Den här söndagen har verkligen börjat bra känner jag! Mitt inflamerade tandkött känns mycket bättre, det vill säga jag kan tugga utan att det gör apont!!! Hoppas verkligen jag kan få ett slut på det här nu de närmsta dagarna! Såg desstuom att Skins hade börjat igen! Yeey! Hade glömt bort det lite men kom på att söka på det och såg så att det hade börjat i måndags! Ah älskar sånt! När man glömt bort en serie man gillar och sen komemr på att kolla när den börjar igen och så har den precis börjat! Det är sånt som tillför lite glädje i vardagen.

Igår var förövrigt en spännande kväll. Satt och kollade lite på youtube igår kväll när det helt plötslig blev helt svart i vardagsrummet. Stömmen gick men det lös till viss del i köket och badrummet funkade. Kollade alla proppar men ingen verkade ha gått. Susanne och jag gick runt över allt och bytte proppar, sängde av/på de stora strömbrytarna flera gånger men ingenting hände. Deras pool och kök fungerade inte heller men allat annat var som vanligt, det var med andra ord mycket märkligt. När Frank väl kom hem lyckades han fixa det tack och lov! Ät tydligen nåt glapp i det som kommer från gatan och in i huset, så det måste väl fixas av de som sköter det. Trodde nästan jag skulle behöva sova hos hem inatt men det blev inte så till slut ändå :) Dock somnade jag i deras soffa som vanligt ändå men fick knalla över till mig sen för att sova på riktigt :P Märkte dock idag att två uttag inte funkar så får väl kolla den proppen igen för det var den enda som var lite konstig igår, även om uttagen funka då.

Nepp dags att ta mig i kragen och läsa lite kurslitteratur innan det är dags att laga lunch. Tänkte slå på stort med köttfärsås och spaghetti! Brukar knappt äta lunch när jag är ensam hemma bara för att det är så jäkla trist att laga värsta maten och sen är det bara jag själv som ska äta ändå. Ja jag vet, värdelös anledning men mat ska ju ätas med andra! Det är ju då det är som bäst! Även om en andra bara är Axel så gör det stor skillnad!
Var på vår julklapp igår som var biljetter till Hair på Stockholms Stadsteater. Jag var sjukpepp eftersom det är en av mina top-3 musikaler (tror jag). Har aldrig varit på stadsteaterna men jag vill vekrligen gå dit igen för det var en väldigt bra teaterlokal! Scenen var inte så upphöjd som sånna scener burkar vara utan den var mer i ögonhöjd med dem som satt längst fram. Vi satt typ på rad sex kanske, helt perfekta platser!

Men till själva musikalen. Den var grymt bra och jag är så sjukt imponerad utan alla som är med och gör den. Riktigt bra musik, även om ljudet var lite för högt ibland när alla sjöng så så hörde man inte riktigt vad de sjöng vilket drog ner det lite för mig. Vad som också var ett litet minus var att jag har sett filmen så väldigt många gånger och kan den storien så väl och trodde att denna musikalen skulle vara typ som filmen. Men det var en lite friare tolkning och ibland var det svårt att hänga med vad som egentligen hände. Vissa scener kändes väldigt röriga och den hade inte förlorat på att skippa vissa av dessa.

Nu låter det som om jag bara klagar på allting men så är det inte. Jag tyckte överlag att det var en mycket bra musikal som framför allt var gjord på ett mycket proffsigt sätt. Alla skådespelare var fantastiskt bra och jag är imponerad över att de fixade att så spritt språngandes nakan framför en full teatersal! Japp de var totally naked!! Som tur var hade Erica förvarnat mig men jag kan tänka mig att en hel del inte hade en aning om att detta skulle ske. Det absolut bästa var när de hällde vatten på golvet och sen åkte kana fram och tillbaka över scenen. Det såg så jäkla kul ut och man ville bara hoppa upp på scenen och kasta kläderna och glida med!

Tog ett program över 2012 på väg ut och insåg att det faktiskt inte är så dyrt att gå på stadsteaterna så jag ska föröska gå på ett par föreställningar till i år tror jag :)
Nu kommer det ett klaginlägg (skyll på diskningen!)!

