Tittade precis på veckans avsnitt av uppdrag granskning och Debatt som hadlade om Ikea och Ingvar Kamprad. Det har ju blivit en liten snackis och man måste ju hålla sig uppdaterad :P Hm, ja jag vet inte riktigt vad man ska säga om programmet. För mig så var inte detta rafinerande nyheter direkt.

Jag har alltid trott att Kamprad äger Ikea och att han är rik som ett troll har jag aldrig tvivlat på. Visst, uppdrag granskning visade upp ett väldigt kompliserat system över hur Ikea ägs och styrs från Lischtenstein med olika bolag och stiftelser. Men det är väl inget nytt under solen!? Det är väl ingen hemlighet att svenska företag tycker att skatten är för hög i Sverige och försöker smita undan, eller? Desutom tyckte jag programmet sa mer om det svenska skattesystemet än om Kamprad. Det han gör är ju inte olagligt på något sätt så det som programmet säger är snarare att det är omoraliskt. Men seriöst! Hur många företag tänker moraliskt när det gäller pengar?!

Nej, min bild av Ikes har inte rubbats och jag kommer ju knappsat sluta handla där bara för att Kamprad får 3%, skattefritt (programmets mest upprepade ord), på varje vara som köps på varje Ikea i hela världen. Men det jag menar är inte att han inte ska betla skatt! Jag tycker det är bra med vår skatt men jag tycker inte att man ska gå på honom när han, enligt svensklag, inte gör någonting olagligt. Jag tyckte inte uppdrag granskning hade någonting att komma med egentligen. Men visst, självklart skulle han betala in mer skatt och hela företaget styrdes från Sverige men vilken affärsman vill göra det?

Ikväll bestämde jag mig för att lyxa till det lite med ett fotbad :) Det är i alla fall lyx för mig. Fick ju ett av mami och papi på födelsedagen och har inte provar det fören nu. Det var en riktig höjdare och jag ska verkligen försöka göra det oftare.

Annars har det varit en ganska uneventfull day. Träffade seminariegruppen och hade två väldigt lärorika och roliga timmar :) Gillar verkligen min nya all girl group. Träffade dessutom Jossan på bibilioteket :D Det var superlänge sen vi såg nu! Men vi bestämde att vi ska ses på torsdag eftersom hon med skulle vara på uni då :) Längtar redan! Hoppas bara på att Madde och Sara också kan hänga på :)

Och idag gjorde jag sushi helt själv!! Det ni! Okej att det är jättelätt men i alla fall! Mmm det var lika gott som igår plus att det är alltid liiite godare när man har gjort någonting för första gången och det blir riktigt bra. Dessutom har jag kommit på vad Emma ska få i inflyttningspresent! :D Jag vet att du inte tycker jag behöver köpa nåt men lugnt jag kommer inte köpa någoting! Det blir liksom mer en present som försvinner för eller senare och som man typ inte köper :P

Just det! Folk i min seminariegrupp visste inte vad Bullens var!! Vi pratade om korv och de såg ut som levande frågetecken när jag tog upp det! Jag trodde alla visste vad Bullens var!!
Idag har det varit en pluggdag nästan hela dagen. Usch, har skrivit på mina rapporter som måste in senast fredag men min plan är att maila in dem imorgon så jag får det gjort. Det är verkligen skittrist och jag har ingen aning om vad jag ska skriva! Varje rapport ska vara omkring 2 sidor. Den första är i stort sätt klar men det andra har jag bara skrivit en sida på så den måste på något sätt bli dubbelt så lång! Vet inte hur det ska gå till men hela akademin handlar ju bara om ordbajseri så kanske kan gå ;)

Ikväll var det japansk mat som stod på menyn :) Vi har bestämt att det ska bli mer sådant här hemma i framtiden! Det gillar vi skarpt! Först ut blev sushi och ramen. Mmmm, det var helt underbart gott! Borde ha gjort lite mer sushi dock men jag får vara glad att karlen är finast och gör sånna här saker! :P Det enda som är dåligt mer detta är att vi båda blir ännu mer sugna att åka till Japan! Men men en dag kommer vi komma dit :D

Igår var jag en sväng med Jenni på Sickla efter att vi hade varit på bilprovningen med Woody. Tycker att min syster är en mycket snäll människa som skänkte mig ett par öronhänge och en brosch :)


Bilden är lite missvisande då de är betydligt mer rosa än röda.


Broschen är nått av det sötaste jag har sett! Brukar inte vara mycket för broscher men kunde inte gå hem utan den och nu kommer den pryda min jeansjacka ett tag fram över :)

Idag blev det en ny runda på sickla för att titta lite efter kläder, fick pengar av mamma och pappa i födelsedagspresent som skulle gå till kläder så då var det ju bäst att lyda. Blev inte jättemycket köpt men det var bra saker :P Plus att jag fortfarande har lite kvar att handla mer för.

Blev en spetstop (som var på rea! :D) och ett par tights. Jag har letat efter ett par sånna här tights jättelänge men inte hittat några men idag tog jag en tur in på JC (vilket jag typ aldrig gör) och där vsar de!  Dessutom till det mycket överkommliga priset av 149 riksdaler!

