är slut efter den!! Efter den så kommer det inte kommer fler böcker inga mer filmer ingenting! Så som den slutar så slutar det verkligen! Vilket känns asjobbigt om det inte är ett riktigt bra slut!

Men nej nu ska jag ut och sola ingen och fortsätta läsa i Harry... Jag var tvungen att ta en paus i solandet för att inte bli ett litet bacon där ute på ballen! Och ja jag är inne i en sjukt stor Harry Potter period!
Okej jag måste skriva ner detta för att själv riktigt få in allt i huvudet.. Det är om Kalmar stadsfest igen..

okej det börjar Torsdagen den 9:e

Larmtorget
18.00 Sveriges Kultband
20.00 Jan Bylund
21.00 Fancy Dan & The Highshouters

Stortorget
13.00 Rix FM festivalen öppnar
19.00 Rix FM (BWO, Magnus Carlsson, Erik Segerstedt, Ola, Bosson, Ramsells)

Kalmarslott
22.30 invigning av "festningen"
23.00 (Förband: Desario) The Sounds

Fredagen den 10:e

Larmtorget
18.00 Erik Vilde
21.00 Charizma

Stadsparken
16.00 Edu Bumba med Amani Mini
17.00 Liana
18.00 MA Numminen
19.30 Soniquete
21.00 Gilito

Stortoget
19.00 Jessica Andersson med band
21.00 Rongedal

Festningen - Kalmarslott
12.00-21.00 Kalmar fritidsgårdar har öppet. Ta en fika med kompisarna!
12.00 ? 00.30 Matservering
12.00-17.00 Föreningsaktiviteter - uppvisningar & prova på!(Rugby ? Torrgraven, Taekwondo ? Yttre borggården, Kanot - Torrgraven)
13.00-21.00 Lokala band spelar
13.00-19.00 Lasergame - Årets häftigaste lasergame?
13.00-19.00 Action Event med isklättervägg
13.00-18.00 Inspelningsstudio
Färdiga bakgrunder med kända artister att lägga sång på eller ta med ditt instrument så spelar vi in dig. Du får CD-skivan med dig när du går.
14.00 Musikclinic med Magnus Rosén känd basist från bla Hammerfall. Magnus kommer att prata om hur det är att vara på världsturnè, göra skivinspelningar med mera samt ge en clinic i basspel.
15.00 Teatersport med Triangelteatern
17.00 Teater - ?Lindormen? - en kuslig historia baserad på en isländsk folksaga, framförs av ungdomar från Triangelteatern
20.00-01.00 Bio
21.00-00.00 Lokala band spelar
22.00-01.00 Clubdisco
TMP och Partykompaniet arrangerar disco i helt unik miljö!
00.00-00.20 Magnus Rosén
00.20-01.00 Lasse Lind

Lördagen den 11:e

Larmtorget
16.00 Radio Kalmars 30-års kalas börjar
21.00 The Rockets

Stadsparken
16.00 Mellanlandning med Peo från Vintergatan
17.00 Lori Watson Three
18.00 Downhill
19.30 Jord
21.00 Urban Turban