  • Diskning! Att diska har alltid varit det värsta jag vet. Jag har alltid sett det som den absolut värsta hemmasyslan som man tyvärr måste göra när man inte har diskmaskin (är för övrigt det första som ska fixas när vi så småningom flyttar!). Jag har funderat lite på varför jag hyser sånt agg mot denna syssla och jag har kommit fram till tre anledningar; 1. Den främsta anledningen är att ALLA diskbänkar är anpassade till meddellängden alltså 1,66/1,81 (DN, 2008) och av någon anledning har man alltså inte gått efter mannens medellängd, för då hade det varit lugnt. Ännu värre är det med vår diskbänk för den är typ nere i golvet! Detta gör att jag får FRUKTANSVÄRT ont i ryggen varje gång jag diskar eftersom jag måste två dubbelvikt!! 2. det känns som om det bara tar onödig tid, även om det måste göras för annars blir det ju asäkligt. 3. Min sambo har inte riktigt fått lära sig att man måste skölja av allting innan man bara ställer det där på diskbänken. Han har blivit mycket bättre! Men finns fortfarande lite att önska. Detta gör ju att maten liksom fastnar på talriken etc. och det gör det dubbelt så jobbigt att diska! Konsekvenserna som blir av min frustration över att behöva diska är att jag ALLTID är skitförbannad när jag har diskat! Jag kan inte hjälpa det! Jag står liksom där och blir mer och mer irriterad och sur för varje grej jag diskar! Vilket inte är så superkul för folk i min närhet...
  • Terminens första kurs. Har hunnit läsa lite mer än en vecka av terminens första kurs och jag längtar redan efter den 14:e februari när tentan ska in så jag slipper den är skitkursen! Vår lärare är helt oorganiserad och hela kursen är konstigt upplagd och lite förvirrande. Dessutom tror vår lärare på fullaste allvar att man hinner läsa typ 1100 sidor på fyra veckor och dessutom hinna skriva fyra seminarieuppgifter och en tenta på denna tiden! Tentan är också en jäkligt irriterande grej! Vi har inget tentaupehåll utan den ska in dagen efter kursens sista lektion, de två frågorna vi har fått är jättebreda och konstiga, sista från ska vi formulera själva(!!!), och vi måste referara till ALLA artiklar!! Jag har inga problem med att man måste referera till alla böcker och sen typ hälften av artiklarna eller nåt, det är rimligt! Men att referera till tre böcker och 10 artiklar på en tenta som ska vara max 8 sidor är helt sjukt! Särskilt när några av artiklarna inte alls känns relevanta! Nej jag vill bara att denna kurs ska ta slut!!
  • Tandköttsinflammation. Japp jag har en trevlig liten inflammation i mitt kära tandkött. Började med inflammation vid visdomstanden och jag började skölja med inflamatoriskt skölj och det blev lite bättre. Men det här sköljet gör någonting med munnern typ torkar ut den så när det blev lite bättre slutade jag och nu har det naturligtvis kommit tillbaka! Jag kan typ inte äta eftersom jag inte kan bita ihop ordentligt! Har börjat skölja igen och försöker bara lida igenom bieffekterna för jag vill bara bli av med själva inflammationen!

 

Men nog av mitt klagande, nu ska vi se det positiva i tillvaron! Det är ju faktiskt bara en måndag kvar tills vi åker till Amsterdam! :D Längtar fett mycket, ska bli skönt att bara få koppla bort lite. Och sen är det väldigt positivt att jag slapp betala kontrollavgift för mitt SL-kort. Det var kontroll i fredags och jag har inte fått mitt kårkort så fick böter men fixade ett SL-intyg från kåren när jag kom till uni och faxade in det, sen skrev jag ett trevligt men bestämt mail till dem. Och igår fick jag ett mail där de sa att de hade skrivit av det :D Gillar verkligen!

Nu ska jag skotta fram bilen för att vara snäll flickvän och hämta Axel vid bussen samt köpa GLASS!! Är få grymt sugen och känner jag jag får det när jag ändå inte kan äta någonting annat!

Har suttit och kollat på flyg och hotel i Ghana. Är så sjukt sugen på att åka tillbaka!!

Jag tänkter på Ghana varje dag och vill inget annat än att åka tillbaka. Hellst skulle jag ju vilja åka dit och volontära igen men semester funkar det också :P Hade varit så gymt att åka dit och spendara en vecka var i Accra, Kumasi och Tamale. Vill ju kunna se allt som jag missade när jag var där! Var ju inte så att man hade tid att gå på museeum eller åka till Cape Cost.

