Började dagen med en massage, grymt nice! Speciellt efter en tentavecka med bara massa sittandes framför datorn. Var på en skola så det kostade bara 200 kr, tyckte jag var en mycket bra pris! Ska nog boka en tid i slutet av november också. Har en liten plan på att försöka gå ungeför en gång i månaden när det ändå är så billigt. Lägger hellre mina pengar på det än på en ny tröja egentligen.

Igår besökte vi naturhistoriska museet och cosmonova. Har aldrig varit där förut så det var riktigt roligt eftersom det är en väldigt bra musseum (om än lite stort) och Cosmonova är så sjukt häftigt! Vill redan gå dit igen och se en annan film :P Vi kollade på en som heter "Deep Sea" och handlade om haven och korralrev. Riktigt cool var det!

Ikväll ska vi till Jenni på "halv åtta hos mig". Vi har ju börja med det oss systrar emellan :P Dock kör vi bara en gång i månaden, kan ju inte ses allt för ofta ;) Kommer säkert få supergod mat, Jenni brukar vara bra på att komma på god mat till sånna här grejer :)
Tentan är färdig!! Har iof varit det i några timmar nu men i alla fall :P Ska snart åka in för att lämna in den till Pål och då är det out of my hands så att säga. Känner mig ganska nöjd med resultatet. Skulle kunnat vara mycket bättre men känner ändå att jag gjort mitt bästa med det utrymme vi fick (MAX 1,5 sidor per fråga!!!). Pålle måste ju vara medveten om att han inte kan kräva att vi har med allt allt allt på ett så litet utrymme liksom, så jag hoppas han rättar snällt :P

För övrigt läste jag precis en liten grej som gör mig lite upprörd!

Världens största kafékedja Starbucks öppnar i centrala Göteborg, skriver Dagens Industri.

Det nya kaféet ska öppna i Centralstationen i Göteborg.

– Förhoppningen är att kunna öppna vintern 2012, säger Lars Edengréen, vd för Scandinavian Service Partner, som har licensavtal med Starbucks, till DI.

Även ett kafé planeras öppna i Malmö under våren 2012. För ett år sedan öppnades det första Starbuckskaféet i Sverige på Arlanda. Försäljningen har gått över företagets förväntningar, en av anledningarna till att företaget nu öppnar fler kaféer i Sverige.

Starbucks är världens största kafékedja och omsätter, enligt DI, 10 miljarder dollar om året. Förutom kaféerna i Göteborg och Malmö hör 1000 nya kaféer i Kina till företagets framtidsplaner. (gp.se)

Varför ska de inte öppna i Stockholm!?!? Vi vill väl också ha ett satbucks!! Det på arlanda räknas ju inte! Det är ju inte så att man tar en sväng dit bara för att dricka en frappe liskom! Ska jag behöva åka till bgb eller malmö för att få en vettig frappe menar de! (okej att espresso houses är helt okej i brist på annat men inget slår en caramellfrappe från starbucks!) Man får väl helt enkelt planera in en resan till götet nästa år då.. det vore ju iof inte helt fel med tanke på att jag inte varit där på sjukt länge!
(Jag är inte riktigt upprörd på riktigt, bara på ett sånt där sätt man kan bli upprörd över saker som egentligen är helt oviktiga för ens mentala lycka :P)

 

Hemtentan är här! Var ganska pepp på att skriva den för typ en vecka sen men nu när den väl ska skrivas är jag inte lika pepp längre.. Egentligen är den inte jättesvår eftersom den bara ska vara på max 3 sidor vilkej ju inte är någonting alls men det är bara det där med att komma igång! Plus att jag har verkligen svårt att plugga på kvällarna. Efter klockan fyra funkar typ inte för mig, det är alltid mellan typ 16 och20 som jag är som tröttast och segast och skulle helst av allt bara vilja gå och lägga mig, men det går ju inte.
Hade tänkt att jag skulle börja strukturera upp mig lite ikväll och jag har plockat ut några texter som ska vara med i frågorna men behöver läsa igenom dem igen för att riktigt få tag i argumenten. Känns ju sådär att behöva läsa texter igen som man redan första gången tyckte var jobbiga! Visst behöver ju inte lusläsa denna gången när man i alla fall vet på ett ungefär vad författaren vill få fram.
Hmm, jag hade en jättebra idé på vad jag skulle skriva men det är tydligen helt som bort blåst. Dock ville jag nog mest skriva för att få ännu en anledning till att inte behöva plugga. Än så länge har jag lyckats skjuta upp det genom att kolla på Criminal Minds, raka benen (mycket lååångsamt och nog), satte på en film när jag skulle käka så var ju tvungen att kolla klart på den (dock var den inte så bra då jag somnade... Att jag somnar måste iof inte bero på filmen då det händer ganska ofta men just denna gången var det faktiskt filmen), har kollat upp vad jag ska laga för middag ikväll och lusläst en artikel om slavhandeln. Tycker jag lyckats undvika kurslitteraturen ganska bra om jag får säga det själv :P Dock har jag ju mer än 150 sidor kvar i boken plus två artiklar kvar att läsa tills på måndag så borde egentligen verkligen läsa. Men jag har faktiskt läst tre dagar i sträck! Det är verkligen det enda jag har gjort! Plus att det är lördag! Det säger liksom emot naturen att plugga på en lördag även om man egentligen inte har någonting annat att göra. Dessutom har har jag ont i huvudet av att bara ha suttit inne i tre dagar och läst! Behöver komma ut och andras luft med syre i!

