Oerhört lång dag idag! Vaknade redan halv fem och var superkissig sen kunde jag inte sova mer. Efter nästan 8 timmar i skolan körde vi rytmikshow i nästan 4 timmar och sen hem med bussen så man var ju hemma närmare åtta! Alltså 13 timmat efter det att jag lämnade hemmet imorse! Suck, vilken lång dag!

Skulle hämtat studentmössan idag men eftersom jag beställde min hemma själv så kommer den inte förens efter påsklovet!!! :'( Men men bättre sent än aldrig. Dock fattar jag verkligen inte varför de inte kunnde skickat dem samtidigt! Hur mycket mer jobb kunde det ha blivit liksom?!

Och det är någon skum människa som blev vän med mig på FB och sen addade mig på msn som nu pratar med mig.. tydligen ska han till Ghaha snart!! Jävla fuskis!!

Rytmikshowen is on!! Är pepp som fan trots att jag är tött! Börjar dock bli lite små nervös om jag ska vara ärlig! Men det kommer gå kanoners :P

Puss och gos potatismos!
Jag och Una var och kollade på esteternas musikal innan. Det var så sjukt bra och folk borde vekrligen gå och se den! Dock visas den bara imoron (lördag) och söndag sen är den slut. Jag skulle verkligen väldigt gärna gå igen. Helt galen och den hade verklgien allt!! Ibland vek man sig av skratt och jag lipade två ggr.

Erik Källner och Emilia Lindberg som spelade huvudrollerna var otroligt duktiga och de sjunger ju så att man får gåshud varje gång! Det var verkligen tre timmar med ständiga rysningar!

Så om ni inte sett den ännu.. GÅ OCH SE DEN!!!
I någon vecka har  jag läst hans namn lite var stans i de flesta tidningar. Jag kännde igen det me har inte orkat ta tag i mig själv och faktiskt läsa vad det är som har hänt. Det jag har förstått av rubrikerna är att Isaak sitter fången någonstans och tidningarna försöker få honom frigiven. Men nä jag idag gick in på aftonbladet.se för att hitta någonting att skriva om var Dawit Isaak det första jag såg. Det kanske var dags att läsa in sig lite ändå.Och det är precis vad jag har gjort.

Dawit Isaak är en jounalist från Eritrea som kom till Sverige som politiskflykting. 1993 blev Eritrea självständigt och en viss pressfrihet infann sig. Isaak flyttade då tillbaka till sitt hemland där han 1997 startade en tidning vid namn Setit. Tidningen var en bandning mellan nyhetstidning och politisk tidskrigt. Setit gavs ut varannan vecka men Isaak jobbade mycket för att den skulle komma ut oftare och till slut kom den två gånger i veckan, tisdagar och torsdagar. 1998 hamnade Eritrea i krig me grannlandet Etiopien och Isaak flyttade tillbaka till Sverige med sin familj. Men fast besluten att forsätta sin tidning pendlade han väldigt mycket mellan Sverige och Eritrea.

Men en söndagsmorgon i september 2001 knackar polisen på Isaaks dörr och han grips på grund av att han publiserat ett upprop för de mänskliga rättigheterna. Sedan dess har ingen sett honom. Det var inte bara Isaak som blev tillfångatagen utan även 20 anda av landets ledande journalister. Man aklagade Isaak för högföräderi men varken han eller någon av de andra journalisterna har fått någon rättegång. Enligt artikeln i aftonbladet har de säkra uppgifter om att tre av fångarna ar avlidit i fängelset.

Under dessa åtta år som har gått har man många gånger befarat det värsta angående Isaaks hälsa. Redan 2002 kom det oroande raporter att Isaak hade förts til sjkhus. Men 2005 infann sig en liten strimma hopp. Dawit Isaak ringde hem till sin fru och till sin broder och berättade att han frigivits. Men friheten var kortvarit och tre dagar senare satt återigen i fångenskap. Regimen påstår at Isaak enbart hade fått tre dagar permission för läkarbesök. Detta anses av många vara rent nonsens och ingen vet varför de ändrade sig angående hans frikännande.