Men jag kan inte riktigt uttrycka hur mycket jag vill åka tillbaka så det får bli bildregn till tonerna av en fantastisk låt!
spotify:track:294Mfs2wSTZU6jesU8K559
(Fanns inte på tuben så fick bli så här :))


















































Började dagen med att inte kunna sova vilket resulterade i typ 3 timmars sömn. Höll på att försova mig också men lyckades som tur vakna så att jag i alla fall hann med bussen även om jag inte har få i mig någon frukost :/ Seminarie i skolan idag som känndes hyffsat onödigt. Det blev visserligen en intressant diskussion men det var ju mer folks åsiker än saklig information. Åkte förbi Jenni och hämtade min iPod som jag hade glömt där i söndags (där av min sömnbrist denna veckan). Jag har verkligen blivit beroende av att lyssna på LORT-ljudboken som jag hittade på youtube! Jag fattar inte varför inte alla ljudböcker är som den!

När jag inte kunde sova inatt så blev jag grymt sugen på Mac & Cheese! Har inte ätit det på typ 100 år känns det som så letade rätt på ett recept och slog tag i saken. Dock inser jag nu att det var lite väl optimistiskt att äta det till både lunch och middag när jag hade tre olika ostar i!! Lite väl mycker fett där, vilket min mage nu protesterar lite mot. Ingenting som jag kommer göra om alltså. Men gott som tusan var det! Körde parmesan, mozzarella och getost i creamcheese format! Getosten gjorde verkligen det där lilla extra!

Men nu ska jag läsa lite i Sagan om ringen innan jag går och lägger mig så att jag för hoppningsvis kan komma ikapp lite med min sömn! Har faktiskt inte sovit en gång under kvällen vilket är ganska ovanligt! Så ser stora chanser till att jag kommer kunna få sova inatt!



Ett smakprov på min ljudbok :P Mitt absoluta favorit kapitel! Det är långt och sättet han gör Treebeards röst på är så härligt sövande! :P
Såg precis en mycket bra dokumentär om medias bild av kvinnor och hur den påverkar vårt samhälle. Det var visserligen en amerikansk dokumentär men jag är smärtsamt medveten om att Sverige tyvärr inte är supermycket bättre än om vi vill tro det.

Jag vet att folk kan bli lite trötta på den här diskussionen (så även jag ibland när den går till överdrift). Men det är ett faktum att media påverkar oss antingen vi är medvetna om det eller inte. Det jag dock tycker är viktigt med diskussionen är att vi blir medvetna om hur media egentligen fungerar och hur mycket den påverkar oss och vår bild av verkligheten. Om man ständigt blir visad som ett objekt så börjar man snart se sig själv som det och det är det som är det farliga!

Men det handlar inte bara om kvinnor utan även om hur män visas upp. De egenskaper som räknas som klassiskt kvinnliga som empatisk, ödmjuk, kärleksfull etc. anses ofta som negativa om de återfinns hos en man (det har dock börjat vända och nu anses de nästan mer positiva hos en man än hos en kvinna). Männen är utsatta för en annan typ av objektifiering enligt mig. De blir mer pressade till att vara bäst, smartast, vältränade, macho etc och det skapar lika hårda krav som kvinnorna har på sig att vara sexiga, smala och duktiga.

Men det finns en annan sida på myntet också. Ibland verkar det som om en del kvinnor vill att andra kvinnor ska bete sig mer som männen. Enligt mig är detta inte ett dugg bättre än det som är idag utan snarare precis lika dåligt! Som att säga att kvinnor ska inte sminka sig eller raka benen för att man ska tillfredsställa mannen. Men om man gör det för att tillfredsställa sig själv då? Bara för att man rakar benen betyder väl inte det att man gör det på grund av att en man vill det?! Självklart finns det ett ideal att man ska vara i princip hårlös men bara för det betyder det inte att alla rakar sig på grund av just den anledningen! Jag rakar mina ben på grund av att det kliar något fruktansvärt när de är orakade eftersom jag har exem. Håret gör att det blir mycket varmare och det är skitjobbigt att ha tajtabyxor en hel dag med värsta skogen på benen!

Jag vill att kvinnor ska få vara sexiga, om de gör att de känner sig starkare, utan att de blir objektifierade! Jag vill att vi ska kunna ha en kvinna på en stark position i samhället som vågar vara hård när det behövs utan att hon blir kallad bitch eller kärring! Jag vill att unga tjejer har kvinnliga politiker, läkare, forskare, entreprenörer, lärare etc. som de kan se upp till och ha som förebilder! Det finns en hel del sådana kvinnor men de får tyvärr alldeles för lite utrymme i media idag. Jag vill att de traditionellt kvinnliga egenskaperna får högre status! (Och den statusen ska inte bara gälla när de finns hos män, vilket man ofta ser idag).

