Hittade en underbart söt liten sida för ett tag sen. Sitter och kollar lite på den och måste lägga upp en del bara för att de antingen stämmer in på mig, är oerhört söta, är väldigt vitsiga/bra.



Det finns hundratals mer jag skulle kunna ha med men dessa gillar jag mycket!
http://iloveyoumorethanblank.com/

Una och jag var och tittade på musiktillägets vårshow igår. Tänkte skriva lite om vad jag tyckte så om du inte har sett den men planerar att göra, läs inte.

Tidigare i år var jag och Una på Lyndon Starblazer som våra kära esteter satte upp. Denna musikal var riktigt riktigt bra och mycket välgjord. Där blandades skratt och gråt med en stor portion spänning och man ville verkligen inte att den skulle ta slut. Efteråt var man fyld med ni vet en såndär lycklig känsla inombord som man bara kan få av en riktigt bra musikal, film eller teater.

Den absolut största skillnaden mellan en musikal som esteterna sätter upp och en som musiktilläget gör är att MUTarna är musiker, inte skådespelare och dansare! I en estet-musikal har man castat så att en dansare dansar, en musiker spelar och en teaterelev spelar teater. Det som också är bättre, eller vad man ska säga, med esteterna är att de oftast är bra på åt minstonde tre av fyra faktorer som finns med i en musikal, i alla fall de som var med i Lyndon.

Men åter till MUT som det faktiskt ska handla om egentligen. En MUTare är med i musiktilläget för att den kan spela ett instrument och för att denna kan sjunga. Det vill säga är att när de bestämmer vika som ska vara med i MUT tittar de inte på ifall de kan agera eller inte. Detta ger då resultatet att flera av de som är med i MUT inte alls kan agera, vilket märks ganska tydligt när de har sina vårshower. En MUTare kan allt som oftast inte heller dansa, vilket även det märks när det väl kommer till kritan. Dessa små faktorer gör en enorm skillnad när det kommer till hurvida musikalen är bra eller inte.

Som ni kanske redan nu har förstått så tycker jag inte att Slaget om St.Claire direkt är den bästa musikal jag har sett i mitt liv. Lyndon var bättre, och det har ju självklart sina logiska förklaringar, lika så förra årets vårshow. Problemet med årets tycker jag framförallt var själva handlingen.

Den ska utspela sig i en fransk liten by på 50-talet där det naturligtvis finns ett kärlekspar. Mannen, Milou, bli inkallas till kriget och kvinnan, Claire,  bli ensam kvar. Strax efter detta blir byn invaderad av soldater och ligger under generalens befäl. Milou och hanns vänner bir krigsfångar men blir räddade av motståndsrörelsen och allt slutar lyckligt.Detta är hela historien, okej det skulle gå att skriva lite till men jag har inte lämnat ut något som är direkt jätteviktigt.

Enligt mig är detta en ganska tunn historia om jag ska vara helt ärlig. Det är ingenting man inte sett förut och inte heller något man inte kommer se igen. Jag kan dock förstå varför man satsar på ett sånt klassiskt kort, det går aldrig fel. Men jag hade hellre sett att man hade vågat ta ut svängarna lite (en gång blev det dock en rejäl sväng).

Det var vissa partier i musikalen som var riktigt bra och andra gick alldeles för fort och man hände inte med riktigt på av som egentligen hände. Andra scenen, när den lilla byn blir presenterad, var riktigt bra och då fick jag verkligen stora förhoppningar på resten, dock uppfylldes de aldrig mer än tillfälligt. En annan scen som var bra var "duschscenen", det var mest tack vara att de sjöng en Miss Li låt dock. Slowmotion scenen mot slutet var även den riktigt riktigt bra, även om det kanske blev lite lång. Det fanns en scen som verkligen fick skrattmusklerna att arbeta och det var scenen med den gående skogen. Jag satt dubbelvikt av skratt hela den schenen.

Vad gäller skådespelar insatser och musik så måste jag säga att det finns nog bara tre som är riktigt bra på att agera (av treorna i alla fall och de är de som har de stora rollerna varje år). Det är Jacob Thulenius som spelade huvudpersonen Milou, Joakim Larsson som spelade den väldigt agressiva generalen och Adam Baige, som gjorde en alltid lika klockren föreställning, som präst. Dessa tre herrar kan både agera och sjunga, dansa är diskutabelt om de kan men de klarar sig mycket bättre än många andra i alla fall.

Valet av låtar var mycket bra och de hade blandat mycket olika sorters låtar. Det var allt från Led Zeppelin till klassiskt på fiol. Låtarna passade även väldigt bra in i historien, vilket kan vara mycket svårt när man gör en musikal men samtidigt är det ett måste.