Okej detta verkar vara allt. På torsdagen kan man ju lätt tänka sig The Sound. Dessutom har jag lyssnar en del på förbandet nu på Myspace dock har de bara två låtar men de var riktigt bra enligt mig iaf (http://www.myspace.com/desariopop) Och Rix vill man gå på bara för att se alla små tjejer när Ola och Erik spelar!^^
På fredagen sen så är det sjukt mkt lokala band som ska spela. närmare bestämt 20st. Ett av dem är MS! För er som inte kommer ihåg eller inte var med så var de på Mejeriet i Nybor. Tror det var det bandet som han Kalle var med i så jag vill se dem för att se om han fortfarande ser ut som en tjej eller om han fått lite mer testosteron i kroppen!:P Dessutom är lokala band alltid kul och se för det brukar alltid vara nått som är helt okej liksom. Ja sen är det ju bara Lasse Lindh oxå som är värt besväret.
Lördagen ser ut som om man kan skippa helt och hållet faktiskt.. Om ingen vill se Bodils minicirkus som oxå skulle vara där men jag orkade inte skriva med det...
Just det! Ett av de lokala banden heter Friends of Jack och jag känner igen det namnet! känns som om jag har sett dem!! Någon som vet ifall de oxå var på Mejeriet i Nybro? Jag har en svag aning om att de kan ha vatt de för det finns en bild på dem och jag tycker mig känna igen dem men jag kan inbilla mig...
Men nej nu ska jag gå ut på Ballen och läsa lite i Harry Ptter the half-blood Prince!! AArh den är såå bra!!!
Lasse Lindh spelar ju som sagt i Kalmar den 10:e Augusti:D (på Beckas födelsedag!!:D:D Grattis i förskott:P) Tänkte att det börjar bli dags att beställa tåg biljetter och så snart så jag gick in på hemsidan för "festen" för att kolla upp lite tider och så.. hmm det visar sig att Lasse slepar typ 00.00 alltså mellan lödagen den 10:e och söndagen den 11:e!! fast nu nä rjag tittar lite mer noga så är det visst mellan lödagen den 11: och söndagen den 12:e skumt för det står på Lasses hemsida att det är den 10:e! Jag börjar bli förvirrad här!! Fast iof så är mian föräldrar lediga och då kommer de vara på Öland säkert alltså kan vi antagligen vara där båda dagarna=) För aldrig att jag tänkter missa Lasse! inte för allt i världen typ! Eller jo det finsn en del saker som jag skulle kunna göra frö att missa Lasse men i alla fall:P

Håkan i September oxå! wihu!! frågan är bara hur man ska få ledigt av Siv! =/ äsch det är bara att anmäla sig som sjuk:P Eller så får man hitta på en bra lögn till varför man ska vara ledig nu har man ju så många lektioner på fredagarna förra året hade jag bara kunnat haft klädsömnaden på onsdagen och sen skippat i engelskan men det går ju inte detta året!! ååå BAJS!
Skolan känns just nu väldigt långt bort fast ändå nära på nåt sätt :S känns som om det inte alls är mycket kvar av sommarlovet men samtidigt känns det som om det borde vara jättemycket kvar för jag har typ inte gjort nånting!
Men av en händelse så gick jag in och kolla på schemana för nästa år.. trode inte att de skulle vara klara men de verkade de visst vara! Som jag har sagt hela ettan så kommer vi få skitschema nästa år! och mycket riktigt! Vi har iof sovmorgon tre dagar i veckan men den är som mest en timme! så det gör i stort sätt ingen skillnad inte för mig iaf... sen slutar vi som tidigast vid 15.00 fast onsdagen verkar vara som förra året att vissa kommer ha IVÄ där och de andra slutar 11.55
Jag visste att det skulle bli såhär bara för att vi fick sluta så tidigt varenda dag utom tordagar förra året!! Fan sluta havl fyra på fredagar!!!!! jag kommer ju döö!!! från att ha kommit hem vid halv ett varje fredag så kommer jag nu hem vid typ 10 över fyra!! kunde de inte tagit det lite mildare!?! typ slutat vid två så jag hade kommit hem typ halv tre eller nåt! det hade ju varit lite mer lätt hanterligt!!
Dock har vi ju blivit av med Simine vilket känns skönt! och vi har bara två matte lektioner i veckan!! och de är tillsammans 85minuter!! det är ju fan knapt hälften av de sammanlagda från förra året! Dessutom så slutar vi ju vid 15.20 på torsdagar och det är ju bra om man bara ser till torsdagar=) ( Jag försöker vara positiv här!) Fast lite negativ måste jag få vara! vi kommer inte ha Jörgen i samhäll längre!! :'( Det var nästan det tråkigaste av allt!!!

