Hittade precis denna reklamfilm från Puma. Enligt mig är den helt underbar även om det låter för jävligt och det är fotbolls huliganer som sjunger. Fanns några från andra länder med men dena brittiska var helt klart den absolut bästa!

Djurgården har inspirerats lite av Puma inför denna säsongen. Hm, vet inte om jag tycker Nu görnskar det känns så himla rolig även om jag förstår tanken om att nu är det äntligen vår och fotbollssäsong igen.
Tänkte tipsa om en grym grej som alla tjejer borde gilla skarpt! Många av oss har säkert tänkt nån gång i månaden att mensskydd borde vara gratis för alla tjejer och att det är en jobbig men nödvändig utgift. Men nu finns lösningen på problemet!

Två tjejer som tyckte precis detta har startat Tampons For Free. De skickar ut ett paket med 8 tamponger en gång i månaden helt gratis till alla som är prenumeranter. Allting fungerar genom att ett företag varje månad gör reklam på själva asken. Man behöver inte köpa någonting från företaget för att prenumerera utan man behöver bara svara på några frågor om reklamen efter varje utskick för att fortsätta vara prenumerant.

Jag tycker detta är en helt fantastisk idé! Väntar bara på att de ska börja skicka fler varianter av tamponger (just nu är det bara "normal") och så småning om även bindor, detta är deras ambition också och ju fler som prenumererar desto troligare är det eftersom det då blir intressantare för företag att sponsra.



Asken som kom i mars var sponsrad av Puma och deras Body Train. Vet inte ännu vilket det nya företaget kommer var men det spelar mig mindre roll, bara bra att man får gratis tamponger ju! En rolig ska var dock en fråga i fomuläret efter utskicket: "La du märke till reklamen?" XD Ganska svårt att inte lägga märke till den tycker ju jag, skulle varit kul att få veta om någon över huvud taget svarade Nej på den frågan!^^

Det är bara att gå in på tamponsforfree.se för att registrera sig :) Och där står allt som man kanske undrar om konseptet och så vidare.
Ibland (eller ganska ofta nu för tiden) blir jag trött på att USA hela tiden ska tro att de är ströst bäst och vackrast, eller egentligen blir jag ännu mer irriterad på att alla andra verkar tror det också. Det finns sjukt mycket sjuka (på ett bra sätt), roliga, bra, fantastiska saker med USA men det finns minst lika mycket saker som bara är idiotiska, dåliga, sorgliga osv, precis som det finns i alla länder.

Men en sak som stör mig extra mycket idag är USAs remake på Skins. Jag tycker Skins är en sjukt bra serie och jag älskar att den är så annorlunda från de amerikanska high school serierna. Missförstå mig inte, jag både har och tittar fortfarande på en del high school serier, jag menar bara att det är skönt med någonting som är annorlunda!

Men ja MTV bestämde sig för att göra en amerikansk version av Skins och redan där anade jag att det inte skulle bli någon höjare då USA inte direkt är kända för att tillåta alkohol och droger i mänger, galna (ocensurerade) sexscener, svärord i varannan mening osv. Men man ska inte döma innan man har gett det en chans så idag kollade jag på det första avsnittet av Skins us. Alla mina förhågor besannades, visst det var lite droger och en flaska vodka med i avsnittet men that's it. Och det enda Fuck som yttrades var naturligtvis beepat.

Men vad som var ännu värre var att de i stort sätt helt och hållet hade kopierat första avsnittet av Skins uk! Tre av karraktärerna heter samma sak, dialogerna var på många stället exakt samma, lika så scenerna. Hitta på någonting eget liksom! Okej att göra en remake med lite samma tema men att kopiera allt rakt av känns ganska B. Jag vet att jag bara har kollat på ett avsnitt men jag pallar fan inte kolla mer!