Framför allt vill jag att kvinnor ska sluta nedvärdera varandra! Jag är inte alls oskyldig i detta men om vi ska kunna få respekt från männen måste vi börja med att ge varandra respekt! Vi måste sluta klaga på kvinnor om hur de ser ut, vad de har på sig eller hur de beter sig (nej man kan inte bete sig hur som helst men jag syftar tex på kvinnor som skrattar "för högt", som tar plats, som visar sig duktiga, som inte gömmer sig bakom en man). Först när vi har slutat med att klanka ner på varandra kan vi på riktigt ta upp kampen mot mer jänmställdhet!

Jag vill avsluta detta mycket långa inlägg med ett citat från USAs första kvinnliga utrikesminister, Madelene Albright:
"Ther's a special place in hell for women who don't helt each other"



Länk ifall någon vill se hela dokumentären: http://www.movie2k.to/movie-947789-Miss+Representation.html
Har inte varit någon produktiv dag idag kan jag ju inte påstå. Gick upp betydligt senare än vad jag hade planerat och har inte heller börjat på min extrauppgift som jag måste göra. Men ska köra in till Jenni snart och planerar att försöka skriva den där. Ska bara vara en till två sidor så är ju ingen jättegrej direkt. Men måste fixa klart den idag eller imorgon för har en annan uppgift som är till nya kursen som ska vara inne på torsdag. Men den ska bara vara max en sida så det är ju verkligen ingenting men finns lite chans att jag får jobba tisdag och onsdag så då försvinner ju typ de två dagarna.

Och jag har lyckats men en mycket trevligt grej tycker jag! Jag har fått Axel att gilla Veronica Mars! :D:D Detta har resulterat i att vi har kollat på ett par avsnitt varje kväll denna veckan. Jag gillar detta skarpt! Trodde först att han bara föreslog att vi skulle kolla för att han vet att jag vill se men sen sa han att han faktistk tyckte den var ganska bra. Och igår var såg vi det där avsnittet! Ja, alla som har sett Veronica Mars vet precis vilket avsnitt och vilken scen jag pratar om! ;) Det är början på vad som fortfarande är tv-historiens bästa par!
Jag kom dessutom på att jag helt hade glömt bort låten som spelas då! Har lyssnat på den idag för den är faktiskt riktigt bra!
Hade som sagt ett litet födelsedagskalas idag :) Det blev mycket lyckat även om alla tyvärr inte kunde komma :( Men man kan inte få allt här i världen.
Känns askul att alal blev så imponerade över allt jag hade bakat! Sju olika sorters kakor som alla var uppskattade :) Åh det är när det är kalas som det är allra best att baka tycker jag! Jag kan inte hjälpa det men jag älskar uppmärsamheten och bara det faktum att någonting som jag lägger ner mitt hjärta i att göra uppsakattas så mycket gör mig så himla glad! Blev en hel del över dock som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med men jaja det är ett senare problem :P
Sista dagen på höstterminen var idag och det innebar seminarie på tre timmar där alla presenterade sina uppsatser. Det gick helt okej, känner att min uppsats också är helt okej faktiskt. Kunde klart varit ännu bättre men känner mig ändå hyffsat nöjd med den för en gångs skull :)

Sen jag kom hem har det bara varit bak på programmet :D Jag och Axel ockuperade Frank och Susannes kök hela eftermiddagen och bakade två sorters cupcakes, två sorters macroner och brownies. Ska ha sju sorters kakor imorgon på mitt lilla kalas och nu är alla utom en kaka bakade (bakade bondkakorna igår). Men den sista gör jag i morgon på förmiddagen för ikväll ska vi ha myyys! :D Eftersom Axel jobbade på min födelsedag och vi inte åt någon rolig middag alls så fick jag helt själv bestämma vad han skulle laga till mig ikväll och det är typ en del i min present :) Det blev blåmusslor, pommes och aioli! Så sjukt gott ska det bli!! och vi ska bara mysa ner oss i soffan med en bra film. Ska bli så skönt att bara ha en vi kväll!