Men nu ska jag gå och mysa med Malte!=)
Sitter och kollar på Live Earth galan just nu.. eller ja kanske inte precis just nu på secunden men nu fattar! Razorlight var för en stund sen!! ååh! de är så bra!! Och dom spelade America!!! Den är så jävlans bra!!Mando Diao kommer spela lite senare oxå.. de sa att de skulle spela vid typ 9 - 10 nån gång men vad jag kan räkna ut av tiderna som jag har hittat så verkar det vara försenat typ två timmar eller nåt så jag vet inte hur det blir riktigt! Men men det blir nog bra! Det är iaf bra att de har galan! Även om jag inte tror den hjälper supermycket men det är väl alltid någon som fattar att vi inte kan fortsätta såhär! Hoppas jag i alla fall.. Fast okej det är väl framförallt makthavarna (läs Bush) som måste ta sig i kragen! Fast även de brittiska staten måste göra tvinga folket där att sotera sina saker!!! Om man har varit där så vet man att de slänger allt i samma stora svarta sopsäck! ingen sotering what so ever!!Usch jag blir så djävla arg när folk vägrar inse att det är ett problem!! Fast det värsta är folk som tänker: "men vad kan jag göra? Det lilla jag gör gör ingen skillnad" JOOO!!! det gör visst skillnad!!! Det rä som historien om pojken som gick på en strand med massa uppspolade sjöstjärnor. Han går och kastar iväg en efter en tillbaka i vattnet och då kommer en man och frågar :" vaför gör du så du det gör ändå ingen skillnad!" och pojken svara: " men det gör skillnad för den här!" och kastar ännu en stjärna i havet! Det är verkligen så!! Även om inte den globala uppvärmingen kommer stoppas bara för att just du byter ut en glödlampa så är det alltid ett steg på vägen! Och nån måste börja! Om du börjar så kan du få fler att haka på!! Det gäller bara att visa att det går att leva energisnålt!! Det handlar inte om att man ska bygga en koja ochbosätta sig i skogen och äta rötter det är inte det jag säger! Det jag menar är att man ska hitta allternativa lösningar! Som istället för att folk från olika delar av världen ska flyga till samma ställe för att ha ett möte så kan man ha video kontakt! Dock är inte just detta helt utvecklat men om några år så! Istället för att ta flyget till tex stockholm eller göteborg ta tåget! och det går lite långsammare men vafan du hinner!! ta det lite lugnt!! Om sj bara kunde sluta envisas med att ha så höga priser så skulle många fler ta tåget!

Men nog pratat om det även om det aldrig kan bli för mycket egentligen! Jenni har åkt till Öland och jag är själv med mamma och pappa... Var hos Sven igår för han fyllde år!=) Jag låg och gosade med Malte i Pettson soffan=) Det var mysans! dock somnade jag eftersom jag var sjukt trött!! Pappa ska ju ha upp mig innan gryningen!! jag har jobbat hela veckan och nu är mitt badrum kaklat och fogat och urfint!! Det är typ det finnaste badrummet jag någonsin sätt!! synd bara att det är typ 1,5 kvadratmeter stort!  men fint blir det!=)

Det regnar just nu.. fast det är mysigt det oxå.. jag funderar på att gå ut bara för att få bli blöt och ha lite roligt:P
Jag vaknade för ett tag sen och har inte kunnat somna om vilket är sjukt jobbigt då jag skulle gått upp halv sju och verkligen behövde sömnen! men men jag ska iaf få kakla mitt badrum idag! =) Väsrsta coolt ju! Jag ska även försöka få pappa att låta mig tapetsera i mitt rum.. under hans uppsikt naturligtvis! Det är ändå ganska svårt att tapetsera helt sjävl.. om det inte regnar idag så ska jag nog hinna med att måla lite ute oxå.. suck jag kommer verkligen typ somna! har ju ingen iPod heller!! Eller jag har men batteriet är nästan slut och smart huvudet Jenni har kvar laddaren på Öland! Ja jag vet man kan ladda den i datorn men jag har tagit bort massa musik från dator nö ratt få mer plats till jag får min hårddisk och om jag sätter i den här så försvinner de ju från iPoden och det vill jag ju inte!

Var på skåres igår=) Vi skulle planera Åsnen runt.. Det blev framflyttat dne månad så 6 augusti är det som gäller nu=) Anledningen är att det ska regna i helgen och hur kul är det då att ha cykeltur med tältning!? Så jag är helt fri och ledig i helgen! Jag gör gärna nånting!!

