Var ute och gick värsta rundan idag och tog några kort eftersom det var så ruskigt fint ute med lite sol! Äntligen!







Här i Stockholm har det börjat snöa igen. Det har varit snöstorm i två dagar men idag så var det faktiskt lite sol ute! Dock har jag varit sjuk sen igår så jag fick inte vara ute i solen :( Men en liten snabbis var jag faktiskt ute ändå eftersom jag var tvungen att gå till Swedbank och leta upp mina försvunna csn-pengar. Tydligen så hade csn satt in dem på mitt gamla Ica-konto som inte finns längre, så pengarna hade skickats tillbaka till Swedbank. Men tjejen jag pratade med var jättesnäll och ringde hit och dit och till sist fick vi in mina pengar på mitt konto.

Nu när jag har pengar igen har jag börjat göra en budget eftersom det inte är jättemycket pengar man får så känns det som om det är ganska bra att ha en plan. Nånting som jag verkligen vill få in i min budget är träning. Men just nu ser det mörkt ut. Kollade upp lite olika ställen men det är verkligen svindyrt! Men jag ska nog försöka få det att funka ett tag i alla fall.

Nu ska jag smyga ut i snöstormen och springa ner till MatExtra och köpa köttbullar till min middag ikväll.
So long.
Tisdag idag och det är den andra dagen sedan mamma och pappa åkte hem igen. Igår var jag på skatteverket och gjorde en flyttanmälan. Shit vilket skattekontor! Jag är van vid vårt lilla hemma i Växjö och detta var helt otroligt stort och det bara vimlade av människor!

Efter skatteverket åkte jag över till Södermalm och gick först till HM eftersom jag fortfarande inte riktigt hade bestämt mig om jag skulle köpa både bredband och dator eller bara bredbandet hos 3. Så medan jag var inne på HM  bestämde jag mig för att nej jag köper faktiskt både dator och bredband! Lika bra att göra det nu ju! Så jag går in på 3 och killen som jobbde där var värsta söt så jag kom helt av mig och det hela slutade med att jag bara köpte bredbandet i alla fall! Se vad söta pojkar kan göra med en kvinna! ;)

Gick runt lite planlöst på Södermalm och hittade en del mysiga butiker och caféer :) Ska utforska dem lite mer när jag har tid och ork men igår var jag bara inne i ett par butiker som såg extra mysiga ut :P

Idag var jag tvungen att vara hemma mellan 12.00 och 15.00 eftersom det skulle komma en hantverkare och fixa duschen. Jag var hetl säker på att han skulle komma typ kvart i tre eller nåt men han kom redan halv ett! Det tyckte jag var tidigt faktiskt, känns som de alltid kommer under sista timmen när man har sånna tider att vara hemma.

Hade tänkt gå på second hand-shopping idagefter att han hade varit här men jag var så fruktansvärt trött efter att ha somnat på tok för sent igår så jag blev kvar hemma till typ fem då jag bestämde att nä jag måste ut och få lite luft idag faktiskt! Så jag gick bort till skanstull, tar typ 20 minuter. Var inne på en liten galleria som ligger där men de är inte så många roliga affärer så jag var nog bara där en halv timma sen gick jag hem igen. Det var inte så länge jag var ute men det var väldigt skönt att komma ut ändå. Och jag är lite nöjd att jag inte tog T-banan till sknstull faktiskt.

Imorgon är det första dagen på universitetet dock är det bara välkomstdag så det är ju inte så allvarligt direkt. Men det ska bli kul att göra någonting imorgon och på torsdag är det rundvandring på biblioteket och så ska jag åka till Karolinska och luncha med Johanna och Carl.

Mycket intressant inlägg måste jag säga, förstår att det är många som är intresserade av mina väldigt händelsefulla dagar i huvudstaden ;)
Har nu varit i Stockolm i styft tre dagar. Mamma, pappa och Jenni är fortfarande här men de åker hem imorgon eftermiddag. Än så länge känns det inte riktigt som om man har flyttat utan mer som om vi är här och hälsar på Johanna och Carl. Det lär väl kännas så ett tag eftersom jag bor hos dem, dock är det typ aldrig hemma och lär väl inte vara fören i april typ.

Har väl inte hunnit med jättemycket än så länge men igår var vi på Sickla sen träffade vi Macke och Greta och var ute och gick på sjön. Det var hur mysigt som helst och jag hade ju inte direkt tackat nej till de lägenheterna som låg där! Men det är just precis sånna man får titta i stjärnorna efter...