Förövrigt tycker jag inte om hösten längre... Eller jo det gör jag men just denna hösten kommer bli en jobbig en. Min hud är inte riktigt kompis med de kallare månaderna på året och det har börjat visa sig nu. HELA min kropp kliar!! HELA TIDEN! Jag har myggbettsliknande (dock betydligt större!) bölder över hela min kropp för att jag kliar. Jag vet inte vad jag ska ta mig till! Min salva som jag har hjälper ganska bra men jag kan liksom inte smörja in precis varenda milimeter av min kropp. Jag planerar ett besök hos vårdcentralen om det blir värre/när min salva tar slut. Usch är verkligen trött på att vara ett exembarn! Ja jag vet att det är en ganska litet problem i det stora hela men det är obeskrivligt jobbigt när allt utom handflatorna och fotsulorna kliar!

Okej inser att detta blev värsta klago inlägget, vilket faktiskt inte alls var meningen. Har egentligen inte så mycket att klaga på mer än mängden kurslitteratur och min hud som kliar :P Men ibland behöver man ju skriva av sig lite även om det inte är så många eller stora problem :)

Fick tillbaka våra tentor igår! Vågade knappt kolla vad jag hade fått för betyg eftersom jag var säker på att det gick åt skogen och skulle vara grymt nöjd med ett E. Men hör och häpna! Jag fick ett B!! Asså jag fattar inte hur det gick till!! De måste verkligen ha rättat snällt! Eller nej nu ska vi inte låtsas som om det berodde på någonting annat än min egen awesomeness! ;)

Nu hoppas jag bara att duggan gick lika bra så jag slipper extra fråga på hemtentan nästa vecka. Är ganska taggat på att skriva där faktiskt, känns som om det kan bli ganska lntressant att skiva den och jag känner för en gångs skull att jag har lite koll på vad allting handlar om. Men det kommer säkert ändras på tisdag när vi får frågorna och jag inser att jag inte alls fattar vad Pål vill ha av mig! (Ja missuppfattningen var med vilje ;))

Men nej dags att återgå till böckerna! Två böcker, två artiklar och ett kapitel ska betas av tills på måndag så har ju en del att sysselsätta mig med om vi säger så..
En lysande helg är snart slut men det känns faktiskt helt okej. Har bara två lektioner den kommande veckan och de är på måndag och tisdag så sen är resten av veckan fri! Hoppas att någon på förskolan bli sjuk eller vabar eller nåt så jag kan få jobba någon dag av dem också, det vore riktigt toppen!

Tittade igår på den nya serien Pan Am som börjar på tv3 ikväll kl. 21.00. Kollar ju redan på typ 12 serier så hade inte tänkt kolla först men den har fått bra recentioner i USA så ville ändå ge den en chans plus att jag har kännt på mig att jag skulle gilla den. min känsla var helt rätt! Har bara gått tre avsnitt än men jag tycker serien är riktigt bra och rekommenderar den verkligen! Känns verkligen som om man själv är inne i den på ett sätt och sånt gillar jag! De ahr varit noga med alla 60-tals detaljer som gör hela tittandet bara ännu bättre! Så kolla ikväll!
Idag var det dags för min livs första dugga! Har av någon anledning fått för mig att man inte har det på samhällsvetenskapliga program men ack så fel jag hade. Kände mig inte alls förbredd eftersom vi hade 20 texter som vi skulle kunna till duggan. Och då menar jag verkligen kunna! Det var visserligen muliple-choice frågor men de vår i klass med "Vad är Paul Hirst huvudargument?" Asså seriöst!? Hur ska man kunna lära sig vad det står i 20 texter och vem som har skrivit vilken och om vad!?! Det är helt orimligt!