På skåres så snodde jag nån smålandspostentidning som vi hade i skolan i våras.. Det visade sig så en del saker i den som fångade mitt intresse! Det finns ett helt uppslag om jobb i andra länder! Det finns bland annat www.worktravel.org  Det hade varit askul att göra nåt sånt som projektarbete istället för att bara resa runt i Europa! Men man måste ha fyllt 18 på typ allt och eftersom Emma fyller i augusti så skiter det sig redan där! Fast jag ska nog kolla runt lite mer och se om jag hittar nåt annat kul för de hade med en hel del länkar i tidningen.. asbra! där på Work and Travel hade de volontär arbete i Arfrika.. De hade olika resor eller så och på den enafick man typ mata babianer, geparder, föda upp babian ungar, ha en djurunge sovande hos sig! mm jag är sjukt sugen på att åka!! 4 200 kr / vecka minimum 2 veckor det blir 8 400 kr på två veckor.. lätt att man vill vara där längre!! dock måste man betala flyg sjävl oxå till Namibia..kollade lite och det verkar ligga runt 14 000kr så det är väl ganska dyrt antar jag att åka och vara volontär men fan det är värt det!! tänk själva att få ha typ en liten apunge sovandes hos sig!! skulle jag ge typ allt för!!

Sen finns det ett maasai/ elefantprojekt.. men bor typ med maasaierna och sen studerar man elefanter och andra stora däggdjur! 4 300 kr / Vecka + flyg minst 12 000kr.. verkar oxå askul men verkar inte vara riktigt lika mkt närkontakt med djuren.. Dock vore det svin kul att se hur maasaierna lever och så.. Det rä verkligen primitivt så sjukt stor skillnad mot Sverige!! att vara volontär där i några veckor skulle typ ge mer än alla år i skolan!!

Sen har delejonprojekt i sydafrika.. Man ska typ obsevera lejonungar i det vilda och se hur de beter sig och lite så mata dem med nappflaska, trösta dem och helt enkelt vara mamma till dem typ... 4 800 kr / Vecka + flyg minst 8 000kr. Man bodde med andra som oxå är med i projektet som mest är det 12 personer från hela världen som är med.. det verkade oxå så jäkla kul men allt det där roligaste är ju typ med ungarna så man måste ju åka när det finns ungar där! och hur ska man veta det liksom?

Jag ska verkligen åka på någon av dessa resorna! frågan är vilken och när!? Fast jag känner nog mest får den första faktiskt även om det säker är saker som kan hända det är säker inte så för alla som åker dit! Detär ju inte alltdig de har ungar och så men i alla fall det vore sjukt kul upplevelse! Dock är ju det den dyraste resan pga att flyget är så dyrt! men det är fan värt varenda korvöre! Den erfarenheten och upplevelsen kan man ju inte få någon annan stans! Frågan är mest när! det vore ju som sagt jävlit kul att ha det som projekt arbete på nåt sätt! frågan är om man kan göra resan på hösten typ två veckor.. man skulle ju kunna åka över höstlovet och sen vara ledig två veckor då skulle man ju ha tre veckor och så skulle Emma kunna följa med om du vill naturligtvis! Jag kan ju inte tvinga dig!  hmm.. detta tåls att fundera på! Sen är ju frågan hur man ska få ihop pengar! men jag behöver ca. 2 000 kr till för att få råd med flyget det borde man ju kunna få ihopp asså det är ju inte sjukt mkt pengar! Sen är det jul och födelse dag innan oxå dessutom fyller jag 18 så jag tycker jag borde få lite mer pengar än vanligt!! Sen får man väl typ sakffa ett jobb! Fan egentligen skulle man ju kunna söka på McDonalds bara för att ha nånting liksom! Så man får ihop pengar! Det slutar ju folk typ hela tiden och vi har dessutom tre Donkans och ett Max! Jag ska verkligen överväga detta!