Annars idag hade jag första föreläsningen för terminen. Kursen heter Teorihistoria och man riktigt hör ju hur kul jag kommer ha denna månaden! Har den fetasteboken ever som enda litteratur, dyr var den också. Ogillar redan denna kursen!
Insåg idag att det igår var exakt ett år sen jag flyttade från de småländskaskogarna till storstaden. Det har varit ett händelserikt år men samtidigt känns det som om det har hänt väldigt lite. Men så här i efterhand kan jag ändå säga att det var helt rätt att flytta till Stockholm. Vet inte om jag kommer stanna här för alltid (om det blir som jag vill så kommer jag inte det) men ett bra tag framöver kommer jag antagligen stanna här.


Haha, såhär i efterhand är detta verkligen nåt av det roligaste som hände detta året XD

Ikväll är med mys på högsta nivå på Kyrkstigen :) Axel har bakat pizza (världens överlägset godasgt pizza desstuom), vi ska öppna en av vinflaskorna vi fick i julklapp och till efterrätt blir det chokldfondue med mango :)
Bara två timmar kvar på den 21:a födelsedagen. Det har varit en stressig dag med mycket att göra men ändå har det varit roligt på nått sätt. Nu är jag dock helt slut och vill helst bara gå och lägga mig men nån timme till ska jag nog orka vara uppe.

Hade lite kalas här ikväll och fick lite presenter. Mycket bra grejer var det dessutom :P Fick ett fotbad! Det gillar vi skarpt! Sen fick jag grillbestick, eltandborste, pengar, mer badbomber, armband, godis och pengar. Är helt klart nöjd med denna födelsedagen :)
Var även väldigt kul att min tårta, som jag kämpade lite med, var mycket uppskattad. Alla ville ha receptet och tyckte det var häftigt att jag hde gjort den så hög :)







Längtar redan till nästa års födelsedag med tårtbak. Då ska jag ha lärt mig att göra sockerblommor och andra kul grejer som man kan dekorera med :)
Oj, det har hänt mycket sen jag skrev sist... Det största som har hänt är väl att jag skulle ta hand lite om Jennis bil nu i veckan när hon var hemma i Rottne, vilket gick sådär.
Skulle flyttat den i tisdags, eftersom de har så dumma datumparkeringar på alla gator här, och då dog den bara! Som tur var kom det några och hjälpte med att putta den så i alla fall inte stod helt i vägen även om den fortfarande inte stod helt idéalt.
Stuart och Cissi kom på kvällen och skulle hjälpa mig men det gick sådär. Vi åkte ner till Mekonomen för att köpa ett nytt batteri så vi kunde byta ut det gamla. Men naturligtvis så var det tvunget att speciallbeställas! Så det var inte mycket vi kunde göra utan fick lämna bilen där.
Igår hade ordförande i föreningen ringt till Jenni och sagt att det måste bort så då fick jag gå bort och snacka med en gubbe som skulle försöka ladda upp batteriet men sin nödladdare men det gick inte. Det kom ett par och vi försökte ladda upp med deras bil men det gick inte det heller! Så jag fick skjus ner till Mekonomen för att hämta batteriet som jag sen fick gå med till bilen! Kanske inte låter så farligt men ett bilbatteri är fan skittungt!! När jag kom fram helt slut så var det en gubbe där och skottade som hjälpte mig. Det tog lite tid men efter mycket om och men lyckades vi byta ut batteriet och jag kunde köra iväg bilen så att den i alla fall inte står där den kan få böter eller är ivägen. 

Idag var det födelsedags firande för Oscar som fyllde ett år :) Känns helt sjukt att han redan är ett år! Minns fortfarande kvällen förra året när han föddes, det var kvällen då det var förfest med jackorna på.



Trots att det är två dagar kvar tills jag lagligt får partaja i USA så har jag redan fått ett par presenter. Axles fick jag etersom han inte kunde gömma påsarna tills på måndag.


Fick ett färdigt paket med 2 badbomper, saltskrubb, handkräm, mjukgörande kräm för tex nagelbanden, armbågarna eller hälarna och en liten test av en annan mjukgörande kräm.


Eftersom han hade handlat för så mycket fick han dessutom en godiebag som jag fick :)
Så det blev ytterligare 5 badbomber (har redan använt en), massageolja och en tvål.
Det var verkligen helt perfekta presenter, precis vad jag hade önskat mig! :)


Marcus kan inte komma på mitt lilla kalas på måndag så har även fått presenter av honom och Anna idag. Fick superfina muffinsformar :) Blir nästan sugen på att göra cupcakes på måndag men blir lite mycket kanske eftersom det fanns hos Oscar idag och jag har ju ändå tänkt att baka en ganska stor tårta.


Fick även ett superfint förkläde som defenitift ska användags varje gång jag bakar framöver!

Hihi^^ kom precis på att jag har fått förkläde två år i rad! Hmm, börjar man kanske se ett mönster? Men det jag fick förra året är mitt mat- och drinkförkläde!