imag0057 (MMS)

vår nya lantern som vi har på verandan :) älskar redan att ha ett eget litet hus, även om strömmen till viss del har gått just ikväll :P

Ingen vill väl egentligen tänka på att det faktiskt kommer en höst om si sådär tre, fyra månader. Eller ja alla utom de som jobbar inom mode då höstmodet har börjat visas. Har kollat runt lite på bloggar och hittade några pärlor som jag ska försöka lägga vantarna på lite senare i år. Min största favorit är denna röda väska från Åhlens. Tycker den är helt fantastisk!


En annan favorit är dessa metallic tröjor från HM. Weekday hade en liknande nu i vintras/våras som jag aldrig köpte (ångrar det bittert nu) så kommer defenitift satsa på en eller kanske båda dessa. Kan inte riktigt bestämma vilken jag gillar bäst :P Dock hoppas jag att jag kan hitta Weekdays på rea och på så sätt inhandla den så kan jag köpa HMs röda sen då Weekdays är silvrig.



Annars verkar det bli poppis med poncho i höst(!?). Och de bloggar jag kikat på älskar det. Jag förstår mig inte alls på poncho. Det är ju inte så att det värmer speciellt mycket, det är ju bara som att slänga på sig en filt! Nej, poncho kommer ni tack och lov inte se mig i i höst! Jag ska hålla mig på behörigt avstånd!
Dags för helgens andra gratis konsert, det gillar vi! Rix FM festivalen var det som gällde ikväll. Det var riktigt kul och väldigt mycket folk som hade samlats i Kungsan. Artisterna för kvällen var; Mohombi, Loreen, Ulrik Munther, Andreas Johnson, Milow, Nicke Borg, Sunrise Avenue, Tove Styrke, Martin Stenmarck, Eric Saade och The Ark. Smålänningarna var självklart bäst men även Mohombi var riktigt bra, över förväntan. Här kommer lite bilder från kvällen :)


















































Har man ingen gräsmatta får man njuta av solen på andra sätt. Mitt har blivit förmiddags solen på trappan. Det är ganska mysigt att sitta där om än lite hårt för rumpan. Vi bor ju ändå lite avskillt så man är inte helt uttittad i alla fall. Men jag kom på en sak när jag satt där! Om en vecka har jag en hel altan att sola på! :D Hur glad blir man inte av den tanken?! Hoppas verkligen att det kommer vara fint väder på söndag bara så att jag kan få njuta av den. Känner att det finns stora chanser att det blir en frukost där med. Och jag längtar redan tills vi får inviga vår alldeles egna grill! Shit, att ha en riktig kolgrill är faktiskt lite vuxenpoäng måste jag säga.

Har nog inte fattat vi kommer flytta nästa helg. Det har varit så avlägset men nu är det faktiskt bara sex dagar kvar. Känns riktigt bra! Hade en period för två veckor sen när jag bara var helt negativ till fytten och huset men efter att ha varit där två gånger sen dess är jag nu grymt peppad! Har dessutom hittat billiga och snygga tapeter som antagligen kommer att inhandlas snart :)
Hemma igen från kvällens konsert. Hade verkligen glömt hur bra Säkert! är, tur att Annika kom och påminde mig :P
Har inte lyssnat någonting på förra skivan så var en del låtar jag inte kände igen men de var väldigt bra ändå och jag kommer verkligen börja lyssna på det. Bästa låtarna var Fredrik, Allt som är ditt, Dansa, fastän och Vi kommer att dö samtidigt.







Kommer bli en riktigt nice konsertsommar iår och dne börjar redan idag! Kommer bli runt 15 konserter under sommaren och det tycker jag låter som en alldeles lagom summa!

Idag är det Säkert! som står på programmet. Har egentligen inte lyssnar så mycket på henne den senaste tiden men det blir säkert superkul ändå. Hoppas Jenni gillar det också, inte riktigt hennes musik ju. Men vi bestämde att jag följer med henne på sånt jag inte hade gått på annars och tvärt om.