Dock ska jag inte tjata för mycket om hur idiotiskt det är då det faktiskt känns som om det gick helt okej. Frågorna var inte så svåra som jag trodde att de skulle vara och med lite tur så blir jag godkänd och slipper extra fråga på tentan! Känner inte att jag vill ha en fråga till då vi redan har galet lite tid på oss att skriva den!

På tal om någonting helt annat så såg jag idag lite bilder från versaces kollektion för hm som kommer i november. En del ganska snygga grej, lite galna kanske men snygg om man går all in och vågar! Jag hittade dock en jacka som jag dögillar!! Det är ett såntdär plagg som man antingen tycker är skitfult eller så älskar man det känns det lite som. För mig är lite som om jag ser att den egentligen inte borde vara snygg men jag kan verkligen inte låta bli att älska den!! Dock kommer den väl kosta över min budget men man kan ju alltid hoppas :P


Måste få poängtera att jag inte tycker de andra plaggen är snygga! Eller att kombon är någonting jag kommer sträva efter..
Helgen har snart nått sitt slut men det har varit en mycket skönt helg som mest spenderats åt att slappa :P Borde kanske ha läst lite mer igår men nej det går fanken inte när boken är hur trist som helst!
Lördagskvällen avslutades i alla fall på bästa möjliga sätt! Var ju meteorregn igår kväll då jorden passerade genom svansen på en komet! Det gör vi varje år men jag hade ingen aning om det. Det blev i alla fall ett dopp i hyresvärdarnas spabad och stjärnskådning i ett par timmar. Riktigt bra avslut på lördagen måste jag säga! Var ju tyvärr inte supermånga "stjärnfall" men jag är nöjd ändå :) Får hoppas på upprepning nästa år men med en svagare måne och fler meteorer :)
Endel lärare på universitetet har verkligen ingen verklighetsuppfattning! Okej att jag redan ligger en del efter då jag fick mina böcker rätt sent men ialla fall! Vi har haft orimligt mycket att läsa hela denna terminen! Ja jag vet att det bara gått styft en månad på den men i alla fall! Trodde till en början att denna kursen skulle bli lite slappare än septemberkursen då vi har mycket färre föreläsningar men nej då, vi ska läsa en miljon artiklar istället! JAG HATAR ARTIKLAR!! Visst de är skönt när man har ett par stycken som är runt 10 sidor, det är helt okej att läsa dem för att få en annan infallsvinkel på ämnet men när man har typ 50 stycken att läsa som alla är över 20 sidor och dessutom inte kommer med någonting nytt så är det inte okej!!

På tal om att inte komma med någonting nytt så stämmer det även in på en av våra kursböcker! Namnet
"Resource Wars" säger ju ganska direkt vad den handlar om. Och ja jag kan konstatera att den handlar om resurs krig vilket i säg är lite intressant men knappast någonting som man behöver 226 sidor för att förklara!! Det är klart som sjutton att det kommer bli krig om resurserna när vi blir fler och fler människor som vill/måste ta del av dem! Det säger väl sig själv!? Kommer nog inte att läsa just den boken supernoga...
Tog en tur runt Twilfit efter jobbet i tisdag för att inhandla en present men självklart kunde jag inte gå där ifrån utan en liten sak till mig själv :P Hade ju faktiskt en check på 100 kr där som snart går ut så var ju nästan tvungen att köpa något eller hur! Blev ett par ascoola strumpbyxor från Happy Socks :D är riktigt nöjd med dem och de kommer användas flitigt under hösten! Ett superenkelt och roligt sätt att piffa upp en vanlig tråkig outfit enligt mig. Kommer säkert att inhandla ett par av deras prickiga strumpyxor också för de är riktigt fina de med :)

Hann även men en sväng in på HM och köpte två nya mössor. Hade egentligen bara tänkt köpa en men insåg att klarrött inte funkar med min lila scarf så fick bli en svart också. Dock ser jag lite ut som Nils Karlsson Pyssling i den röda mössan :P

Bakade för övrigt nya cupcakes i söndags. De blev helt himmelska!! Salted Caramel Cupcakes var det denna gången och de kommer defenitift att bakas ofta framöver! Personligen tyckte jag de kunde varit lite mer salt i frostingen för att bryta av allt det söta men det höll inte Axel alls med om. Men jag ska nog ändå prova med liite mer salt nästa gång i alla fall.

Just det ja! AXEL HAR KOMMIT HEM!! :D Hihi just nu känns det typ som om han aldrig var borta men samtidigt vet jag ju att han har det och det är underbart att ha honom hemma igen! Det bästa är att slippa gå och lägga sig själv i en kall säng! Nu är sängen alltid lite varmare liksom :P