Efter middagen idag satt jag, mamma och pappa och pratade väldigt länge. Tillslut började vi prata om farmor och farfar. Jag har inga problem alls att prata om dem trots att de är döda, förutom idag.

Jag känner knappt min farfar eftersom han blev sjuk något år efter att jag föddes och jag har väldigt få minnen av honom. Jag har ett minne av att jag och pappa åkte och hälsade på honom i Kjellreda där han bodde på nåt hem. Har en del minnen av honom när han var hemma också och då satt han bara i sin fåtölj och sa nästan ingenting. Så ja som ni kanske förstår hade jag ingen egentlig relation till honom. Men det som fick mig att tycka det var lite jobbigt att prata om honom idag var att mamma berättade att morfar hade sagt till henne att farfar hade sagt någongång att han tyckte det var synd att han inte kunde glädjas åt mig eftersom han var sjuk. Det var faktiskt ganska jobbigt att höra trots att det är något positivt egentligen. Det känns liksom som om  han ville känt mig också men vi fick liksom aldrig chansen..

Johanna, Jenni, Helen och Daniel har massa bra minnen av honom och jag är ganska avundsjuk på dem faktiskt. Pappa berättade också att farfar var psykisktsjuk. Han låg inne på St. Sigfrid när Johanna var ett år. Han hade massa saker för sig sa pappa. Bl.a. trodde han att väktarna var spioner och ingen mer än pappa fick hälsa på honom, inte ens farmor.Uffe och Roy var tydligen helt dumma och fick inte heller komma på besök. Men han blev bättre efter några veckor men vad jag fattade på pappa så var det något psykiskt som gjorde att han blev dålig när jag föddes också.

Av någon anledning så tror jag att om jag hade varit född när han låg inne på St. Sigfrid så hade jag fått träffa honom. Det kan bero på att jag är så lik pappa och pappa var ju den enda som fick hälsa på så kanske kanske att jag också hade fått det.
   Nej jag har inte mycket mer att säga om farfar egentligen. Jag beövde bara skriva av mig lite om det för jag kan inte riktigt förklara hur jag känner för mamma och pappa liksom.
Jag sitter och tittar på Claras bilder från Ghana som hon har lagt upp på Facebook. Usch vad jag längtar nu!! Men nu är det faktiskt bara 17 dagar kvar, vilket inte är alls mycket. På söndag ska man ju börja äta malariapillero och dricka något koleragrejs. Och inte att förglömma, jag ska försöka få i mig kapslar som är 2 cm och 6 mm stora!! Det är helt galet! Speciellt eftersom min starkaste sida inte är att svälja tabletter direkt!

Och igår var jag och Una duktiga och började skriva våra personligabev till stipendiefonderna. Ska skriva färdig dem idag på tre timmars rasten och skicka dem idag eftersom de ska vara inne på fredag! Vi borde verkligen ha börjat med detta så mycket tidigare men gjort är gjort så vi får helt enkelt stå vårt kast! Även om man blir irriterad på sig själv.

Jag sitter även och kollar lite på unuveristeten i skottland igen. Kollat upp lite hur det är med att jobba där sen efter man har gått ut. Längtar verkligen efter att flytta dit, ett och ett halvt år kvar om det blir som jag vill. Jag saknar faktiskt Skottland lite snart ett år sedan vi var där sist! Jag, Una och Frida ska åka dit någongång och hyra en bil och köra runt och bo på mysiga B&B.

Och förresten så har denna veckan gått mycket fortare än de senaste två! Redan onsdag liksom! Det är verkligen super att det går fort för då kommer Ghana närmare och så även andra roligheter so kommer hända i vår:D
Men nu ska jag njuta lite till av att det är en och en halv timma kvar till jag ska till skolan! Jag älskar sovmorgon!:D
Jag måste bara lägga upp denna för det är typ bästa låten just nu! XD
Jag har precis kollat på förra sommarens PSL avsnitt av Stjärnorna i psykbunkern. Jag fick verkligen kentabstinens av att se det! Dom är ju så himmla söta och jag behöver konserter! I fredags var det exakt 6 månader sen jag såg dem sist! Det är mitt längsta uppehåll sedan första konserten. Det låter ruggigt skumt när jag säger det men det var ju min andra i december, tredje i februari och den fjärde i mars. Sen kom den femte i juli och det är ju den senaste. Fan, mellan första och andra gick det två år!! Det är på tok för långtid, dock är jag mycket rädd att det är ungefär så långtid det kommer ta till nästa gång. Det värsta är att jag är antagligen inte kvar i Sverige om två år men jag kommer ju lätt åka hem om så bara för en helg bara för att se kent! Utan tvekan! Jag tror defenitift inte att kenthjärtat i mig kommer bli mindre med åren direkt.