Pricken över i:et är ju att det är strålande solsken ute idag och det kommer säkert bli en fantastisk kväll för konsert :)
Idag öppnar Sveriges första COS butik i Stockholm. Det gillar vi, även om jag inte kommer inhandla speciellt mycket där. Inte riktigt min stil men en del gobitar har jag lyckats hitta och jag ska nog ta mig en sväng förbi på söndag eller i början på nästa vecka. Har hittat en jäkligt snygg orange (!) klänning som jag hoppas finns kvar efter helgen så att jag kan ta mig en närmare titt på den. Är även lite sugen på en knallgul t-shirt som faktiskt bara kostar 190 kr! Gillar att vissa saker fortfarande har HM priser även om COS är deras lite dyrare linje.

Enda bilden jag kunde hitta, men här är i alla fall både klänningen och tröjan. Är lite småsugen på den där kjolen också men vet inte om jag gillade att den gick omlott, hade hellre sett att det varit en vanlig pennkjol. Klänningen ser inte jättespännande ut på galgen men Emma Danielsson (hon som gör repotaget) hade den på sig med ett skärp och då var den riktigt snygg! Så ja jag får väl ta och inhandla ett skärp också, tur att jag redan siktat in mig på ett på Gina Tricot som jag ändå har tänkt inhandla.
Mötte Josefine idag för en mycket trevlig fika på Café Kronan som jag besöker allt för sällan! Gillar verkligen det cafét! Åt en äppelpaj med för mycket kokos i (varför har man kokos i äppelpaj??) och tittade på allt folk som gick förbi på gatan, mycket underhållande. Det är alltid lika roligt att bara sitta och titta på folk och fantisera ihop hur de är som personer och vilka liv de lever. Blev även ett besök på lagerhouse efter fikat men när vi skulle gå spöregnade det och eftersom vi var lite för slåla för att köpa ett paraply så fick det helt enkelt bli en fika till, inte oss emot.

Imorgon blir det en tripp till Arlanda, men tyvärr är det inte jag som ska åka någonstans eller ens besöka Sveriges enda Starbucks utan ska lämna av Macke och Anna som ska åka till Rhodos. Är lite nervös då jag aldrig har kört till Arlanda men det går säkert bra :) I alla fall på vägen dit när jag har dem med mig men vägen hem är jag mest orolig för, tänk om jag kör helt vilse! Tur att man har GPS på mobilen om det skulle knipa.

Dagen efter Eurovision och jag har hunnit reflektera lite över tävlingen. Överlag tyckte jag att det var en bra tävling även om det var med den del bidrag som borde ha åkt ut i semin.

  • Azerbajdzjan vann och jag tycker nog det är helt okej. Låten var väl inte den bästa men den var heller inte den sämsta och det är sånna låtar som vinner när det finns många som folk tycker är bra. Men jag tycker det är kul att de fick vinna ändå, tror de har varit top-5 de senaste typ tre åren eller nåt så var väl på tiden. Och det bådar ju gott för Sverige också då i stortsätt allt bakom Azerbajdzjans låt var svenskt, och har varit det tidigare år också.
  • Sverige kom på en hedersvärd tredje plats. Jag hade verkligen inte trott att det skulle gå så bra, top-10 max men trea hade jag inte ens en tanke på att vi skulle bli. Men det känns väldigt bra efter förra årets fiasko! Men vad tänkte svenska folket när vi skickade Anna Bergendal liksom?! Då får man ju faktiskt skylla sig själv att det går dåligt!
  • Irland och Jedward kom 8:a inte så högt som det var tippat innan tävlingen. Tror inte turbo tomtarna föll balkan och östeuropa i smaken riktigt. Men jag gilla't riktigt mycket! Första gången man ser dem vill man inte gilla det men det är ingen idé att streta emot för det går inte låta bli att inte gilla dem!
  • Italien kom av någon uotgrundlig anledning 2:a! Vad hände där liksom! Det är verkligen kvällens stora frågetecken! Man hörde ju inte om han sjöng på italienska eller engelska (jag vet att han sjöng på engelska men det hördes inte)! Nej det där förstår jag verkligen inte.
  • Något mer som förvånar mig är Georgien och Moldavien som blev 9:a respektive 12:a! Hur är det möjligt?! Georgiens sångerska lät ju värre än allt jag hört tidigare och Moldavien ska vi inte ens prata om!
  • Pausunderhållningen var extremt tråkig! Gillade dock dansarnas klänningar men annars var det mest snark på det där. Pausunderhållningen i semifinalerna har varit mycket bättre.
  • Plus för att utdelningen av rösterna ändå gick förhållandevis fort. Det var ju ändå 43 länder som röstade och visst det var ju lite segt men inte som det har varit tidigare. Önskar dock att alla som läser upp rösterna kunde sluta larva sig och bara get on with it! Kul med att röstningen nästan var spännande in i det sista. Sverige hade ju faktiskt kunna gå om Azerbajdzjan när det var typ 4 kvar om inte Azerbajdzjan hade fått nåt och Sverige alla tolvorna. Kul med att 12:orna gick till så många olika länder. Tror bara det var 5-6 som inte fick någon alls.
Men nu är denna cirkusen över för denna gången och jag längtar redan till nästa år :P Gillar ändå att der ska vara i Azerbajdzjan på nåt sätt. Känns som om "sånna" länder aldrig har arrangerat finalen (de kanske de har men innan min tid så att säga). Det kommer säkert bli en hej dundrande tävling även nästa år. Och så få vi fanken ta och vinna!