Jaja behövde släppa ut lite frustration...
Var äntligen hos frisören idag och blekte bort min fruktansvärda utväxt! Insåg att det nog var närmare ett år sedan jag både färgade det och klippe så det började minst sagt bli dags! Känns finns att ha det helblont igen och att i alla fall de allra mest slitna är ett minne blott :) Dock har jag nästan bestämt mig för att detta får vara sista blekningen på ett tag. Det tar verkligen emot men känner att det dels är för dyrt för min studentbudget och att det sliter på håret lite för mycket. Nu är mitt hår ändå fint trots blekingen, det som är fult är det på grund av att det är slitet på grund av att jag klipper mig alldeles för sällan, men lika bra att sluta innan jag blir för fast! Tror att jag ska färga det närmare min (fula) naturliga hårfärg så att jag bara kan låta bli att färga det på ett tag.

Hann även med ett fika besök hos syster :) Och tog en sväng runt Kina Li för att kolla in lanternerna som vi planerar att inhandla. Ett besök på Bik bok fick det bli också. Har varit där massor senaste dagarna då jag letat efter en body som jag tänkte ha på släktkalaset, men de gånger jag har varit på olika bik bok har den antingen inte funnits eller bara funnits i jätteful hudfärgad! Men nu äntligen hittade jag den och den sitter dessutom som en smäck! :D

Måste få säga att jag till och med kan hålla ut den där långa tonen, säger inte att det låter det minst vackert men det låter ;)
Bakade biskvier igår för första gången i mitt liv! Måste säga att de blev mycket goda om ändock inte så super snygga :P Men övning ger färdighet som man brukar säga.

Började sy lite i helgen :) Kändes skönt och väldigt inspirerande att dra igång symaskinen igen! ska verkligen försöka bättra mig på det där!!

Haha någon halloween måste jag ha en sån här kostym!! XD

Enligt mitt eget lilla schema så ska jag egentligen skriva flitigt på min hemtenta just nu i denna stund. Men usch nej, jag har fastnat! Lyckades skriva fråga 1 och 2 i stort sätt klart igår, ska läsa igenom dem och sådär imorgon för att se om jag kan utveckla dem lite mer, men det känns skönt att jag ändå är i alla fall 85% klar med dem två. Men nu har jag fårga 3 och 4 kvar och de är så jäkla jobbiga! Fråga 3 som jag kämpar med nu handlar om vår lärares bok och den har jag knapt läst eftersom den är jääättetråkig! Så det är lite svårt att svara på den fråga, håller dock på att läser lite random i den, kommer inte kunna läsa hela då den är för tjock och jag har för lite tid. Fråga 4 handlar om kärnkraftskatastrofen i Japan! Okej jag vet att vi ska kunna applicera det vi lär oss på verkligheten men vi har inte ens pratat om det (eller han kan ha tagit upp det på just den end föreläsningen jag inte var på!)!!

Åååh jag tyckte jag hade lite flyt igår när jag skrev men idag är det helt som bortblåst!! Och eftersom vi har så fruktansvärt lite tid på att skriva tentan så har jag inte tid med att inte skriva! Nej, dags att börja ordbajsa lite och hoppas att det går hem typ!

Blir inte direkt ledsen av låten men det är min depplåt så den får duga :)


Finns inget bättre än att lyssna på Håkan det första man gör på morgonen!

Okej det är kanske inte den all time sämsta men det var den första jag kom på och den är riktigt dålig!

Finns väl ingenting att säga, den kommer alltid vara lite bättre än allting annat.
Fredags kvällen spenderades på bästa möjliga sätt! Efter ett ganska tråkigt seminarie mötte jag upp Axel på Järntorget där vår spökvandring i Gamla stan skulle ta sin början. Vi fick ett presentkort av Johanna och Carl i julklapp på Stockholm Ghost Walk och tänkte att det skulle vara roligare att gå det nu än i sommar när det aldrig blir mörkt.