UD har under hela tiden arbetat i det tysta med att få Isaak frigiven men nu har de fem ledande tidningarna i Sverige gått ihop för att hjälpa till. De har startat namninsamling och ska den 4:e maj lämna över dessa till Eritreas regering. Namninsamlingar kanske inte låter mycket för världen men de gör skillnad, det visar Amnesty internationall ständigt! Det är därför jag skänker pengar till dem varje månad. Visste är bara 20 kr och just mina 20 kr är ganska obetydliga men om alla i sverige skulle skänka 20 kr skulle Amnesty bara på en månad få in; 18 000 0000kr! Så om en fattig gymnasieelev som jag själv kan ge dem 20 kr så borde alla i Sverige kunna göra det!

Personligen tycker jag alla brott mot de mänskliga rättigheterna är det värsta brott man kan begå! Folk som utnyttjar sin maktposition förstår jag mig inte på. Dock tror jag det är lätt att göra just det. Jag vet inte hur jag själv skulle handla om jag hade den makten som ett lands ledare har men jag vill tro att jag skulle göra att för mitt folk. Om inte folket mår bra kommer de förr eller senare alltid en revolution och då är det inte så kul att vara ledare längre!

Jag hoppas att Dawit Isaak har blivit frigiven innan årets slut och jag hoppas så många som möjligt faktiskt sig det fem sekunder det tar att skriva in sitt namn på listan! http://expressen.wufoo.com/forms/free-dawit/http/true/
6 - 1

vad mer behöver jag säga?
Kom hem för styft en timma sen efter en dag på universitetet och rytmikshow.
Universtitetet var faktiskt över förväntan och inte alls så tråkigt som jag hade förväntat mig. Slut vid två var det i alla fall så det bar av till skolan och danssalen där vi var kvar till halv fem. Och efterosm vår klass är som den är så blev vi klara idag! Och vår skiva är inte klar för fem öre och den ska vara inne senast 12.00 imorgon! Heja!

Ikväll är det iaf hockey men lär väl inte få se allt för mycket eftersom jag måste skriva svenskan samtidigt!! Och även kolla lite på engelskan bara för att friskaupp minnet lite på de olika skrivsätten..

Men nu är det matdags för min del! Lax och potatis :D mumma!
Igår var det fredag=) Det firades med sovmorgon som vanligt sen svenska då jag inte gjorde ett skvatt, efter det dags för naturkunskap då jag inte gjorde speciellt mycket mer. Som ni märker extremt slapp dag i skolan! Kändes nästan onödigt att vara där!

Var hemma vid ett, satte mig vid datorn sedan sov jag några timmar oxå=) Det var mycket skönt! Men det var tur att jag vaknade vid typ kvart över tre så jag kunde masa mig in i duschen innan bussen till stan gick! Bussen var inne 17.08 och eftersom Una alltid är sen så va vi att hon skulle försöka vara där tll 5 eftersom hon då skulle komma typ exakt samtidigt som mig. Men när jag kom var det ingen Una inom synhåll! Vid 20 över dök hon upp! Ja, jag börjar bli jävligt trött på att hon alltid kommer för sent. Men jag har nu bestämt att jag ska börja komma lika sent jag! Eller ja ännu senare eftersom jag ska låta henne vänta på mig i 10 minuter i fortsättningen!

Men nog om detta, vi stack till pizzerian vid Glasskungen, som jag inte minns namnet på just nu. Vi åt varsen supergod pizza, man borde äta där oftare! De är verkligen skitgoda! Efter middagen hann vi precis smita in på apoteket innan de stängde och köpte öronproppar åt Una efter som vi skulle till BGs för att kolla på Musik Direkt.