Idag var mamma, jag och Jenni en runda på stan men först var vi och kollade lite på universitetsområdet så att jag vet vart jag ska ta vägen på onsdag när det är välkomstdag :) Det var kalaslätt att hitta och det ska nog inte vara några större problem. Efter det gick vi en runda på stan och min mami var übersnäll och köpte tre par cheap monday jeans till mig! Det var rea och ja man vet ju vart  man hittar mig och det är rea i en weekdaybutik om vi säger så ;) Känns finnt att äntligen a några hela jeans som man gillar!

Har även suttit och kollat lite på bredband/dator idag. Jag har ju egentligen Johannas dator så länge jag vill men vill ju så klart helst köpa en egen och via 3 kan man få både dator och bredband för 399kr/månad. Det tycker iaf jag är helt okej. Det ända jobbiga är att det är 24 månaders bindningstid =/ Känns lite länge med två år men samtidigt så kommer jag ju antagligen att vara är och plugga i fyra år till så det är ju ganska chill ändå.

Annars är det fint här. Lägenheter är fin även om det är ett minibadrum och enda sättet att komma in i mitt rum är genom Johanna och Carls sovrum. Den ligger kalasbra precis vid en T-bana, typ ica, systemet, apoteket och lite sånna bra ställen som är bra att ha på gångavstånd liksom. Dock är det jobbigt att jag redan saknar folk hemma! Jag vet att det är värst i början men ändå. Det är dock mycket värre på kvällarna! På dagarna har jag liksom annat att göra men det är ju på kvällen som man hade umgåtts med Emma eller andra hemma och därför blir det liksom alltid värre frammåt sju, åtta.

Men jaja det ska nog gå fint detta får vi hoppas :) Nu ska jag kolla på Bones och sen är det Paradise som gäller!
Om sex dagar flyttar jag till the capital city för att bo hos syster och för att plugga ryska på Stockholms Universitet. Det känns bra att flytta ändå. Jag har haft en stark vilja att flytta sen var runt 12 år gammal men en resa till Thailand hindra det att hända redan i höstas. Men, nu är det alltså dags att packa ihop mitt tonårsrum och ta livet till det nästa steget.

Men det finns så klart saker som är jobbigt med att flytta och jag skulle nog våga säga att det som är absolut jobbigast slog mig härromdagen när jag satt och kollade på filmen Monster. Selby måste lämna Aileen fast de älskar varandra och egentligen inte vill skiljas åt. Den tanken som då slog mig var att jag kommer nu, för första gången sedan jag var tre år, leva utan att ha Emma på cykelavstånd. Det gjorde ont i hela min kropp när jag slogs av tanken. Självklart har jag ju vetat det sedan jag bestämde mig för att flytta men det har ändå inte riktigt registrerats i mig att det faktiskt kommer bli så. Jag kommer inte kunna ringa halv tio på kvällen när jag är sugen på att ta en promenad. Jag kommer inte kunna ringa och bestämma att vi ska gå bort till stället och spendera timmar på bryggan i solnedgången. Jag kommer inte kunna cykla bort till Emma för att ligga hela dagen i hennes säng och egentligen inte göra någonting alls.

Jag vill hellst inte tänkta på det alls men ändå gör jag det mest hela tiden. Jag önskar med hela mitt hjärta att du hitta en utbildning i Stockholm som du vill läsa så du kommer upp till mig efter sommaren så vi kan rocka Stockholms gator i under fyra års pluggande! Du är ju min sister from another mister och jag vill inte leva ett liv utan dig, jag vet att jag kan men jag vet oxå att jag vägrar! Vi ska ju sitta där på åldernshöst och minnas alla sjuka grejer vi har gjort i vårt liv. Vi ska ju bli som Leif och Uffe! Det är bara så det är för vi är samma!

















Jag älskar dig...
04.55 och det är inte riktigt okej att jag fortfarande är vaken. Men vad gör man inte när Sverige spelar semifinal mot USA mitt i natten! Det står ju en finalplats på spel och det tänker i alla fall inte jag missa!
Jag hoppas få se galna mål från vå allas idol Tedenby och en och annan pärla från Peterssons klubba vore ju inte heller fel.

Men med en Markström i vårt mål så kan ju ingenting gå fel. Trots att han egentligen spelar i Brynäs ;)