Men nu är det dags för frukost sen blir det jobb hela dagen!!
Jag sitter här och kan inte sova så jag började göra en ny banner till bloggen.. är nästan klar men kom på att jag ville ha mitt namn på kinesiska i stället! har hittat en sida som ger en ett ganska bra förslag men har förstått att det är nästan omöjligt att översätta västerlänska namn till kinesiska.. Önskar att jag visste var mitt japanska man var! det hade ju gått lika bra med det liksom.. hmm.. äsch jag hittar det när vi flyttar! ;)

Men jag började kolla lite fter kinesiska horoskop oxå.. Vet iof att jag är född i ormens år (Alla som är födda innan den 26 Januari 1990 är födda i Orems år alla andra i hästens år) Jag började läsa om min personlighet.. Det stämmer väl mer eller mindre precis som sånna personlighetshoroskop alltid gör.

Men jag hittade nåt som ger en rejäl känga åt alla som kallar mig för lat!

Det kinesiska ordet för orm - hsien - kan betyda både lat och avslappnad, men det är ett misstag att kalla Ormen för lat. En hoprullad orm under en sten kan mycket väl vara avslappnad och inte lat. Ormar är inte mycket för att jäkta omkring och de behöver vila ordentligt efter att ha ätit, älskat, ja, efter praktiskt taget allt de sysslar med. Och på vintern ligger de förstås i ide. Men i det stora hela är Ormar hårt arbetande varelser och långt ifrån lata. När de väl en gång förpliktat sig gentemot sin familj, sin älskade eller sitt företag, sliter de som få andra för att nå sitt mål. Och låt er inte luras av att Ormen verkar reagera långsamt, det är när hon ligger där orörlig, som hon är som mest mentalt aktiv. Det är då hon tänker, smider ränker och planerar nästa drag. Ormens tankeverksamhet är ständigt igång och när hon handlar går hon mycket grundligt tillväga. Ormar arbetar på de mest udda tider.

Det sista med att ormar arbetar på de mest udda tider stämmer verkligen då jag under nästan hela mitt har gjort saker mitt i natten när jag inte kan sova.som nu ungefär.. jag kan göra allt möjligt på natten som att städa, klista in kort i fotoalbum, läxor, äta, bara sitta och lyssna på musik, läsa och ja typ allt!

På sidan jag httade kan man kolla hur det blir om kombinerar sitt västerlänska tecken(Stenbock i mitt fall) och det österlänska (ormen).  Även där fanns en lite känga.. fast denna gången till folk som tycker jag är mindre smart. Det tycker dock mest de som kännt mig länge...

Ormar har ofta mer känsla än hjärna. Men med Stenbocken vid sin sida, vem behöver hjärna?

Uppmärksamhet är Orm/Stenbockens drog. Han vill bli tittad på, kramad, pratad med och lyssnad till, utskälld och smiskad och matad och badad först. Ingen och inget tillåts komma emellan denna högmodiga karaktär och publiken han vill ha uppmärksamhet från.

Detta stämmer oxå sjukt bra! fast det är "egenskaper" som jag håller för mig själv.. men ja jag älskar att vara i centrum! allt ska handla om mig då är det som bäst! Jag kan inte hjälpa det! Det märktes mer när jag var liten och var tvungen att på varje kalas, även om det inte var mitt kalas, få uppmärksamhet genom att göra nånting och alla skulle titta på mig!! Men med åren så har jag lärt mig att hålla allt det där för mig sjävl men innerst inne vill jag fortfarande vara den som alla tittar på!

Passande karriärer för Orm/Stenbockar är: entreprenör, statsminister, miljonär, arvtagare, filmstjärna, toppmodell, reklamdirektör, religiös ledare, oljemagnat, koreograf, filmregissör.

haha^^ som om miljonär är ett yrke!! fast tja det skulle ju inte vara helt fel att vara det:P eller okej det var karriär men det är fanken nästan samma sak som yrken ens yrke är ju oftast ens karriär eller?  Jag kom på att en del av det där karriärerna skulle jag lugnt kunna tänka mig! filmstjärna tja varför inte älskar ju teater! miljonär och arvtagar skulle ju inte sitta helt fel. En entrepenör har jag inte full koll på vad de för. stadsminister skulle jag faktiskt inte vilja vara det är för mycket att göra! toppmodell om jad hade haft kroppen för det så visst.. reklamdirektör njaa jag vet inte, religiös ledare absolt inte! oljemagnat vet jag inte vad de gör, koreograf skulle nog kunna va kul, filmregissör jodå det hade med varit kul..