Av de 10 som spelade så var det väl typ 4 som jag tyckte var någorlunda bra måste jag säga. Och det var oxå de fyra som gick vidare till riksfinalen nästa helg. Luvans band, Thrill Warriors, var ett av dem :D De är verkligen riktigt bra och Sigge sjunger ju galet bra! Får se om Filips band, Acevia, går vidare ikväll vilket vore jäkligt nice. Kommer visserligen bli svårt att få med mig Una igen så därför vore det bra om Filip inte går vidare för då kan jag alltid få med mig honom:P

Musik Direkt var slut redan vid nio så vi satte oss på Donkan en tag. Och det var verkligen ett misstag! Det var nämligen Oléo 16 igår så gissa om det var många extremtfulla småglin överallt!! Och då speciellt på Donkan!! *Suck*Jag är verkligen glad att jag inte var sån när jag var yngre!

Gick till Luxan innan 10 och träffade på Joel och Christian i ett hörn:) Vi gick på toa och när vi kom tillbaka satt Kenan, Jenny och Jenny där=) Vi slog oss ner och hade mycket trevligt! Det var verkligen ett par riktigt roliga timmar där i vårt hörn! Dock var männen på andra sidan gången sjukt läskiga!! De var 5 män som var mellan 24 - 26 kanske och de satt, helt odiskret, och stirrade på mig typ hela tiden!! De till och med pekade! Liksom hallå! Det började ju likna Ghana fan!

Det blev i alla fall en tidig kväll och jag åkte hem redan 12.15, lite för att slipp alla jobbiga småttingar som hade varit på Oléo som åkte hem 02.15. Gud snacka om att redovisat dagen i ditalj! Jag är väl skadat efter att ha skrivit om Ghana till projektarbetet och då verkligen skrivit ner typ minsta lilla toabesök :P
Just nu är jag mycket sysslolös.. Det är tåkigt! Jag har förvånandsvärtnog inga läxor att göra, eller ja om jag skulle anstränga mig så skulle jag nog kunna komma på ett par stycken men det är inga som det är akut med. Och det är inget bra på TV och jag har kollat runt på det mesta som tänkas kan på datorn så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Jag känner verkligen hur megaintressant detta inlägget blir! Mycket givande skulle jag säga!
Jag tillhör de människor som inte lägger fram kläder kvällen innan. Det har aldrig varit min grej måste jag säga. Jag lever för mycket på känsla för att kunna göra det. Men om man nu inte lägger fram kläderna så får man ju leva med att det ibland kommer mornar då man inte har en aning om vad man ska ha på sig. Det är just en sådan morgon det är idag! Jag har sovmorgon och alltså alldeles för mycket tid att tänka på vad jag skulle vilja ha på mig vilket inte alls är bra! Såhär är det ju liksom; om jag inte har sovmorgon så har jag ungefär en halv timma på mig att äta frukost och klä på mig. Av denna halvtimma så går ungefär 5 -7 minuter åt att klä på mig och då tar typ det första jag ser utan att tänka jättemycket på det. Jag vet oftast vad jag känner för att ha på mig.

Men nu har jag jättelång tid på mig! Vilket som sagt resulterar att jag har för mycket tid att tänka! Jag har så sjukt mycket idéer på klädkontalationer som jag vill ha! Men de konstalationerna innefattar tyvärr inga utav mina nuvarande plagg. Och min plånbok tillåter mig inte att inhandla alla dessa plagg heller!

Fast nu hinner jag faktiskt inte sitta här och dega längre! Måste få på mig någonting och dra iväg till bussen.
Ses
Kom hem igår. Det känns verkligen konstigt att vara hemma igen! Hade två helt underara veckor i Ghana trots att jag var sjuk nästan hela sista veckan. Låg ensam hemma i två dagar med feber vilket inte alls var kul men jag fick mycket läst i min bok och det var väldigt bra eftersom den ska vara utläst till torsdag. Dock är jag förkyld nu och jag är typ värsta Rudolf för min näsa har blivit helt röd av allt snytande.

Ska åka till skolan om en timma ungefär. Jag orkar verkligen inte men jag försöker tänka positivt! Det är bara två och en halv timmas skola idag. Hade varit värre att komma tillaka på typ torsdag när vi går till långt in på kvällen typ! Men nu ska jag ta och käka lite frulle men jag kanske skriver lite mer utförligt senare idag=)