Men Sverige har en vinnar chans i någonting helt annat idag! Hockey VM!! Final mot Finland, kan det bli bättre? Nej, jag tror inte det! Kommer bli en kanonmatch och jag hoppas och tror att svenskarna trycker till de finska lejonen en gång för alla!
Dags för semifinal 2 där Sverige är med. Vet inte om jag tror Eric har jättebra chanser, även om den sägs vara favorittippad. Lite besviken efter förra semin är jag allt. Norge åkte ut och det var verkligen min favvo låt. Men det som nästan var värre var att Georgien gick vidare! Tror nästan jag tyckte det var den sämsta låten efter Portugal. Men jaja nu är det som det är och jag ska följa Jossans råd och ha en kissepaus under Georgiens framträdande på lördag.

1. Bosnien & Hercegovina - Jag vill tycka att detta är mycket sämre än vad jag gör. Jag skulle inte säga att det är jättebra men samtidigt inte så dåligt som jag vill. Jag får Christer Sjögren vibbar eftersom han som sjunger är lite old och landets största artist. Dock är det sämsta med hela framträdandet pianisten som verkligen inte kan fejka sitt piano spelande!! Det ser helt sjukt ut!
2. Österrike - Det är inte så mycket fel på låten i säg men man har hört den 100 gånger tidigare. De känns lite som om de har blandat ihop massa saker som har funkat förut och hoppas att det ska funka igen även om inget av sakerna görs på ett tillräckligt bra sätt.
3. Nederländerna - En bra låt, kort och gott. Sångaren sjunger faktiskt riktigt bra, vilket det har varit lite si och så med detta året. Men ja låten är väl lite halv trist och påminner om mycket man har hört men jag gillar den ändå. Den kan helt klart gå vidare utan att jag tycker den tar någon annans plats.
4. Belgien - En cappella-grupp och ja det är klart det är coolt när man gör musik utan instrumen men är det verkligen bra? Nej jag har aldrig tyckt sånt här är bra. Jag tycker det är supercool och jag är verkligen imponerad över att det går men jag har verkligen svårt att tycka det är bra, tycker mest allt cappella låter lika dant.
5. Slovakien - Mycket monotom låt och man kan säga så om låtar. Trummbeatet är exakt samma genom precis hela låten och efter en minut har jag tröttnat.
6. Ukraina - Ännu en låt som är lite ingenting. Den är inte superbra men inte heller superdålig. Dock är den mer åt det dåliga hållet än åt det bra. Men tror att de kan vinna lite röster på att hon är snygg. Dock sjunger hon faktiskt bra och det gillar jag.
7. Moldavien - Känns som om de har försökt göra någoting lite Red Hot Chilli Peppers inspirerat som naturligtvis inte är alls lika bra. Vissa partier i låten är faktiskt ganska bra men sen kommer det några trumpeter och jag blir förvirrad.
8. Sverige - Ja, det är väl klart att jag hejar på Sverige för att det är Sverige men låten i sig inte är kanon enligt min smak. Men sen har jag tröttnat ganska mycket på den eftersom den har spelats hur mycket som helst överallt. Men jag hoppas att vi går vidare även om jag har svårt att tro det faktiskt.
9. Cypern - Jag antar att det är någon form av kärlekslåt, om jag har tolkat videon rätt. Låten är helt okej, man kan i alla fall sitta kvar och titta på den utan att bli allt för uttråkad.
10. Bulgarien - Detta tycker jag faktiskt är bra. Hon är ganska cool och hon sjunger bra. Kan tycker att låten skulle behöva lite mera umfh för att nå ändra fram men jag gilla't ändå.