Jag tittade även på Dom kallar oss artister. Jag har tagit tag i mig själv och kollat på de avsnitten som handlade om de jag gillar och jag avslutade det hela med Maia Hirasawa som tillsammans med Miss Li är det jag är mest såld på nu förutom kent och winnerbäck. Jag längtar verkligen till Maias nya album kommer! Jag har höga förhoppningar och man fick ju höra lite av en ny låt i programmet som lät riktigt bra=)

Det är verkligen massa skivsläpp jag ser fram emot iår! Melody Club framför allt och så då Maia. Det är väl framför allt dem jag längtar efter och lite Franz Ferdinand oxå. Skulle vara kul om de kom med ett kanonalbum för jag vill verkligen börja lyssna på dem igen men jag känner liksom aldrig för det vilket känns trist. Har hört två singlar från nya som har hög potential bara man ger dem ett par gånger.

Jag har överhuvudtaget kommit in i en väldig musikperiod. Okej att jag alltid lyssnar på musik men just nu är det extremt! Jag har börjat sova med iPoden igen och det är nästan alltid en skiva på i stereon eller så står iTunes på på datorn. Och det är en väldans massa kent och lasse med inslag av Maia, Miss Li, Timo och The Mo. Tittade föresten på Solen i ögonen två gånger i rad igår natt när jag inte kunde sova. Funderar nästan på att sätta på den nu bara för att den är så lugnande så man somnar helt underbart trots att TVn lyser mig rätt i ansiktet=)

Jaja, det är i alla fall sov dags nu för jag ska inte sovabort hela söndagen vilket jag gjorde med lördagen så jag fick ju absolut ingenting gjort!
Puss och hej
Nu är det snart slut på en galen helg! :) Det var utgång på fredagen med förfest hos mig med Emma, Jossan, Una och Frida det var mycket roligt och jag fick för andra året i rad grym födelsedagspresent! Att gå på bussen var ju också ganska roligt! Tur för mig att det inte var den sura busschaffisen! De Luxe var askul och det var massa dans som vanligt! Ja, det var en rolig kväll och om man ska sätta en etikett på kvällen så får det väl kort och gott bli: sex

Igår var man ju lagom seg! Men det blev god mat hos Jenni och idag har jag varit duktig och gjorde min läxa värsta tidigt på dagen så nu slipper jag sitta hela kvällen med den!:D

Men nu är det dags att hoppa in i duschen. Ha det kalas
Ikväll är det Party som gäller! :D Fira födelsedag och att Jossan har kommit hem och så ska det bytas julklappar! Dock kommer det inte bli någon julklapp från mig - än. Jag skulle fixa det innan jul men glömde det sen när jag väl skulle göra det så blev det nya förutsättningar så jag väntade lite. Och det var helt rätt beslut för i förrgår så blev det som förut igen och jag fixade allt! Var fortfarande orsäkert om det skulle kunna gå tills idag men när jag kom hem visade det sig att det hade gått alldeles utmärkt! Förutom en sak! Jag har klantat mig så jävla mycket!! Så ja hade jag bara gjort rätt så hade det blivt julklapp från mig ikväll men den kommer nästa helg om vi kan ses då. Eller bara allmänt någon gång nästa vecka liksom.

Men men nu är det som det är, och inget att göra någonting åt just nu. Så jag ska nu lyssna på partymusik och ladda för kvällen! :D Ha det great!
Första dagen i skolan avklarad. Den var tist på tyskan och jag har ju dessutom kommit fram till att jag kommer missa två tyskalektioner när jag är i Ghana! Känns ju lagom kul eftersom de är 2 och en halv timma gånger två så jag missar ju galet mycket! Det är fan 5 timmars lektion sammanlagt! Men men jag sa till Barbara redan idag så förhoppningsvis får jag veta ganska snart vad vi ska göra då så jag kan börja jobba ikapp det redan nu.

Började arbeta lite lite på naturkunskapsarbetet som vi ska göra nu under januari. Alla valde ju grej i fredags när jag var hemma men jag fick i alla fall lungorna och det känns helt lugnt faktiskt. Ganska intressant ändå tycker jag faktiskt, men det är väl för att jag är ett astmabarn.

Nej man borde väl börja plugga på religionen egentligen.. men hur roligt är det liksom!? Mycket trevligare att sitta och prata strunt på msn måste jag ju säga. Och just det! Imorgon ska jag ju till infektionskliniken och ta mina sprutor! Det kommer verkligen kosta en halv förmögenhet typ! Men men det gör ju typ allt som har med denna resan att göra!
2008 var ett helt okej musikår måste jag nog ändå säga. Jag hittade en del nya kärlekar och blev ännu mer kär i de fem mest framträdande männen i mitt liv. Jag började lyssna riktigt mycket på brittiska band eller framför allt skottska band. Tänkte göra en liten sammanställning på de bästa låtarna och banden under 200. De flesta kommer antagligen inte ha kommit ut 2008 utan tidigare men eftersom jag lyssnat på dem detta året så räknas de ändå.