Imorgon är även första dagen med nya p-piller. Känns lite konstigt att byta men de gamla är ju inte subvetionerade längre så då bytte jag till de som är det :) 60 riksdaler gick det på och det känns rimligt :P dock är det bara 21 piller i denna så blir ju en vecka när man inte tar några vilket kan riskera i att man glömmer de första veckan efter! Men borde ju klara med eftersom jag har påminnelse på mobilen för säkerhets skull :) Var förresten sjukt segt när jag skulle hämta upp mitt recept! De har drop-in dit jag går och jag satt där i nästan två timmar innan det blev min tur! För att vara inne hos barnmorskan i typ 5 minuter! Helt orimligt men å andra sidan känns det ännu onödigare att boka en tid och betala för att komma dit 5 minuter!
Igår var det min årliga födelsedag och jag kom på vad som är det tristaste med att inte bo hemma längre just när det gäller födelsedag! Det är inte 4 personer som kommer in och sjunger för en på morgonen! Jag vet att det kan låta lite barnsligt men jag tycker verkligen att det är skitmysigt och jag har alltid uppskattat att de tar sig tid att göra det för lilla mig!

Men jag fick i alla fall lite sång igår när mamma och pappa kom med fika och presenter innan de åkte hem till Rottne igen. Det var väldigt gott med prinssestårta till frukost även om det inte riktigt är helt okej :P Fick en underbar filt som jag tjatat om i flera veckor! Grymt glad över den! Sen fick jag ett fat som jag också velat ha hur länge som helst så jag är hel nöjd :) Längtar dock till lördag då det blir ännu mer paket! :P Egentligen är inte paketen så viktiga för jag har knapt önskat mig någonting eftersom jag inte behöver nåt, det är mer tanken som betyder nåt. Och ja jag är mycket medveten om hur klychigt det låter men jag känner faktiskt lite så. Gjorde det med julklapparna också, kände verkligen inte att jag behövde någonting så önskade mig bara några få grejer och sen fick jag massa jättefina saker som jag ville ha fast jag inte själv kommit på det och de är ju de bästa presenterna enligt mig. Funderar på att nästa år säga till alla att jag inte vill ha några presenter utan att de ska skänka pengar eller nåt istället. Eller köpa en get som Axels mamma gjorde till oss! Grymt bra grej tycker jag! :D

Nepp tentan väntar på att jag ska skriva lite till på den! Har bara 2 sidor kvar att skriva dock så det känns ganska lugnt just nu, men jag ska försöka att inte blir för lugn för då kommer jag bara strunta i att skriva idag och sen måste jag sitta och stress skriva imorgon och det har jag egentligen inte tid med! Så nu ska jag skriva till kl. 12 sen käka lunch och kolal på ETT avsnitt av Veronica Mars för att sedan skriva lite mera! :) Hm, tvivlar redan på att jag kommer hålla mig till den planen :P
Första dagen i skolan idag. Kände inte alls för att åka dit, hade hellre spenderat tiden med min hemtenta men men var ändå bra att varit där. Har sedan jag kom hem skrivit på hemtenta, känns skönt att äntligen ha kommit igång ordentligt. Skrivit en och en halv sida av minst 6 så inte supermycket men det är i alla fall en början. Har dessuom en plan om vad som mer ska in så nu är det bara en fråga om att skriva ner det. Ska försöka få delen om terrorism någorlunda fyllig ikväll tänkte jag så jag slipper sitta precis hela dagen imorgon. Känner INTE för att skriva hemtenta på min födelsedag men eftersom jag började sent så måste jag tyvärr lägga några timmar på det. Och egentligen har jag inte mycket annat att göra eftersom Axel jobbar. Mamma och pappa kommer dock och fikar en runda innan de åker hem vilket kommer bli trevligt :)

Kännde mig så otroligt stressad igår efter vi kom hem från Oscars födelsedagskalas. Tiden denna veckan räcker liksom inte till! Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och försöka göra upp en plan. Torsdag och fredag ska i alla fall mest handla om att baka vilket jag längtar till! Axel och jag ska baka alla grejer till lördag eftersom jag omöjligt hinner göra allt det på lördag morgon :P Dessutom känner jag att jag behöver hans hjälp med macronerna då jag aldrig gjort det innan.
Spenderade dagen igår hos Johanna eftersom jag sov där mellan torsdag och fredag. Hann med en tur ner till Kista galleria och gjorde några riktiga fynd! Först hittade jag alla tre säsongerna av Veronica Mars på ÖB för 99 kr styck, men när jag kom till kassan så visade det sig att det var 75% rabatt på dem vilket resulterade i att jag fick alla tre för 74kr! Så grymt nice! Kände mig riktigt nöjd med det köpet måste jag säga! Sen hittade jag ett par skor på din sko för 300kr, har velat ha ett par sånna hela hösten men har inte känt att jag vill ge 500 för dem så gillar att jag lyckades fynda dem på rean :)