Det var riktigt roligt och väldigt intressant att gå runt i Gamla stans små gränder och kullerstens gator. Guiden var riktigt bra och hade mycket inlevelse i allt han berättade. Fick veta massor om vad som har hänt i Gamla stan sen Birger Jarl bestämde att det var där man skulle bygga huvudstaden. Vet inte om det var så mycket till spökvandrig, det var ju inte så att någon hoppade fram bakom husknutarn eller så, men en riktig historialektion fick man sig allt.

Det enda som var lite jobbigt med vandringen var att den var 90 minuter lång. Egentligen gjorde det ingenting alls, tänkte knappt på att tiden gick, men varken jag eller Axel hade ätit sen lunch så var ganska hungriga redan när det började. Insåg ganska snabbt att ingen skulle orka laga mat när vi kom hem så gick från tanken att köpa hem thai till pizza till kebab i Gamla stan och slutade på Stortorgskällaren. Blev en riktig lyxmiddag med Grillat reninnanlår med krämfyld potatis, rostade pinjenötter och sky på timjan och bacon till huvudrätt. Gud, det där köttet var nog det mest perfekta kött jag har ätit i hela mitt liv! Önskade för några minuter att jag var same men en stor renflock så jag alltid fick äta sånt underbart kött! Till dessert tog jag en Crème Brûlée med jordgubbssorbet och Axel tog en osttalrik. Jag har bara en sak att säga om min crème brûlée och det är att det måste banne mig varit Gud själv som gjort den! Det var det mest fantastiska jag har ätit i hela mitt liv! Jag finner inte ord för att beskriva denna gudomliga dessert. Munorgasm är nog det enda som kommer någorlunda i närheten av hur gott det var.

Kommer defenitift gå tillbaka till Stortorgskällaren fler gånger. Det var supermysigt ställe, inte alls mycket folk och supertrevlig personal. Jag har ingenting att klaga på men jag är ju ingen gourme så är väl inte så svår att tillfredställa, palla vara kräsen liskom! :P Enda missen igår var min kaffedrink vid halv 10, det gick inte speciellt bra att sova inatt kan jag ju säga...
Yeey! Efter att i typ 3-4 år velat lära mig göra fishtail-flätor har jag änligen lyckats! Ska dock sägas att jag verkligen inte aktivt har försökt lära mig under dess år utan snarare kommit på det en gång per år, misslyckats och inte pallat mer. Men med lite hjälp av youtube så gick det till slut :) Fick dock göra en tofs sen fläta den med fuktigt hår för att det skulle gå, men jag tror jag lyckades hitta någon form av teknik i alla fall och det är ju en bra början! Ska verkligen försöka fortsätta öva så jag kan göra det så som jag vill ha det!

Ikväll var första gången jag gick på bortamatch i hela mitt liv! Annars har jag alltid suttit tryggt inne i Kinnarps och hejat på HV blå. Men jag och Janni passade på att gå på en kvartsfinal match mellan HV och AIK nu när de ändå spelade mot varandra. Hv behövde vinna för att inte detta hockey året skulle vara över men nej det gick inte hela vägen. De var riktigt bra i andra perioden och då stod det 1-1 men de orkade inte hänga med AIK i sista perioden. AIK vann rättvist! Men det är ju speciellt Viktor Fahst som har fört dem till seger i denna kvartsfinalen, viken kille! Han kommer bli någonting stort i framtiden!

Men istället för att vara ledsen är jag mest besviken och arg på AIKs fans! Jag har haft mycket lite respekt för dem innan denna matchen men efter första perioden var den om möjligt ännu mindre. Droppen kom i andra perioden när Thörnberg fick en klubba i ansiktet (inte säker på att det var en klibba, hände i det hörnet som vi inte såg, men han fick en riktig smäll) och låg kvar på isen i några minuter. Hela hovet buade och skrek "ställ dig upp jävla fjolla!!" men ganska snabbt började hela klacken (och en del andra i publiken) skandera "låt honom dö!". De gjorde det bara några gånger men det räkte för att min mikroskopiska respekt skulle gå upp i rök! Man beter sig inte så!