Det har kanske låtit som jag varti väldigt negativ nu men jag ska säga att den var väl värd 60 kr och vissa delar gör att jag skulle vilja se den igen men som helhet var den inte lika bra som förra årets, Dadlar och fikon, och den höll inte heller samma klass som Lyndon Starblazer. Men, precis som jag sagt tidigare och som Sofia Sporre sa till smålandpåsten i går, de är musiker inte dansare och skådespelare.
sitter och är nostalgisk med massa kent intervjuer och liknande och hittade då denna från 1995!
Peter = xD
Låg och halvsov lite innan och väcktes av ljudet av ett sms.. läste med ganska sömndruckna ögon, stod någonting om Berlin, åttonde album och Jocke. Somnade om igen men väldigt snabbt började jag vakna till liv igen. Hjärnan försökte koppla ihop alla de fragment som hade fastnat. Tog upp mobilen igen och läste säkert 3 - 4 ggr igen innan jag faktiskt insåg vad det var det stod där i rutan:

Kent har precis kommit hem från Berlin.
Där har de påbörjat inspelningarna av sitt åttonde album.
Jocke skriver mer om detta i forumet. / kent.nu

Jag trodde helt ärligt att jag fortfarande drömde och när Jenni kom in med datorn var jag tvungen att ta den för att kolla om det verkligen stod någonting om en ny skiva på hemsidan eller forumet (fortfarande trodde jag att jag hade drömt alltihop). Startsidan visade inga tecken på någon nyhet men på forumet fanns en ny tråd med namn: Album 8 Första inlägget var trollbindande:

Just hemkomna från Berlin...

Session nr 1.

Vi har påbörjat inspelningarna av det som kommer att bli vårt åttonde album. Under två extremt fokuserade veckor har ett stort antal sånger spelats in. Låtarna är skrivna under hela förra året och fram till i början av April. Det är självklart det bästa vi gjort.

Ännu vet vi inte exakt när det kan komma att släppas.
Om några dagar återupptar vi inspelningarna i Bunkern.

Vårt musikaliska år har börjat helt fantastiskt.
Ödmjuka hälsningar från Världens just nu Bästa Band.


Detta kunde verkligen inte komma lägligare! Har galet mycket i skolan ända fram till sista veckan i maj och jag hade helt tappat all motivation för att allt som har med skolan att göra. Men tack vare Jocke, Martin, Markus och Sami har jag hittat kraft igen.

Dessutom, jag och Sanna var antagligen i Berlin samtidigt som Gudarna! Bara den tanken för mig knäsvag!
Nu ska jag lyssna på kent hela natten lång!
Just nu känns det bara jävligt tungt!
Färjestad vann igår också. Fy fan. Det värsta är verkligen att FBK inte vann på att de var bättre. Hade de verkligen varit bättre än HV så hade jag kunnat acceptera förlusten men nu känns det bara så in i helvetes surt!

Jag hoppas att de kommer ut ikväll och gör på samma sätt som de gjorde igår för då vinner de ikväll och vi får ny match på fredag hemma i Jönköping. Dock måste jag erkänna att jag ser helre att FBK vinner ikväll i Karlstad än på fredag i Kinnarps. För det kan inte finnas något värre än att se ett annat lag vinna SM-guld i ens egen arena. Fast det bästa vore ju om de inte vann alls men om de nu tvunget måste vinna så gör det ikväll eller på söndag!

JAG HAR HITTAT DEN!!!! :D:D:D:D:D:D
4.39 (men kolla på allt man dör ju! XD)
Har suttit och tittat lite efter en kläning till studenten samtidigt som jag kollat på hockeyn.. som ni förstår har det inte varit jätteintensivt letande. men jag har i alla fall hittat två som jag gillar.

Den högra och vänstra är de två jag gillar. Den i mitten tog jag mest med för att jag tycker skorna är supersköna och det blev lite tomt med bara två. Den högra är lite snyggare än den vänstra enligt mig. Den vänstra finns dock i vitt och då är den snyggare.

Men men jag ska verkligen försöka hitta en klänning i Berlin men det blir ju nästan lite kris om jag inte skulle hitta någon! Dock har jag ju en backup som jag ska sy om jag inte hittar någon.. Den är jätteenkel och ska inte bli några problem att hinna färdigt med den.

Nej nu måste jag koncentrera mig på hockeyn.. har skrivit i världens fart!
Snart dags för hockey och sedan är det PAAAAAAARRRRRTTTYYY!!!!
Sen klockan 18.00 i lördagskväll har jag längtat efter onsdag! Och nu är det äntligen daxs! 12 timmar kvar till matchstart och timmarna kan ju knappast gå långsammare!!

Shit asså! SM-final hade man ju inte räknat med i oktober - november direkt då det inte gick helt lysande för HV71. Det första man tänkter på när man hör att det ska bli HV - Färjestad i ett slutspel så är det ju Björn Melins dragning på blålinjen som gjorde att Färjestad kunde sätta 4 -3 med bara sekunder kvar. Men det finns ju ruggigt mysiga minnen med FBK oxå! SM-finalen 2004 var grym! 7 matcher, 4 nollor och ett galet bra lag!

Jag vågar inte ens sia om vem som vinner även om jag med hela mitt hjärta verkligen tror på HV. Färjestad är ett riktigt bra lag och de har varit super i slutspelet men å andra sidan, hur bra motstånd gav Brynäs och Skellefteå egentligen?

Nej nog pratat om detta.. måste hoppa in i duschen innan klockan hinner bli alldeles för mycket!