Första dagen på sista kursen för den här terminen. Shit vad det har gått fort! Kan knapt fatta att det redan är slut (eller snart i alla fall). Tror det kommer bli en bra kurs det här. Vår lärare verkar super kunnig och berättade massa intressanta grejer om bla Kina. Själva kursen ska ju handla om Europeisk säkerhet men vi kommer säkert prata om massa andra grejer också, hoppas jag. Alltid intressant med utomstående perspektiv. Vi Europer har ju en viss tendens att se oss om världens centrum men det är ju inte riktigt så länge.

Har inte så mycket att säga tänkte mest länka till bakbloggen som nu har hela två inlägg! ;) Ska bli mer men har inte kunnit baka så mycket än sen jag startade den. Men imorgon kommer min första daring bakers utmaning! :D Får dock inte skriva om den fören den 27:e så får hålla ut ett tag till. Men i alla fall här är länken: A monsters baking
Åh jag tycker att det kan bli kväll snart! Eller ja, det är väl egentligen redan kväll men då vill jag att det ska bli senare :P Inte för att jag ska göra något speciellt ikväll. Vi ska bara beställa pizza, äta chips och kolla på någon bra film :) Men det var ett tag sen man hade en sån kväll, speciellt med pizza:P Är verkligen grymt sugen på pizza! Var direkt på idén när Axel föreslog det imorse! Har inte bestämt mig vilken jag ska ha än dock. Det är alltid så jäkla svårt! Man vill ju ha en god men samtidigt vill man ju inte ta samma varje gång. Men risken är ju att man sitter där sen men den nya pizzan och ångrar att man inte tog den gamla vanliga! I-landsproblem!

Tror jag längtar efter den här kvällen så mycket eftersom det ger mig en fin paus i tentan :) Tentan går i och för sig helt okej denna gången. Har skrivit någonting på alla frågor än så länge, men måste läsa lite grejer för att kunna skriva fråga 2 ordentligt. En till sag som lös upp tentan var resultaten från förra kursen! Fick C på själva hemtentan men B som slutbetyg! :D :D Sån gillar vi skarpt!!

Woop Woop, tentan går framåt! :D Tre sidor skriva av max sex. Känns riktigt bra att det går smidigt för en gångs skull. Synd bara att den frågan jag inte skrivit någonting på ännu är extremt jobbig! Kommer behöva all extra tid jag kan få på den så är verkligen bra att jag kommit igång ordentligt med de andra två.

Men nu till någonting som är mycket mysigare och roligare än tentaskrivande; Julkänsla!!
Tycker att det är för tidigt med allt vad jul heter men samtidigt har jag börjat få lite julkänsla redan och det är ju faktistk första advent på söndag. (Ogillar dock skarp när advent är redan i november men det finns ju inte mycket man kan göra åt det :P)Men det är ju faktskt bara en månad kvar till julafton idag så känner att det behövs lite inspiration för att smygstarta julkänslan:P
Började sy på julgardinerna till sovrummet igår :) De kommer bli riktigt fint tror jag! Ska åka och köpa superfint tyg till köket snart med så det blir lite fint där också. Dock ska de ju inte upp på ett par veckor så jag har gått om tid. Men ja det var inte det jag skulle prata om utan jag tänkte bjuda på en hög dos julkänsla signerad weheartit.com (fullkomligt älskar den sidan!)























'

















Skulle kunna hålla på i all evighet så lika bra att jag slutar nu :P
Mitt uppe i tentaskrivningen och det går förvånandsvärt bra måste jag säga. Är typ klar med första fråga vilket känns skönt. Ska försöka få lite skrivet på någon av de andra två idag också, antagligen tredje eftersom jag inte förstår mig på vad han vill ha på andra frågan! Lite jobbigt men jag får väl ordbajsa fram någonting:p

Men jag tänker inte pladdra massa om en ointressant tenta just nu utan behöver skriva av mig lite om en sak som irriterar mig något fruktansvärt! Mammor! Ja jag vet att jag skrev ett fint inlägg om min mamma för ett tag sen och mag menar fortfarande allt det MEN nu menar jag mammor (är inte vän med någon pappa som håller på på det här sättet) som verkar tro att ALLA vill veta vad du och ditt barn gör HELA TIDEN!! GUESS WHAT!? VI BRYR OSS INTE!!!!

