Jag vet inte ens vad jag ska säga... Efter att jag inte tyckte förra plattan var superbra så var jag lite osäker på hur det skulle låta denna gången men det jag hör här är allt jag ville ha och mer! Det är verkligen detta Kent jag blev kär i för 8 år sedan...

Svt började sända Game of Thrones för några veckor sen vilket gjorde mig väldigt glad eftersom jag velat se den serien ganska länge men liksom inte riktigt orkat sätta mig in i ännu en serie. Men när den ändå skulle gå på svt så kände jag att jag lika gärna kunde börja kolla. Jag blev ganska fast faktiskt! Kollade igenom hela serien på ett par dagar då jag inte hade något annat att göra, den är bara 10 avsnitt så var inte sååå många timmar.

Dessutom hade jag velat läsa böckerna men inte kommit för mig att köpa dem eftersom jag har så mycket att läsa i skolan att jag inte hinner tänka på vanliga böcker :P Men så hittade jag de fyra första i pocket för 189kr på Adlibris så då var det ju lika bra och slå till när vi ändå bara skulle ha en bok till denna kursen :P Har faktist hunnit börja läsa så är 260 sidor in i första boken typ. Den är riktigt bra och jag är imponerad över hur mycket det är som är nästan exakt lika i tv-serien! De har verkligen varit duktiga på att ta med väldigt mycket av det som händer i boken! Visst det är ju jättemycket lättare att hinna med allt när man har 10 timmar tv-serie att göra än om man gör en 2 timmar lång film. Men jag var ändå glatt överraskad över att det var SÅ mycket som stämde.

Dock är det en sak som jag stör mig lite på. Eller inte stör mig på, det är mer att jag har lagt märke till det men jag kan förstå varför de inte kunde göra som i boken i detta fallet. Titta på dessa tre personer och gissa hur gamla de ska vara.







Här ser de ju ut att vara typ mellan 20 och 25 tycker jag men i boken ska alla dessa tre vara runt 15! Jag förstår att de inte kunde ha 15 åringar i deras roller för det hade ju blivit värsta rabalder eftersom det är väldigt mycket sex och våld i serien. Men det blir liksom lite skumt när man vet hur gamla de egentligen ska vara.

Jag tycker i alla fall att folk borde läsa böckerna, de är riktigt bra hittills. Har ju dock väldigt mycket kvar eftersom det ska bli sju och jag bar har läst 260 sidor i första :P Flera av dem är ju över 1000 sidor så kommer nog ta ett tag innan jag är helt klar med dem.
Har egentligen tänkt skriva massa gånger de senaste veckorna men det har liksom inte blivit av. När jag väl har gått in för att skriva så har lusten försvunnit men nu verkar den vara tillbaka! :D Så nu kommer jag skriva flera stycken inlägg på en och samma gång bara för det :P Skulle bli ett så hiskeligt långt inlägg om jag bara gjorde ett nämligen :P

För det första har jag börjat träna igen! Hoppas verkligen att du är glad över att höra detta Emma eftersom det innebär att jag har börjat använda mina skor som du var så snäll och släpade upp hit för två år sen ;P

Jag och Johanna har börjat på Gaelic Football och det är sjuktkul! Det är typ en blandning av rugby, fotboll och amerikansk fotboll, fast ändå helt eget. Har bara varit där två gånger än så länge eftersom jag är lite förkyld igen och inte kunde träna varken i söndags eller ikväll :/ Har värsta hostan som gör att min astma inte riktigt vill samarbeta så känner att det inte är en bra idé att träna under de förhållanden! Men jag satsar på att tillfriskna under påskledigheten så att jag är fit for fight sen när jag kommer tillbaka :P

Det roliga med träningen är att flera av dem som är med verkligen är från Irland och alla är jättetrevliga och det är liksom lugnt att man gör misstag! Man känner sig inte alls pinsam och dum om man gör fel och de kommer fram och ger tips på hur man kan göra bättre vilket jag verkligen uppskattar! Hur ska man annars lära sig liksom?! Tränarna är också jättebra även om det ibland är lite svårt att förstå vad Donal säger på sin breda irländska, i alla fall när han står med ryggen mot en :P