Igår firade även vi en liten julafton eftersom jag och Johanna inte var hemma på jul. Det var riktigt mysigt och vi åt julmat och risgrynsgröt så det kändes nästan mer som julafton än vad den riktiga gjorde. Är väldigt nöjd med de presenter som jag gav bort måste jag säga. Jenni fick en biljett till Svansjön som vi ska gå och se i februari, Johanna och Carl fick grillbestick eftersom jag blir galen på deras knivar som inte är tandade! Går ju inte äta kött hemma hos dem! Sen gav vi alla tre Mamma och Pappa biljetter till en en show med AfterShave som är ikväll. Själv fick jag en del bakgrejer vilket är väldigt uppskattat! :D Jag och Axel fick även en 3-rätters middag på Magic Bar av Jenni, ska bli super kul att gå på den! Susanne och Frank har varit där och de sa att det var superbra! Av Johanna fick jag och Jenni Biljetter till Jesus Christ Superstar i april!! Har verkligen velat gå på dem men inte riktigt haft någon som varit jätteintresserad av att följa med men nu så! Ska bli sjuktroligt!

Blir supermycket teater och sånt i vår! :D Fick biljetter till Hair av Axels föräldrar som vi ska gå på den 27:e, Jenni och jag ska på DIF-HV och på Svansjön och till sist JCS! Älskar att gå på sånna saker även om jag inte gör det så ofta för det är så dyrt.

Imorgon är det dags för Oscars 2-års dag :) Ska bli mysigt och gott! :P Johanna skulle fixa Bullens och sen ska hon göra en tårta som jag ska hjälpa henne med. Kommer bli mycket mumsigt! :) Själv måste jag börja kolla upp vad jag ska köpa till mitt eget kalas. Har tänkt ha sju sorters kakor så får nog köpa en hel del grejer till det! Men det kommer bli supergott tror jag! :)
Satt uppe och tittade på hockeyn inatt, man är ju lite trött nu men det var det verkligen värt! Grymt bra match även om Sverige borde ha kunna göra mål tidigare med alla de skotten! Men det är bara att erkänna att Makarov var riktigt bra i det ryska målet. Det är ju dessutom roligare med en match som böljar och egentligen kan avgöras på vilket skott som helst än om de hade vunnit med 5 eller 6 mål, så ska inte en VM-final se ut enligt mig. Jo det är klart att det är roligare om det blir mål hela tiden åt båda håll men 0-0 efter full tid och förlängning är ju det näst bästa typ, om man ska tänka på spänningsgraden vill säga :P

Ska bege mig till Kungsträdgården imorgon för att fira! :D Ska bli riktigt kul att gå på en sån grej! Har ju inte kunna åka till Jönköping under något firande så nu måste jag ju verkligen passa på känner jag!

Nej nu ska jag fortsätta med min tenta som jag faktiskt har börjat lite grann på i alla fall :)

Hemma på Värmdö igen efter en fin vecka hemma i Småland. Var skönt att få komma hem till Värmdö och Axel faktiskt, det är ju inte utan att man saknar det när man är borta. Men min vecka i Växjö var kalas och jag hann träffa alla som jag ville träffa även om det inte blev lika mycket som man hade velat, men man hann i alla fall ses och det är ju det viktiga :)

Det enda som är jobbigt just nu är att jag har hamnat i post-ledighet! Ni vet när man har varit ledig ett tag och inte alls gjort sånt som man kanske borde ha gjort (typ skrivit tenta) så går det typ inte att komma igång igen. Jag hade tänkt få  lite grann skrivet på min tenta när jag var hemma men egentligen så visste jag att det skulle bli som det blev. Alltså att jag inte gjorde ett dyfft! Men vem vill skriva tenta när man har chansen att träffa de människor som man vanligtvis bor 40 mil ifrån? Nej tack säger jag till det! Men just nu känns det ändå lite jobbigt att jag inte ens bestämde vilket ämne jag ska skriva om eller gjorde en liten disposition men men that's life.

Skulle ha börjat jobba på tentan redan imorse men nej jag har spenderat dagen med NCIS, How I met your mother och SvtPlay. Men nu ska jag verkligen komma igång! Jag ska välja ett ämna och sen go for it! Mitt mål är att ikväll i alla fall ha en skrivplan och så ska jag ha kollat upp vad som är relevant från kurslitteraturen. Känns ändå som ett rimligt mål om jag lägger manken till lite :P