Jag är så fruktansvärt trött då de fb-vänner jag har som har barn och ENBART har statusuppdateringar om hur deras unge har sovit, bajsat, ätit, gråtit, skrattat osv. VARFÖR!? Jag har full förståelse för att ert barn är det finaste och bästa som har hänt dig men hela världen kretsar inte kring ditt barn! Vi andra varken behöver eller vill veta allt som hon/han gör!

Så nu har jag fått ut lite irritation över det också :) Egentligen är det irriterande med alla som av någon anledning måste berätta precis allt de gör på fb. Speciellt typ en vanlig tisdag när man bara ska jobba, handla, kolla på film och sen gå och sova, varför skulle resten av världen behöva veta att det är just det du ska göra idag? Fine om man ska åka iväg eller göra någonting speciellt klart att man kan berätta det men en helt vanlig dag känns ju bara desperat!
Jag vet inte om det är det urtrista vädret som har varit de senaste dagarna eller om det är nogonting annat som gör att min motivation till att göra någonting alls är på noll just nu. Jag känner verkligen inte för att göra någonting, vill helst bara ligga i sängen hela dagana. Inte för att det egentligen är roligare men jag känner som sagt att jag inte har lust att göra någonting alls. Inte ens att lägga mig i soffan och kolla på en film känns som ett lockande alternativ mot sängen!

Funderar på om det hela började i måndags då jag faktiskt spenderade halva dagen i sängen på grund av att jag hade migrän när jag vaknade. öörgh jag hatar att vara sån här! ALLT blir liksom urtrist och jobbigt och jag vet inte riktigt hur jag ska komma ur det. Dock kommer jag inte ha tid att ta mig ur det eftersom hemtentan börjar idag. Gör ju inte att man blir mer pigg direkt... Men det kommer i alla fall få upp mig ur sängen eftersom jag vet att jag inte kommer hinna om jag inte går upp i tid. Kanske är det tentan som får mig såhär. Känns ju onödigt att börja med saker eftersom jag ändå inte kommer kunna fortsätta med det på en vecka. Äsch jag vet inte vad det är.

Men ska försöka pigga upp mig själv med att Kent håller på med ny skiva! :D Det gjorde mig faktiskt riktigt glad igår. Fick liksom en liten klump i hjärtat fast en bra klump och inte en dålig som man kan få ibland. Ska lyssna på massa Kent idag, det känns liksom rätt!
Alla borde tycka att de har världens bästa mamma och pappa. Ibland finns det anledningar som gör att en mamma eller pappa inte är världens bästa men jag tycker att alla barn har rätt till världens bästa mamma och pappa.
Personligen tycker jag att mina föräldrar är bäst av alla. de ställer alltid upp så fort det är någonting och har kört på oss både hit och dit. Jag är verkligen sjukt tacksam över mina föräldrar och skulle inte vilja byta, även om de kan irritera mig nåt fruktansvärt ibland :P Men jag antar att det också hör till lite :P

Just denna veckan var min mamma lite extra bäst. Hon har nämligen stickat en Pippi-tröja till mig! :D Tyckte de var supersnygga förra gången de var poppis men köpte aldrig någon då de var så ruskigt dyra. Men för några månader sen kom jag och tänka på dem igen och frågade mamma lite på skoj om hon inte kunde sticka en åt mig. Och visst kunde hon det! Den första hon gjorde blev dock alldeles för stor så hon sprätte upp den och började om från början! Och i helgen när jag var hemma så var den äntligen klar! :D Helt perfekt är den nu och hur mysig som helst!



Har för övrigt fått ögoninflamation.. mindre roligt.. Började förra veckan med att ögonen var rinniga och kliade men jag tänkte att det kanske kunde vara en allergisk reaktion eftersom jag precis hade köpt ny smikborttagning och ögonkräm från lush så har inte använt någon av dem på över en vecka. Det blev mycket bättre i söndags och i måndags men igår kom det tillbaka med fullkraft och mitt högra öga svullnade upp så jag typ såg ut som Harry Potter efter att Hermione har ändrat hans utseende i 7:e filmen. Inte Kul! Men ringde iaf till VC idag och pratade med en sköterska som sa att man ska tvätta med ljummet vatten och att jag ska köpa en salva på apoteket och om det inte hjälper komma in om ett par dagar. Det jobbiga är att jag inte kommer kunna gå till vårdcentralen fören på måndag eftersom vi har seminarie på fredag och om man missar det så måste man gå om hela kursen! Och det känner jag verklige inte för! Så det blir en tur till apoteket sen och jag hoppas verkligen att den salvan hjälper! Sjukt jobbigt att ha ihopklistrade ögon varje morgon!
För ett tag sen hittade jag en grej som kallades the daring bakers där man varje månad får ett recept som man ska testa. Jag tyckte det lät skitkul men tänkte inte så mycket mer på det då. Men nu har jag också gått med! :D Första receptet jag kommer kunna vara med på är nästa månad så får vänta några veckor till innan det är dags! Öppnade en ny blogg där allt bakrelaterat kommer hamna i fortsättningen. Tänkte nämnligen skriva daring bakers inläggen på engelska och det skulel kännas så rörigt att göra det i denna bloggen.