Vi ska ha turnering i slutet av maj vilket ska bli superkul! Satsar väl inte på att man får spela jättemycket men det är ju mer hela grejen som är kul. Det kommer lag från Malmö, Göteborg, Helsingfors, Tallinn och tror det var ett från Oslo också! Sen ska det vara turneringar i Europa under sommaren också vet inte om det blir att jag följer med på dem dock, känns ganska avlägsett med tanke på att jag bara tränat två gånger liksom :P
Har nu fått vår kommande tenta som ska vara klar på fredag. Av någon anledning känner jag ingen panik över den, än... Den ska vara max 12 sidor vilket är 4 på varje fråga och det känns ändå ganska rimligt tycker jag. Dessuom känns frågorna breda fast ändå inte jobbigt breda och de känns som om de är genomförbart att få ihop någonting bra liksom. Dock kommer det nog inte låta alls lika bra på torsdag klockan 22.00 ;)

Men eftersom det är fredag har jag bestämt mig för att inte bry mig så mycket om tentan idag. Ska nog bara börja planera lite och kolla upp vad i böcker/artiklar som kan användas. Jag tänkter istället skriva ett killer personligtbrev till UNICEF!!! Asså det är helt sjukt hur mycket jag vill ha det jobbet!! Jag MÅSTE ha det jobbet!! UNICEF är ju en organisation som jag kan tänka mig jobba för i framtiden! Vorde ju så grymt att få in en fot där nu! Plus att det ser asbra ut på mitt cv om jag söker till andra biståndsföretag/organisation i framtiden. Jag tänkte gå över till Susanne sen och be henne läsa igenom det och kolla om det är okej. Som tur är har de två tjänster ute så söker ju till båda även om det är en jag helst vill ha.

Annars är det inte mycket som händer just nu. Ska gå på Aquaria med Jenni och Oscar imorgon för Johanna och Carl åker till Köpenhamn idag. Sen ska vi självklart kolla på mello på kvällen :) Vet inte riktigt vem jag vill ska vinna, har några favoriter men ingen som jag vill ska vinna mer än någon annan. Så länge inte Ranelid vinner så är jag typ nöjd!
Kollade precis på första avsnittet av säsong 18 av ANTM. Det är en liten twist i år; hälften av tjejerna är från Storbritannien! Jag gillar verkligen att det har gjort så här och det visar åter igen hur smart Tyra är när det gäller att förnya ANTM. Hon gör nåstan alltid någon ändring som gör att det fortfarande (efter 18 säsonger!!!) är kul att titta på.

Instingtivt hejar jag ju naturligtvis på britterna, ingen tvekan. Dock kan jag tycka att det är fel att alla de brittiska tjejerna har varit med i Britans Next Top Model medan alla de amerikanska är helt färska. Dock förstår jag att CW inte ville/kunde ha casting i Storbritannien också men det känns bara lite orättvis liksom.

Ska inte säga vilket land det utröstade var ifrån men jag kan säga att jag tyckte det var rätt som åkte ut. Hennes foto var verkligen inte bra. Kommer naturligtvis följa denna säsongen slaviskt! Och nästa vecka är det det bästa avsnittet; Makeovers!! Älskar det! Alltid någon som börjar lipa över lite hår!

En sak som dock stör mig lite med programmet är att de ibland textade britterna, speciellt tjejen från Skottland. Asså seriöst!? Så svårt är det inte att förstå!! Visst skottsk dialekt kan vara lite svår ibland men det var liksom inte så att hon pratade värsta otydligt! Gillar dock hur tydligt det blir med skillnaden mellan amerikansk och brittisk engelska när de är med i samma program! Och jag inser återigen att brittisk engelska är så mycket snyggare!!