The Fratellis - Årets upptäckt! Underbart band från Glasgow och det var ju tack vare resan till Glasgow med Frida som jag hittade dem. Riktigt nöjd med mig själv över att ha hittat dem måste jag säga. Albumet Costello Music kom egentligen 2006 så lite jag var ju något efter om man säger så men å andra sidan har jag typ träffat en människa här som vet vilka de är! De låtarna som har snurrat mest Henrietta, Chelsea Dagger och Whistle for the choir.

Regina Spektor - Otroligt mysig liten kvinna, ursprungligen från Ryssland. Albumet Begin to Hope kom även det under 2006 men upptäcktes inte av mig fören 2008 som sagt. Har inte lyssnat supermycket på henne senare halvan av året men det var mycket Regina på våren. De bästa låtarna är helt klart Summer in the city, Loveology och Samson. Det kom dock en låt från henne under 2008. The Call är sista låten i senaste Narnia och är ruskigt bra!

Rihanna - Yes detta var året då jag insåg att jag faktiskt gillar Rihanna. Hon släppte några av årets absolut bästa singlar och de håller fortfarande ganska bra. Jag är dock lite sur på sig sjävl att jag inte har tagit tag i mig själv och köpt skivan good girl gone bad ännu. Umbrella och Disturbia är ju några av de absolut bästa partylåtarna på riktigt länge.

The Mo - Jag fattar inte att jag inte börjat lyssna på dem tidigare. Eller jag har ju hört dem och så jag har till och med sett dem live när jag tänker efter! Men jag fick låna alla tre skivorna så nu har jag verkligen lyssnat ordentligt. And I like wat I'm hearing! Nåfra av mina favoriter är Open Window, Fast Love Take Away och I'm Gonna Dance.

ABBA - Ingen har väl missat att 2008 var ABBAs år! Mamma Mia! var typ årets bästa film och alla upptäckte åter igen hur geniala Björn och Benny är. Sountracket till filmen är suggigt bra och det är svårt att välja några favoriter men jag har ändå lyckats. Honey, Honey , Does your mother know och Take a chanse on me.

Hjärtats orkester - Upptäckte dem sent på året men bättre sent än aldig som man säger. Har inte jättemycket att säga om dem egentligen men de är väldigt bra och jag upptäckte dem tack vare Winnerbäck på något sätt. Där breda hjärtan slår, Sånt som vilda rosor gör och Då är vi inte kvar är de bästa låtarna.

Där var det nog slut på band och artister som har haft många låtar med under året. Självklart så ska egentligen både Kent och Winnerbäck vara med men jag ser dem som så självklara så jag hoppade faktiskt över dem jut här. Men det måste ju oxå komma en liten lista på enskilda låtar som har varti mycket spelade under året.

Kent - På drift
Kate Melua - If you were a sailboat
Amy MacDonald - Run
Avril Lavigne - Hot
Biffy Clyro - Machines
Britney Spears - Piece of me
Coldplay - Violet Hill
The Dykeenies - Stitches
Familjen - Det snurrar i min skalle
Fergie - London Bridges
Florence Valentin - Pokerkväll i Vårby gård
José Soracha - Sex, Alkohol och Rock 'n' Roll
Juliette and the Licks - Hot Kiss
Justice - D.A.N.C.E
KT Tunstall - Suddenly I see
Lady GaGa - Just Dance
Katy Perry - I kissed a girl
Lucky Soul - Ain't never been cool
Lykke Li - I'm good, I'm gone
Maia Hirasawa - And I found this boy
Melissa Horn feat. Lars Winnerbäck - Som jag hade dig förut
M.I.A - Paper Planes
Miss Li - I'm Sorry, He's mine
Nevershoutnever! - Bigcitydreams
Radiohead - Creep
Sahara Hotnights - Visit to Vienna
Sofia Karlsson - Jag spelar för livet
Supergrass - We are young
The View - Same Jeans

Haha gillar att det blev i bokstavsordning eftersom jag bläddrade mig neråt i iTunes. Jag har säkert missat någon men jag orkar faktiskt inte bry mig just nu.


Det var semi mellan Sverige och Slovakien i JVM igår. Det var ruggigt spännande och jämt in i det sista nästan. Slovakien gjorde det första målet och det kom väl som en överraskning för de flesta! Sverige vann ju förra matchen i gruppspelet hyffsat enkelt med 3-1. Det visade sig verkligen bli mycket svårare ikväll eller ja igårkväll kanske jag ska säga. Men de svenska killarna gav aldrig upp och till sist kom målen!

