Igår spenderades det fem (!) timmar på Muffin Bakery med Sara och Jossan. Tror faktiskt aldrig att jag har fikat så länge, inte ens hemma på kära Skåres kom jag upp i de timmarna när det begav sig. Men det var helt klart de trevligaste fem timmarna på länge :) Underbart att träffa Jossan igen efter att hon slutat på socant och man nu inte ses lika ofta.

Fikat bestod av gigantiska cupcakes med varierande smak och caffe latte, kanske kommer bli en kaffedrickare av mig en vacker dag trots allt. Så här till jul hade de två nya muffins; Saffran och Pepparkaka! Otroligt söta med en liten lussekatt resp. pepparkaka på toppen. Jag högg in på en saffrans muffins och den var till stor belåtenhet! Dock blev det lite väl sött med glasyren så lämnade det mesta av den. Lite dålig stil av mig som älskar allt som är sött men ja då kanske ni kan förstå att det var väldigt sött!

Är fortfarande lite chockad över att vi lyckades sitta där i fem timmar man det var ingen brist på samtalsämnen direkt. Det gick från kläder till studier till självmordsbombaren till lärare till sambos och ja allt där emelllan. längtar redan efter nästa fika pass! :D


Eftersom Jenni har min lilla kamera och jag inte orkar bära runt på systemkameran varje dag så är bilden från muffinbakery.se (blåbär/cheesecake är förövrigt min favvomuffin).

När jag kom hem, betydligt senare än planerat, var det packdags. Tyvärr är resmålet inte mer exotiskt än Växjö men såhär i juletid är det det enda stället jag vill vara på. Har längtat i flera dagar efter att få komma hem till mor och far och bara ta det lugnt. Jag älskar verkligen att bo i Stockholm men jag älskar även att jag har ett andra hem att åka till ibland när jag tröttnar på det ständiga ljuset och tunnelbaneträngseln.

Så om nästan exakt fyra timmar går förhoppningsvis tåget ner mot de småländska skogarna och förhoppningsvis kommer vi fram utan att behöva vänta ute i ödemarken i fem timmar. Usch jag är typ rädd för att vi ska bli stående någonstans och inte kommer komma där ifrån på flera timmar! Men jag hoppas att vi är på ett av de 9 av 10 tåg som (enligt SJ) kommer i tid!
Jag vet att valet sedan läge är slut och att alliansen vann, vilket jag har accepterat men jag behöver inte gilla det.
Men trots att det ska vara blå regering i fyra långa år till så tycker jag att detta är viktig läsning:Sveket!
Jag vet att texten är jättelång men den är viktig för att förstå vad som egentligen händer i dagens Sverige och vilka konsekvenser alliansens politik får för våra medmänniskor. De männskligarättigheterna har idagens värld blivit medborgerliga rättigheter men i dagens Sverige verkar de rättigheterna inte ens vara medborgerliga utan snarare rikemans rättigheter.

Tog en promenad på söder idag. Mycket trevligt men väldigt kalt! Dock gillar jag kylan i alla fall så länge det inte blåser! Vilket det började göra när jag gick på Stadsgårdsleden, det var typ nordanvind! Inte speciellt kul när man fösökte ta kort och alltså inte kunde ha mina vantar på mig då de är überfluffiga tummvantar. Men jag fick en del fina kort över Stockholm och speciellt på "Stenbecksgranen" i alla fall så det var värt det :)

December och massa snö ute, älskar det! Tror inte det finns någonting med vintern som jag inte tycker om! Allt blir ljust (i alla fall om det kommer snö), det är vackrare ute än under någon annan årstid, årets bästa högtid är på vintern och massa massa mer saker.
Jag får alltid massa inspiration att fota under vinterna. Har inte så mycket inspiration under någon annan årstid, eller kanske under våren men det är ändå inte på riktigt samma sätt. Var ute en runda idag och tog lite kort :) Har planer på att ta mycket mer kort på det vintriga Stockholm men har inte haft tid ännu och när jag hade tid glömde jag naturligtvis kameran hemma! Men nästa vecka, eller kanske i helgen, ska jag in och ta kort på Stenbecksgranen och Gamla stan också hade jag tänkte. Det är verkligen helt underbart i Gamla stan  nu på vintern! Känns som om man har gjort en resa tillbaka i tiden, skulle göra rätt mycket för att få bo där. Skulle räcka att ha en lägenhet där under vintern då det är som mysigast.


Lite gles gran kanske men den har sin charm :p