Fredagen är äntligen här och jag har fyra dagsars ledigt framför mig :) Känns väldigt skönt att få pusta ut lite när det gäller plugget. Har visserligen en del att läsa men ingen som jag inte hinner på fyra dagar. Dock kommer ju Axel hem om 12 timmar så kommer kanske inte läsas så mycket ändå :P Vill typ bara gå och lägga mig så att natten ska vara över! Vill att han ska komma nu!! Men jaja han är ju på väg i alla fall :)

På söndag är det dags för första "halv åtta hos mig". Vi har bestämt att vi ska ha det en gång i månaden med Johanna och Carl och Jenni. Först ut är Johanna och Carl så ska dit på söndag och ha en mysig kväll :) Tror detta kommer bli riktigt lyckas och det är ju ett roligt sätt att umgås tycker jag :)
Efter vad som kändes som världens längsta föreläsning kändes det hur skönt som helst att få koppla av lite genom att baka nya cupcakes :) Har verkligen insett att baka är ett sätt för mig att koppla av. När jag bakar är jag helt fokuserad på det jag gör och jag känner mig lugn. Jag vet att jag kan även om det så klart blir fel ibland men jag litar verkligen på mig själv när det kommer till bakningen. Egentligen tror jag att jag tycker själva baket är roligare än ätandet. Speciellt om man bjuder folk på bakverken och de gillar dem. Alla vill ju ha bekräftelse och bakningen är nog mitt bästa sätt att få bekräftelse på. Försäker inte säga att jag är bäst på att baka och jag följer ju dessutom alltid recepten så det är ju inte direkt någon konst. Men jag anser ändå att det är en sak jag är bra på och det är jag stolt över :D

Kvällens cupcakes fick bli choklad med turkisk peppar frosting. Frostingen var ett riktigt experiment som jag kom på igår. Gillade hur frostingen blev även om jag inte tror att jag lyckades helt med att göra en swiss meringue buttercream. Men har läst att den kan vara lite tricky och jag tror dessutom att jag vet vad som gick fel så bara att prova igen en annan gång :)

Muffinsen blev dock ingen höjdare. Glömde visserligen att hälla i olja men jag tror verkligen inte det hade gjort någon skillnad. De blev inte alls bra i konsistensen, de blev liksom sega och inte alls goda. Nej jag får nog gå på jakt efter ett nytt chokladmuffins recept, finns ju alltid de klassiska i 7 sorters kakor men det passar sig liksom inte riktigt till cupcakes.

Hm, typiskt att allt gick fel ikväll när jag precis skrev hur bra jag är på att baka :P Men man kan inte lyckas varje gång. Och man måste faktiskt misslyckas ibland för att lära sig och för att vilja kämpa hårdare nästa gång :)
Stiillade mitt bakbegär lite ikväll genom att baka lite cupcakes. Hittade tre recept som jag vill testköra hemma innan jag bjuder andra på dem. Först ut blev Peanut Butter Cupcakes.

Har länge velat baka någoting med jordnötssmör för jag tycker ofta det blir väldigt gott i bakverk men har haft så mycket jag vet testa så andra saker har fått gå före. Men nu när jag ändå bara skulle baka till mig själv så gav jag det en chans. Har lite blandade känslor om dessa cupcakes dock. Själva muffinsen är jättegod och fluffig, precis som man vill att en cupcake ska vara. Men smörkrämen är nog ingenting för mig. Jag har visserligen läst på en del bloggar att en del tycker det är för smörigt men man måste ju testa själv först och nu vet jag att den är på tok för smörig! I alla fall detta receptet var det. Kanske inte så förvånande med tanke på att det var 400g smör PLUS 250g jordnötssmör! Om jag ska göra denna frostingen igen så kommer jag minska smöret till minst hälften i alla fall. Dessutom blev hela cupcaken alldeles för mastig med frostingen på. Jag orkade knappt äta halva!

Så ja lite blandat resutat. Kommer nog att göra muffinsen igen men då med annan frosting. Vet inte om jag någonsin kommer våga göra smörkräm igen men känner nog att jag måste testa i alla fall en gång till för att ge den en ärlig chans.


Bilden är lånad av Kitchen Wench som även stod för receptet.

Imorgon ska jag prova ett experiment som jag kommit på alldeles själv! :D Är ganska förväntansfull och tror det kan bli riktigt riktigt bra! Ska göra en choklad cupcake med lakrisfrosting! Lakrits och choklad passar ju så galet bra ihop och kompleterar verkligen varandra så att smakerna kommer fram till max! Tror verkligen att detta kan bli riktigt bra om jag bara får till frostingen som jag inte har något recept på utan jag tänkte bara chansa lite på att hälla i turkisk peppar i en vaniljfrosting.
Haha, sitter och läser på Harry Potter pick up lines på Facebook XD Hade glömt bort den sidan men ack så rolig den är! Sitter här och asgarvar för mig själv så tänkte bjuda på några favoriter från ikväll :P