Om någon annan skulle vilja veta lite mer om sig sjävl så är länken till sidan jag hittade allt på här: http://www.monika.nu/horoskop/
*snyft* Lasse var hemlig artist på Peace and Love!!!!!! Nu vill jag ju ha varit där ännu mer!!!! Faan det kunde varit vilken jävla artist som helt å så är det Lasse!!! Varför just Lasse!?!? Åååååå!! De visse säkert att jag inte kunne komma dit så då bara: "Äsch vi gör det ännu värre och tar hir Lars Winnerbäck!!" Jag lovar att det var så!!

Men aja det är iaf tur att Lasse kommer hit till Växjö i december! Fatta att jag ska köa tidigt eller? Palla va i skolan! Eller okej om vi slutar hyfsat tidigt så men inte annars! typ gå til fyra eller nått no way! Lär ju inte ha ngt prov eller nåt eftersom det är en måndag så man lär ju inte missa så mkt även om man skippar en dag i skolan.. Dock missar jag ju en dag till när vi ska till gbg och se Håkan på Liseberg!:D:D Men äsch spela roland! Hoppas dock att våra fredagar blir ungefär lika meningslösa nästa år! Det känns inte så farligt att missa typ två lektioner som att missa typ fyra fem...
Fast vi kommer säkert få sugschema iår bara för att vi hade asbra förra året! jag känner det på mig! Men aja det är vl bara att gå till skiten som vanligt!

I fredags åkte jag,Emma och Jossan ut till Becka=) Vi kom dit lite senare än förväntat men det gjorde ingenting.. Vi gjorde väl egentligen inte så mkt bara pratade, åt och hade allmänt roligt=) Emma somnade efter att vi hade varit ute och gått runt halv tre, tre. Jag, Jossan och Becka satt och lyssnade på musik på datorn och lite annat jox.. Jossan gick och la sig typ halv fyra men jag och Becka satt kvar och hade askul och spelade harpan och grejade... Typ vid åtta så la vi oss ner på madrassen som vi lagt i köket bara för att prata och lite så men vi somnade... Tror jag vaknade någon gång när Emma och Jossan kom upp eftersom min mobil ringde (jag glömmer alltid ställa av väckar klockan) Men jag somnade om ganska snabbt..blev väckt vid typ två av Jossan för vi skulle åka hem..

Väl hemma så gick jag och pratade lite med farmor son hade jag bjudit Emma på middag så hon kom över och vi åt fläskfilé och klyftbotatis..mm det blev jättegott om jag får säga det själv... Dock blev bean lite knas fast den smakade normalt men såg skum ut.. den hade typ skurit sig... Men det var för att vi hade inga normala påsar med bea utan vi hade två fulla och en som var öppnad och bara lite kvar i så jag fick chansa lite med mängden smör liksom...mne ajaj det smakade gott iaf och det är ju huvudsaken=) Sen kollade jag och Emma på Crazy Beatutiful eller ja jag somnade typ hela tiden men Emma sa att jag fick det eftersom jag inte direkt hade sovit bra på natten. När den filmen var slut så var det någon film på tv4film som Emma ville se så vi kollade på den men den var inte så där jättebra.. Sen gickvi till mormor och morfar för jag skulle vattna jag fljde Emma hem och på vägen så snodde vi lite the Ark plansher som de har satt upp här:P När jag kommit hem så började jag kolla på The Queen Den var ganska jobbig att titta på utan svensk text för det rä så sjukt mkt ord som man inte kan.. massa sånnadär typ överklass egensla.. men jag kollade på lite mer än halva kanske sen gick jag och la mig.. tänkte gått upp typ elva men jag somnade om efter klockan så jag vaknade 20 i två!

Jenni kommer hem idag och sen mamma och pappa imorgon så jag har lite att göra idag! Måste dammsuga och plocka undan sen ska jag ner och måla i mitt rum en gång till.. men det tror jag jag ska försöka göra imorgon..