Jag respekterar att man hejar på ett annat lag och det tycket jag att man ska visa när man är på sin hemmaplan men det finns faktiskt gränser! Att visa hat mot motståndarna istället för att visa kärlek till sitt lag tycker jag är helt fel väg att gå. Att stå och skika horunge, fitta, knulla din mamma och ännu värre saker gör bara att deras dåliga rykte bekräftas gång på gång på gång. Jag vet att det finns rötägg i alla supporter grupper till alla lag, jag säger inte att HV-supportrarna är guds bästa barn men under alla de gånger jag har varit på HV har jag aldrig hört så här mycket glåpord eller kännt av så här mycket hat, inte ens när jag stod i klacken och jag själv blev mer hatisk än vanligt mot bortalaget.

Men nu har jag fått skriva av mig lite i alla fall. Det är bara att gratulera AIKs spelare  för en välförtjänt semifinalplats, det bättre laget vann helt klart. HV får ta nya tag nästa säsong :)
Veckans Glee var verkligen hur bra som helst! När jag fick veta att det skulle handla om sex blev jag lite orolig att det skulle bli på ett sånt sätt som det är i alla amerikanska tvserier som utspelar sig på high school! Men till min stora glädje blev det inte så! :D Visst överdrev de mycket saker och lät ungdomarna vara totalt ovetande om i stort sätt allt vad som gäller sex men det är väl även en lite känga till den amerikanska skolan och befolkningen i allmänhet att ungdomar kanske inte får speciellt bra sexualundervisning.

Men måste lägga upp den lätt bästa låten ur avsnittet. Älskar all ny musik jag upptäcker genom Glee! Dock är ju orginalen aldrig lika bra eftersom det var på Glee jag hörde dem först och där är de en del av en historia. Dessutom är Gwyneth Paltrow riktigt bra på att sjung!

I lördags var det en heldag med Johanna och Jenni som gällde. Började med lunch i form av bakadpotatis med skagenröra för min del, mums! Sen spenderade vi några timmar på stan och det blev lite shopping för min der :) Lyckades komma över ett par byxor, en tröja, ett par skor och ett par nagellack (gult och silver). Efter turen på stan åkte vi hem till Jenni och lagade supergod mat! Det blev ugnsrostad potatis, fläskfilé och bea och vi hade även köpt en box med vin som vi nästan smuttade i oss. Planen var att vi skulle gått ut men Jenni hade jätteont i huvudet så vi stannade hemma och hade det mysigt där istället.

Nu väntar två ganska händelserika veckor vilket jag ser mycket fram emot! Det börjar på lördag då vi ska ha lite melodifestivalenmys här med några vänner och god mat :) Nästa tisdag ska jag kanske hoppa föreläsningen och gå till Gallerian för att kolla in skidåkarna innan jag och Jenni ska gå på 4:e kvartsfinalen mellan HV71 och AIK! :D Det kommer bli riktigt roligt och hoppas verkligen att det går bättre för HV då än vad det gjorde den 1:a matchen igår. Dagen efter är det Royal Palace Sprint är i Stockholm och jag planerar att ta mig en titt, lyckades få med mig Axel också även om han inte tycker det är superkul. Och till sist så ska vi på Stockholm Ghost Walk som vi fick av Johanna och Carl i julklapp. Det ska bli riktigt kul och på forumet där folk som gått det tyckte i stort sätt alla att det hade varit superbra! Hittade bara en enda negativ kommentar så det kommer nog bli kanon. Och om ytterligare några veckor ska jag, Jenni och Johanna gå på stand-up på Comedy Club och vi tänkte passa på att ta utgången då eftersom det inte blev någon nu i helgen.

Känns bra att ha så himla mycket roligt att se fram emot mellan allt hård pluggande som tar upp det mesta av tiden (eller det borde göra det i alla fall..). Finns andra bra grejer att berätta också men jag hinner inte skriva mer för jag ska dyka ner i kursboken om vår maskinfetisch (det är faktiskt en av de bättre böckerna vi har haft).