Oj insåg inte att det var så länge sen det blev någonting skrivet här! Dock har det hänt mycket och jag har haft massa annt för mig så har inte riktigt tänkt på att skriva någotning. Hade tentainlämning förra veckan, vet inte alls hur det gick var en helt värdelöst skriven tenta (frågorna alltså)! Det var liksom tre frågor som i sig bestod av typ tre frågor och man skulle få ihop vettiga svar på max 8 sidor! Det var typ helt omöjligt! Känns som att allt man skrev blev halv färdigt eftersom det inte fanns plats att utvecka sina tankar! Nej jag är verkligen så glad att den kursen är över och jag hoppas bara att jag får ett E så jag slipper göra om den!

Det var tentaöl på kvällen där och det blev kanske ett par öl och ett par shots för mycket men kul var det :P Dock avråder jag alla från att dricka saffransshots! Fy fan så vidrigt var det!! Dessutom var det det sista jag drack och som vanligt borde man ha avstått från den där sista :P

Har börjat en ny kurs nu i alla fall. Den kommer bli jobbig på det sättet att det är mycket att göra men den är grymt intressant och handlar internationella organisationer. Har grupparbeten att göra till varje seminarie och en inämningsgrej till föreläsningarna så det blir ju lite att göra men för mig är det nästan bara bra eftersom då läser jag faktistk det jag ska! Om jag inte bhöver läsa så blir det lätt att jag inte gör det men nu måste jag ju göra det för att kunna göra mina uppgifter ordentligt. Plus att våra böcker är väldigt bra och intressanta vilket alltid för det lättare att ta tag i det!

Nej nu ska jag packa lite innan jag hämtar Axel :) Åker ju på torsdag men sover hos Axels föräldrar imorgon så måste packa allt ikväll. Hade lite glömt det under dagen så måste få det gjort nu :P
Jag har insett att jag tycker bättre om tv-serier än filmer. Framför allt är det tack vare att man blir så mycket mer insatt i historien i en serie. De har ju mycket mer tid att bygga upp karaktärer och historia på så det är ju inte alls konstigt. Jag blir dessutom ofta mer intresserad av en sido story i filmer än i själva huvudstoryn (gäller även böcker väldigt ofta) men i en tv-serie kan man ju följa alla dessa storys vilket gör det så mycket bättre enligt min åsikt.

En serie som just nu är bättre än allt annat på tv är Once upon a time. Den går på 5an här (torsdagar 20.00, avsnitt 6 nu på torsdag) men jag kollar ju efter USA så säg precis avsnitt 12 och jag vågar säga att det var det bästa på hela säsongen än så länge! Jag vet aldrig vilken historia de ska dyka in i när ett nytt avsnitt börjar och jag älskar det! Jag älskar hur de har tagit de klassisk sagorna som man växt upp med, hällt dem i en mixer och sen kört på full speed! Ingenting är som man tror att det ska vara och det är underbart att få återuppleva alla dessa sagor man älskade som barn fast på ett helt nytt sätt!

Casten är dessutom helt grym! De kändes lite tveksamma i början men har verkligen växt in i sina roller och det märks att de tycker det är väldigt roligt, speciellt när de är sina sagokaraktärer. Robert Carlyle är helt outstanding och ikväll var han om möjligt bättre än någonsin! Han spelar sin roll som Rumpelstiltskin och Mr.Gold helt perfekt! Lana Parrilla som spelar Regina/Evel queen är även hon utomordentligt duktig och ät precis så där lågmält hotande som man vill att sen skurk ska vara. Man vet liksom aldrig riktigt var man har henne, hur långt är hon villig att gå för att få sin vilja igenom?

Okej jag ska sluta babla om en serie som ingen jag känner kollar på och de får som kollar kollar på svensk tv så de kan jag ändå inte diskutera med! Så därför bör alla börja kolla på Once upon a time så att jag kan få diskutera saker utan att vara rädd för att försäga mig!

Både Axel och jag vill någon dag ha en hund och blir båda två helt kväppa när vi ser hundar på stan. Dock har vi lite olika åsiker om vilken slags hund vi ska ha (inom en ganska lång framtid). Axel vill ha en Cocker spaniel vilket jag känner lite sådär inför. Visst de är grymt söta och verkar mysiga men de är lite för små! Jag vill liksom ha en riktig hund! Min dröm skulle vara att ha en Siberian Husky men de kräver ju ganska mycket jobb och är ju verkligen inga stadshundar och de känns som om man måste ha lite hunderfarenhet för att kunna ha en.

Men nu hittade jag en annan ras som jag nästan ännu hellre skulle vilja ha!! Saarloos Wolfhond! Den rasen ser verkligen ut som en varg!! Helt fantastiskt fina är de!





De översta bilden är en Saarloos Wolfhond och den undre är en varg. Nästan bud på att leta upp en uppförade när vi är i Amsterdam :P
Igår (tekniskt sett i förrgår) började en ny serie, Smash. Den handlar om Brodway och två skådespeleskor som tävlar om rollen som Merilyn Monroe i en ny musikal. Jag har varit ganska taggad på denna serien eftersom jag älskar musikaler och inte alls har några problem med att folk brister ut i sång helt plötslig.