 Det stod 1-2 till Slovakien efter de två första perioderna. Torp satte en riktig rökare i slutsekunderna men den träffade burnätet nån hundradel försent tydligen. Enligt en svenska videodomaren så var det dock en tiondels sekund kvar när den gick in men jag vet inte riktigt hur bra det stämmer.. Låter lite konstigt att de skulle ha en svensk videodomare när sverige spelar så i så fall måste det ha varit en inoffeciell egen liten domare de hade undangömd någonstans. Men nog babblat om detta det spelar ingen roll nu.

Backlund gjorde både första och andra målet riktigt skönt att han klev fram när vi som mest behövde det! Och efter 2-2 målet så rullade det bara på i en rasande fart! Ullstöm och Tedenby fixade ett riktigt klassiskt HV-mål! Det var ett skitmål, ett kämparmål! Pucken skulle bara in till varje pris och så blev det ju oxå! Sen var det Hjalmarssons tur men där ska verkligen all creed gå till Tedenby! Jisses vilka dragningar!! Jag har aldrig sett något liknande! Slovakerna var ju inte ens uppe på läktaren och köpte korv de var på andra sidan Ottawa! 
Som ni ser! Helt sinnesjukt att man kan göra som han gör! Verkar till och med som om kanadensarna är mäkta imponerade av hans lilla uppvisning!:
That goal was as sexy as blonde Swedish chicks. Gorgeous  (Min personliga favorit :P)
What The Hell Did Tedenby Just Do!?!?!?!
****ing hell. What a beautiful goal.
Wow!! What moves by Tedenby, goal of the tourney easily! WOW
Holy ****.... did you guys see those moves from Tedenby!!!


Slovakien hade en liten chans till att komma igen efter att helt plötsligt tagit ut målvakten Janus, som faktiskt var riktigt riktigt bra hela matchen, när det var hela 4 minuter kvar! Det kallas riktigt bra coaching! Alla svenskarna blev lika förvånade och fattade inte att det var sex spelare på isen så då kom det ett kviteringsmål. De tog ut Janus igen efter det målet men då gjorde Möller sitt första mål för turneringen och det är skönt att vår kapten äntligen har fått göra mål även om det var i tom kasse.

Det hela slutade 5-3 fördel Sverige som nu är finalklara! Finalmotståndarna bestämdes inatt och det blev ganska väntat Kanada som vann med 6-5 över Ryssland efter straffar.Finalen imorgonnatt ska bli riktigt rolig att se och jag hoppas verkligen att de tar revanch på förra årets ganska snöpliga förlust.

Så jag lovar att hockeysnacket är slut nu eftersom det inte intresserar någon annan än mig. Vi var en runda på stan idag och vi hittade en av tygaffärerna som jag hade letat upp på nätet. Den var dock stängd så vi ska dit imorgon istället och hoppas på att de har allt jag behöver till ett okej pris. Gick in en sväng på min stora kärlek när det gäller affärer, Weekday. De hade en helt otrolig rea och just då önskade jag mer än någonsin att jag var mångmiljonär! Men jag har en otroligt snäll mor så det blev i alla fall två par nya Cheap Monday-jeans vilket verkligen behövdes! Och de kostade inte mer än 350 kronor!! För två par! Det är vad jag kallar reafynd!

Oj det blev ett väldans långt inlägg idag! Längesen nu så det var väl på sin plats även om typ ingen kommer läsa mer än de sista styckena men det är okej med mig. Detta är verkligen ett sådant inlägg jag mest skriver för min egen skull. Kände att jag var tvungen att skriva av mig om matchen för den får mig fortfarande att rysa.
 Tack och hej leverpastej.
Det är konstigt att någon annans olycka kan göra mig lycklig på något sätt! Eller det är inte alls konstigt egentligen men det känns ändå fel fast samtigit väldigt rätt!
Nyårs afton igår..var väl inte den roligaste jag varit med om men i alla fall. Slutade med att jag var kvar hemma med mamma, pappa, Neta, Sven, mormor och morfar. Det var väl egentligen ganska trevligt och det gjorde ju att jag kunde se Sverige krossa Ryssland med 5-0 :D Sen hämtade jag Una vid typ halv 12 :P Vi han verkligen hem precis till 12-slaget! Vi tittade på Mamma Mia efter att vi ätit mumsig dessert så det blev ruggigt sent och nu är jag typ helt slut! somnade till och med under traditionen Ivanhoe!! Det kommer bli en tidig kväll ikväll måste ju vara pigg imorgon när jag ska träffa Una och hennes bror=) Vilket jag tyvärr inte alls är pepp på men det kan ju var för att jag är så trött.

Jaja nog med tjafs nytt och med nya möjligheter =) Våren kommer bli kanoners och ja sommaren och hösten vet man ju inte alls hur det kommer bli! Ångesten över att sluta skolan kryper allt närmare måste jag säga. Men det ordnar sig alltid på något sätt.