Åh längtar verkligen till 1:a december nu! Har kollat på massa gamla utmaningar och det är flera som jag gärna skulle vilja göra dock kommer de väl inte de som redan varit att komma än på länge. Men man kan ju göra dem ändå :P
Hemma efter en sjukt tråkig föreläsning! Första fem minuterna lät det som om det skulle bli intressant men vår föreläsare pratade jättetyst och hade en ganska stark koreanskbrytning vilket gjorde att man fick anstränga sig mer på att höra än på att lyssna. Till slut började jag lösa suduko i Metro istället. Hon skulle ju ändå lägga upp sin PP och jag spelar ju in föreläsningarna, om det det nu kommer höras någonting på denna...

Dagen kunde dessutom ha börjat bättre! Trodde vi hade föreläsning mellan 10-12 som vi har haft nästan hela denna kursen så jag var uppe vid 7 och stod på busshållplatsen vid 8.20 men av någon anledning kollade jag på schemat och insåg att föreläsningen var 13-15! Så det var bara att gå hem igen. grymt irriterande att man stigit upp vid 7 när man inte behövde! Är dock väldigt glad över att jag hann se det innan jag steg på bussen så jag kunde gå hem igen.

Kvällen kommer dock bli bättre, ska på bio :) Contagion står på programmet och det ska bli kul att göra någonting med Axel nu när jag var hemma i Rottne i helgen när han väl var ledig två dagar. Ännu bättre blir det när man tänker på att jag har tre dagar ledigt nu! :D Ingen lektion fören på fredag vilket är jätteskönt för då får jag lite tid till att ta igen det jag missat. Samtidigt hoppas jag att jag får jobba lite under dessa tre dagarna, får köra en kompromiss, jobba en dag och läsa två :P
Äntligen fredag! Woop Woop! Om knappt en timme åker jag och Jenni hem till Rottne! :D Ska bli skönt att komma hem lite även om det bara är över helgen. Ser dock inte fram emot fem timmar i en bil men det kommer går bra när man har sin sina syster med sig :)

Igår beställde jag och Axel flyg till Amsterdam i februari!! :D:D Längtar galet mycket och hoppas att tiden dit kommer gå superfort! Ska vara där 23-26 februari eftersom vi har varit tillsammans i två år den 24:e så tyckte vi att vi borde göra någonting roligt. Jag har redan hittat massa saker som jag vill görs när vi är där men lite tidigt kanske att börja planera redan nu :P

Yey nu kom Jenni så dags att åka! :D
Tog en säng till Åhlens i torsdag och inhandlade två nail wraps. Har velat testa ganska länge men inte kommit för mig att beställa men nu hörde jag att de fanns på Åhlens så då fanns ju ingen ursäkt längre! Dock hade de inte lika många roliga mönster som jag har sett på eleven.se men det fanns i alla fall guld och leopard så köpe en av varje för att prova. Har leoparden på nu och jag tycker det är riktigt kul! För er som inte har koll på vad det är så är det typ som klistermärken som man klistrar på naglarna. Kul alternativ till vanligt nagellack när man vill festa till det lite extra. Kommer verkligen att köpa ännu fler! De är dessutom enklare att få det bra än vad jag trodde. Visst det är inte fel fritt men det är ju första gången så jag tycker att jag är förlåten :P



De ska sitta lite bättre än nagellack men naturligtvis är det inte bra att ha dem allt för mycket i vatten, de sitter ju trots allt med klister och de löses ju liksom upp av vätska. Så det är väl inget långvarigt allternativ men å andra sidan så lyckas jag typ aldrig ha mitt nagellack snyggt mer än i typ två dagar :P