Are you a golden snitch? Because I've been seeking for something like you my whole life.
Did you just say "Expecto Patronum"? Because there is something white and silvery erupting from your wand. (XD)
You are like a bottle of Skele-Gro... You're growing me a bone.
The Sorting Hat has spoken and it says I belong with you.
Ooh baby, you taste so good. Bertie Bott is naming a bean after you.
You know, when I said, "Accio hottie," I didn't expect it to work!
I'm just like Oliver Wood, baby... i'm a KEEPER.
One night with me and they'll be calling you MOANING Myrtle.
Interested in making some magic together? My wand is at the ready
Efter att i lördags ha varit på Cake & Design i Täby så är jag nu galet sugen på att baka massa fina tårtor! Har massa idéer på gång, måste bara ha tillfälle att genomföra dem :P Behövs dock inköpas massa mer grejer för att kunna göra allt som jag vill göra men alla tårtdekorationssaker är tyvärr ganska dyra :/ Men det mesta blir ändå en engångs kostnad så det är mest dyrt nu i början innan jag har köpt upp mig på allt som jag vill ha :P

Har suttit i flera timmar och kolla på bakbloggar och blivit ännu mer inspirerad till att baka söta små konstverk! Håller ju fortfarande på att lära mig men känner att detta verkligen är någonting som jag kommer ha tålamod nog till att lära mig. Försökte göra några körsbärsblommor i helgen och de blev helt okej men jag vet redan hur jag ska få dem ännu bättre!

Tentan idag känns förresten lite blandat. Känns som om två av frågorna gick helt okej men de andra två är jag väldigt osäker på :/ Får se hur det går helt enkelt, är ganska förberedd på att jag kommer få ett F eftersom jag verkligen inte hade hunnit läsa allt som vi skulle ha läst. Tur för mig där att vi fick ha med böckerna annars hade jag var körd! :P

Men nu ska jag snart gå och sova och drömma om tårtor i alla dess former :P
Igår var vi på födelsedags brunch för mamma och pappa. Det blev en tur till Långholmen denna gången :) Var en mycket bra brunch som förhoppningsvid kommer att besökas fler gånger! Älskar verkligen brunch! Hade jag haft råd hade jag typ gått på det varannan vecka :P När jag slutar vara student ska det verkligen bli oftare! Efter brunchen blev det en promenad längst Södra Mälarstrand. Det är så galet fint där trots att det inte var kanon väder. Önskar vekrligen att jag kunde få bo där någon gång i mitt liv!







Var ju som sagt på Veronica Maggio i fredags. Årets sista konsert på Gröna Lund var det och den var riktigt bra :) Har egentligen inte lyssnat supermycket på Maggio utan mest på hennes andra skiva men det var bra ändå :) Fullt med folk var det vilket alltid gör det lite roligare. Dock hamnade vi bakom några långa personer så ibland såg man lite dåligt men mesta dels gick det okej. I slutet var det fyrverkerier vilket var en rolig överraskning:)
Bästa låtarna: Mitt hjärta blöder, Inga Kläder, 17 år, Måndagsbarn, Finns det en så finns det flera och vi kommer alltid ha Paris











Hemma från en kväll med Maggio på Grönan. Det var sista konserten för iår då Grönan stänger på söndag. Lite tråkigt att konsertsommaren är slut nu men det kommer ju en sommar till :) Kommer verkligen att köpa grönankortet då med! Så himla bra är det! Hoppas bara att det är ännu bättre artister då, typ som förra året då var det galet bra! Ångrar fortfarande lite att jag inte köpe ett kort då. Men men försöker tänka lite att de artister som man tycker är bra men som inte släppte skivor iår kanske gör det nästa år och då är ju chansen större att de kommer dit! :D

I övrigt så har min förkylning övergått till stämbandskatarr igen.. inte ett dugg roligt! Gör ont i stämbanden när jag pratar för mycket så måste typ vara tyst för det är enda sättet att få det att gå över! För det är ju så väldigt lätt att vara! Men jag kurerar mig med honungsvatten också, även om det kanske inte hjälper på riktigt så känns det i alla fall lite bättre för stunden.

Men nu ska jag ta och titta på säsongens första avsnitt av Grey's Anatomy :)
Bilder från konserten kommer nog på söndag eller kanske imorgon om jag vågar lägga in dem på Axels dator :P
Ännu en vecka har börjat och denna började inge bra. Blev sjuk igår så kunde inte vara med och fixa grupparbetet och kunde inte heller gå på föreläsningen vilket inte alls var bra! Mår dock lite bättre idag så masade mig till skolan, vet inte om jag tyckte det var så nödvändigt dock. Var en mycket tråkig föreläsning och sista 10 minuterna satt jag nästan och sov, inte bra :P Tur att man spelar in alla föreläsningar, tror dock inte att jag missade någoting superviktigt.