Det har än så länge bara gått ett avsnitt så går ju inte ge ett jättenyanserat utlåtande men piloten var bra. Man kom snabbt in i handligen och fick en bra kännsla av karraktärerna. Det är klart att vissa saker vill man ha mer bakgrund till men som sagt det har bara gått ett avsnitt.

Tyckte musiken var väldigt bra och det var en bra blandning mellan kända låtar och orginal skrivna låtar. Hade inte varit lika realistiskt om de skulle skriva en Brodwaymusikal men bara använde sig av redan etablerade låtar så gillar att de ansträngt sig och faktiskt skrivit nytt material. Dessutom passar sådana låtar oftast bättre in i historien. Det blir lätt att storyn skrivs runt en låt som man vill ha in annars (vilket händer ganska ofta i Glee nu för tiden).

Jag tror verkligen att jag kommer börja följa Smash, men ska ge den tre avsnitt innan jag på riktigt bestämmer mig. Tycker tre är lagom för att avgöra om man kommer vilja se en serie eller inte. Har man inte kommit in i den efter tre avsnitt tappar jag suget. Jag är ganska okritisk när jag kollar på tvserier men man vill ju ändå känna för karaktärerna annars faller ju allt.

Sitter och försöker skriva någotning på min hemtenta. Det gick ganska bra innan idag, fick ihop en hel sida som jag var ganska nöjd med. Men sen läste jag vad min lärare hade lagt upp på mondo där han förtydligade vad han menade med frågorna och då insåg jag att jag inte alls hade skrivit så han ville att man skulle skiva. Och sen dess har jag typ inte kunnat skriva någonting. Känner mig så jäkla uppgiven på gund av det! Jag vet att det egentligen bara är att tänka om och skriva nytt men känns så jäkla surt när jag hade fått ihop en hel sida som jag knappt kan använda nu!

Jaja, tror jag ska gå och bara göra någnting helt annat en stund och inte tänka på tentan för just nu tänkter jag i helt fel banor. Kan bara fokusera på att jag har skrivit fel och det får min verkligen inte att komma någonstans! Är dock väldigt glad över att denna kursen är slut om exakt en vecka! Lyckan kommer vara total!!
Efter en ganska tråkig och luddig föreläsning igår tog jag mig en tur på stan för att inhandla lite bhar. Lindex hade 20 % på alla bhar och då får man ju passa på! Blev en prickig och en svart samt tillhörande trosor. Jag är mycket nöjd med mina inköp då två av mina bhar är ganska utslitna sedan långt tillbaka och jag verkligen behövde två nya.

Tod även en sväng in på HM för att se om jag kunde hitta någon klänning denna gången. Har varit runt på stan efter en klänning flera gånger senaste veckorna men alrig hittat någon som jag gillar. Men så igår, så bara fanns den där! En blå paljettklänning med tre-kvarts ärm och den var inte för kort (vilket ofta är fallet när man är 180 cm)! För mig var det nästan en chock att jag hittade just ne blå klännig då jag för några veckor sen insåg att jag inte äger någonting blått över huvudtaget! Om man inte räknar jeans då för de är ju ofta blå men jag har faktiskt bara ett par blå byxor. Det är inte det att jag inte gillar blått det är bara en sån färg som jag inte är dragen till när jag går i affärer. Jag tycker inte personligen att jag passar jättebra i det (förutom i denna klänningen) och det måste vara rätt nyans för att det ska kännas bra. Jag är mycket mer för varma färger men just denna blå funkade. Den var liksom lagom mörk och inte sådär koboltblå som allt annat är just nu.

Köpte även en kofta till Axel bara för att jag är en väldigt snäll flickvän :) Det är ju galen rea på Carlings och jag kunde inte låta bli eftersom den verkligen var jättefin och hade 50 % rabatt! Känner mig verkligen nöjd med gårdagen shopping men ångrar att jag inte köpte en jacka som jag hittade på HM men jag kommer nog ta och införskaffa den på torsdag. Har iof en som är typ samma men den är faktiskt i en annan färg! Då får man köpa en till ;)
Två saker som jag gillar just nu:


Att sitta framför brasan med en mysig filt och för en gångs skull känna att jag har lite inspiration till min seminarieuppgift som jag tänkte försöka ordbajsa ihop strax :)


Att klockan är 16.00 och det forfarande är ljust ute! Hade nästan glömt att det kunde vara ljust efter klockan 3! Jag bryr mig inte så mycket om att det är kallt och snö, tycker det är ganska mysigt, men jag gillar verkligen att det är ljusare. Jag är en sån människa som bli mycket tröttare på vintern just för att det är så mörkt (speciellt de år de inte är någon snö) så när det börjar märkas att det går mot vår och det är mer ljus än mörker på ett dygn (nästan i alla fall) blir jag per automatic piggare :)

Åh kom på en sakt till jag gillar! Att vi fick en extra dag på hemtentan! Sånt gillar vi alltid! Måste dock börja skriva på den snarast för att inte få totalpanik nästa vecka och göra Axels liv till en pina!