11. Makedonien - Blir lite förvånad själv men jag gillar det här eller i alla fall de första två minuterna innan dragspel och la la-kör kommer. Tror jag gillar den mycket för att, trots att den är på makedonska (om det är det den är. Har ärligt talat inte jättebra koll på om språket heter så.), refrängen går att hänga med i. Den är så pass lätt att man kan sjunga med hjälpligt i alla fall även om man inte kan språket.
12. Israel - Dana International is back in the house! Sist hon var med vann hon så jag antar att Israel har stora förväntningar. Årets låt "Ding Dong" är inte lika bara som "Diva" men den är ändå en bra låt. Dock kan jag inte låta bli att tänka på Günters "Ding Dong Song" när jag hör den.
13. Slovenien - Dags att ta en kissepaus! Efter några bra låtar kommer här en riktigt tråkig låt! Tycker inte alls detta är bra.
14. Romänien - Bra refräng som man kan sjunga med i efter första gången, det går alltid hem. Bra innebörd i texten och ja det är en bra låt som säkert kan gå hem i övriga Europa.
15. Estland - En av de låtar jag tycker är bäst ikväll men som många andra når den ändå inte riktigt ändra fram. Jag kan tänka mig att den skulle ha blivit riktigt riktigt bra om den hade blivit producerad av Lady Gaga och hennes producenter. Men den är defenitift tillräckligt bra för att gå vidare tycker jag.
16. Vitryssland - Vet inte om det är så passande att just Vitryssland har en låt som heter " I Love Belarus". Känns en gnutta propaganda men om jag inte ska väga in det så är låten i sig bra. Dock tror jag inte att den kommer gå vidare då många i Europa är kritiska till Vitryssland.
17. Lettland - När jag börjar lyssna tror jag inte att jag ska gilla det men jag gör det ändå. Man kan hänga med i refrängen och de sjunger bra. Till och med rappen funkar, i alla fall om man jämför med andra bidrag som har försökt sig på samma sak.
18. Danmark - Ännu ett nordiskt land som jag verkligen gillar. Hoppas bara att alla svenskar kan komma över att början på refrängen låter exakt som Andreas Johnsons "Sing for Me" och röstar på Danmark. Jag hoppas verkligen att Danmark går vidare till finalen på lördag.

19. Irland - Kvällens bästa låt enligt mig. Första gången jag hörde den gillade jag den inte så mycket men efter att ha stött på den några gånger har den satt sig och nu tycket jag den är kanonbra! Den är dock bäst om man slipper se deras frisyrer då de är lite distraherande.


Så ja, min conclusion (skyller på för mycket engelsk litteratur) är att första halvan ikväll kan man nästan strunta i att titta på. Andra halvan är där de bra låtarna håller til och jag hoppas att Danmark och Irland går vidare till final. Och Sverige naturligtvis men det är mer för att det är Sverige och man liksom inte kan låta bli att heja än för att låten är bra.
Första semifinalen i ESC idag. Brukar inte kolla på mycket på semifinalerna men iår känner jag mig taggad faktiskt. Så ja jag tänkte göra en liten lite över vad jag tycker om kvällens bidrag helt enkel :) skiver dem i den ordningen de framförs så det är inte jag som har rankat dem ;) Läggar upp de bidragen jag tycker är extrabra :)

1. Polen - Låten är helt okej, tycker dock det är linte synd att hon sjunger på polska låten hade tjänat på att vara på engelska. Men det är en bra början på semifinalen ändå tycker jag. Den är inte så dansvänlig som jag önskar att den vore men lite gung blir det ändå i refrängen.
2. Norge - Hela tävligens isärklass bästa bidrag!! Jag ÄLSKAR denna låten! Har lyssnat ganska mycket på den sen den vann den norska tävlingen och har fortfarande inte tröttnat. Min absoluta favorit och jag kommer heja stenhårt på Norge för en gångs skull :D