Men även om denna veckan börjat trist så lever jag fortfarande lite på helgen :) Emma var här och det var en sjuktskön helg som gick alldeles för fort! Hade en trevlig dag med Stefan i torsdag sen var så klart hela fredagen dedikerad till The Ark. Kom till Grönan vid 08.00 och fick nummer 113 och 114! När de slutade skriva nr var de uppe i 204 men innan vi blev insläppta var det massa folk som var där. Men grönan var riktigt shyssta och släppte in alla oss innan de öppnade de vanliga grindarna. Detta resulterade i att 204 personer GICK lugnt och stilla och nästan helt tysta fram til scenen och satte sig. Ganska cool faktiskt att det funkade så otroligt bra. Tänker inte skriva någonting om konserten för jag kommer aldrig kunna göra den rättvis men det var en magisk kväll och jag är så glad över att ha varit där och fått uppleva det.

Lördagen blev det en mycket lyckad shoppingrunda. Allt som jag ville få handlt blev handlat, utom möjligtvis en tröja men den kommer nog inhandlas inom en snar framtid. Det allra bästa var att jag hittade ett budgetalternativ till min mockajacka som jag trånat efter sen i våras! Halva priset pluss 150kr i rabbat! Det gilalr vi! :D

Imorgon är det sushi hos Stefan :D Det ska bli väldigt mumigt och trevligt. Torsdag kommer mamma, pappa, mormor, morfar, Neta och Sven. Japp lika bra att ta hit allihop när de ändå ska hit :P Behöver dock plugga i helgen vilket är lite jobbigt eftersom jag vill kunna umgås med dem. Men planerar att gå upp tidigt och plugga lite innan alla andra kommer upp ordentligt.

Nej dags att börja plugga en stund innan jag ska kolla lite till på Ronny och Ragge.
Efter att ha sovit på tok för lite igår så borde jag ha gått och lagt mig för längesen men så är inte fallet. Detta är en av bieffektern av att Axel inte är hemma. När jag är själv faller jag direkt tillbaks i mina gamla vanor som innebär att jag inte har vett att gå och lägga mig. Jag äter även sämre mat. Denna gången har det ändå varit okej eftersom jag sovit mycket hos Jenni men annars brukar det bli ganska dåligt med den saken. Tycker det är så trist att laga mat till bara mig! Får liksom ingne inspiration eller energi att anstränga mig när det ändå bara är jag som ska äta det.

Det är de två praktiskt jobbigaste sakerna men sen finns det ju en emotionell sida av det också. Det är verkligen jobbigt att hela tiden sakan någon så extremt mycket! Okej att jag alltid går runt och saknar väldigt många personer men jag har ju på något sätt ändå vant mig vid att bo ca. 40 mil ifrån de allra flesta i min familj och mina bästa vänner. Hur lilla det än må låta så vänjer man sig, samtidigt är det alltid lika jobbigt att säga hej då efter att man har setts. Men jag är ju van vid att Axel alltid kommer hem och sover jämte mig i sängen. Ja, jag vet att han kommer tillbaka men det är ju fortfarande jobbigt!

Tur är dock att det finns mycket avledande saker som sker denna månaden och jag har lite nedräkning till flera roliga och mindre roliga men nödvändiga händelser :P

  • Fotografiska med Jenni - idag
  • Emma kommer - 2 dagar
  • The Arks sista konsert - 3 dagar
  • Mamma, pappa, mormor och morfar kommer - 9 dagar
  • Tenta - 14 dagar
  • Axel kommer hem! - 18 dagar
  • Nytt kusinbarn! - x dagar
Och bara för att lätt upp stämningen lite till så kommer här en av mina största favoriter denan sommaren!

Älskar hela henns album så lyssna om du inte redan gjort det!
Mamma ringde för några timmar sen och brättade det fruktansvärda. Kan fortfarande inte förstå att det är sant! En av Sveriges allra största hockeyprofiler har gått ur tiden årtionden för tidigt! Jag vet inte vad man ska säga men det är en oerhört stor sog och jag kan inte ens föreställa mig hur det är för hans familj och vänner. Men jag vet att HV-supportrarna aldrig kommer glömma Stefan och den kärlek han hade för HV71.
För mig kommer han alltid vara en favorit. Sen jag på riktigt blev ett hockeyfreak så har Stefan alltid varit min stora idol. Vet inte varför men tror det är för att han alltid har varit så äkta och alltid kämpat och varit bäst när det gäller. Kommer aldrig glömma SM-guldet 2004 och hans 4 nollor i finalspelet.


Vila i frid Stefan

På väg hem från Rockbjörnen på Gröna Lund. Var en mycket rolig tillställning även om det var lite dåligt med folk. Dock har jag ont i både ryggen och fötterna efter att ha stått upp så länge men det var det värt! The Ark var ju helt självklart bäst! Längtar så sjukt mycket efter den 16:e nu samtidigt som jag inte vill att den dagen ska koma eftersom det är slut då :( Efter Arken så var Danny helt klart grym! Blir ju inte heller sämre av att han är riktigt snygg! Så allt som allt var det ännu en bra kväll på grönan detta året :) Imorgon ska vi tillbaks igen för Oscar Lindros :) Ska bli skönt att tänka på något annat än att Axel har åkt då...