3. Albanien - Ganska tåkig låt som liksom inte når ända fram. Den har lite potential men lyckas inte leva upp till den.
4. Armenien - Refrängen är chatchy vilket den vinner på men annars är den inte mycket att hänga i julgranen. Versen och refrängen känns inte som en låt utan som två som man har gjort ett dåligt mashup med!
5. Turkiet - Jag kan inte säga att jag tycker det är bra men samtidigt är det inte urdålig heller. Det är liksom lite ingenting tycker jag.
6. Serbien - Jag gillar faktiskt det här, även om hon sjunger på serbiska vilket jag brukar vara emot (inte just serbiska utan andra språk än engelska i allmänhet när det gäller esc). Den får mig att vilja dansa och jag önskar i tre minuter att jag kunde serbiska. Det är inte en jättefavorit men den är bättre än mycket annat.
7. Ryssland - Denna låten växer lite för varje gång man lyssnar känner jag. Känns dock som om RedOne inte riktigt har skickat sin bästa låt till ryssarna. Men refrängen fastnar och det kan man vinna mycket på. Dock tycker jag att han som sjunger är lite loj och han sjunger jätteroligt i verserna. Men jag kan verkligen se hur man kommer dansa rumpan av sig till denna på sommarens partyn och sånt gillar vi!

8. Schweiz - Det är en skön låt och jag kan tänka mig att sitta i solen med ett glas rosé när jag lyssnar på denna. Det är inget fel på den men samtidigt tycker jag inte att den är fantastisk.
9. Georgien - Kvällens kissepaus har vi här! Vad är detta? Tjejen sjunger för dåligt och jag förstår mig inte på rappen som kommer från ingenstans. Nej det känns bara som ett stort ihop kok av olika musikstilar, för många kockar helt enkelt.
10. Finland - Supermysig låt! Texten är fantastisk och Axel, som han heter, sjunger kalasbra. För en gång skull gillar jag balad i esc. Brukar helst vilja slippa dem men här är det verkligen gjort på helt rätt sätt. Kan inte annat än gillar detta.

11. Malta - Den har potential, skulle kanske vinna lite på att produceras om. Låten skulle dessutom behöva en bättre sångare enligt mig. Men ja den har någonting men når ändå inte riktigt ända fram.
12. San Marino - En låt som aldrig kommer igång. Hon sjunger verligen skitbr men låten är tråkig och den bara är liksom. Njä, inte någon höjdare.
13. Kroatien - För det första låter hon som sjunger som en man! För det andra kan hon inte uttala celebrate!! Låten är egentligen helt okej men uttalet på celebrate förstör allting! Det går inte att lyssna på själv låten för jag stör mig så mycket på det!
14. Island - Mysig låt men den är lite tråkig i längden. Men det är någonting som jag gillar med den och den är bättre än en del annat.
15. Ungern - Jag gillar detta men samtidigt låter det som allt annat man har hört 100 gånger tidigare. Jag är lite kluven om hur bra jag tycker det är. Den är inte fantastisk men den är tillräckligt bra för att jag ska tycka att den ska gå vidare till final i alla fall.
16. Portugal - ?
17. Litauen - Kvällens andra kissepaus! Säger bra SNARK!!
18. Azerbadjan - Den är fin och den är ganska stämningsfull men jag tröttnar igenom halva låten. Det är alldeles för många låtar av detta slaget i årets tävling om man frågar mig.
19. Grekland - Detta är bara konstigt! Först en rappare som knapt kan rappa sen kommer nån kille och sjunger på grekiska. Jag tror jag förstår vart de ville komma med låten men det funkar verkligen inte!

Där var första semin. Jag vill absolut att Norge, Finland och Ryssland ska gå vidare sen finns det ju några andra som också är tillräckligt bra för att få gå till final. Men överlag ganska tråkig semifinal. Det är för många låtar som hamnar i något slags mellanting och liksom bara blir ingenting.
Haha, såg denna precis! Bieberhumor är roligt!