Jag skulle inte säga att jag är någon "märkesnörd" men det finns två märken som jag verkligen gillar och köpter en hel del av. Det första är Cheap Monday som jag gillar sen högstadiet och de senaste åren har jag i stort sätt bara haft jeans från dem. Tycker de är snygga, bekväma och framför allt är de billiga! Jag ser ingen anlening till att köpa jeans för 700-800 betalar hellre 400 och köper fler jeans.

Men nog pratat om Cheap Monday, jag har nu hittat ett nytt märke som jag gillar riktigt mycket. Handlar dock om stumpor i detta märket. Happy Socks har jag skrivit om en gång förut men måste nämna dem igen. Köpte ett par stumpbyxor tidigare iår som var blockfärgade. I måndags köpte jag ytterliggare två par stumpbyxor från detta underbara märkte! Blev ett par randiga och ett par prickiga.




Det jag gillar med Happy Socks strumbyxor är att de fram för allt är snygga men de känns även som om det är bra kvalitet. Det är likosm inte nylonstrumpor utan de är gjorda av 90% polyamide, vilket gör att de inte går maskor lika lätt som i vanliga strumbyxor. Dessutom tycker jag att strumpyxor är ett väldigt enkelt sätt att piffa upp en outfit på. Personligen älskar jag ju att ha shorts och strumpyxor och då är det ju roligt att ha något annat än vanliga svarta tycker jag. Happy socks har även vanliga strumpor men jag har inte provat några av dem så kan inte uttala mig om hur de är men jag lovar att de är precis lika snygga som deras strumpbyxor.

En sak som jag gillar med både Cheap Monday och Happy Socks är att de är svenska märken. Inte för att det spelar någon roll egentligen men det är alltid roligt med bra svenska saker tycker jag.
Ligger här i sängen och är lite sjuk :( Inte så supersjuk men inte frisk liksom. Hade feber i söndags och i går men idag är det mest näsan som är jobbig och jag är seg i huvudet liksom. När man är sjuk får man spendera massa timmar framför datorn och titta på roliga saker, det gillar jag :) Just nu kollar jag på The fabulous life of Ana Gina på svtplay. Har vetat vem Gina är ett tag men aldrig riktigt kollat upp henne men tack vara underbara Musikhjälpen så har ja nu tagit tag i mig själv och jag har numera full koll :P

Jag gillade Gina från start av musikhjälpen! Så grymt skön människa! Hennes program på svt är också superroligt tycker jag och nu ska jag forsätta kolla på det tills jag känner att jag pallar ta mig upp ur sängen :p
Jobbade idag och det är en sak som slagit mig titt som tätt när jag jobbar och som gör mig så fruktansvärt arg! De slänger helt sjukt mycket mat!! Jag är egentligen helt medveten om att detta sker varje dag och att det inte är bara är på förskolan som det förekommer men när man själv är den som måste slänga det så blir det ju så verkligt. USCH! Jag hatar att slänga mat! Seriöst folk svälter över allt i hela världen och så slänger vi mat!! Det är bara bullshit att det inte finns tillräckligt med mat! Tro mig det finns mer än nog med mat men den distubieras helt snedvridet!

Majoriteten av världens 7 miljarder bor inte i den så kallade västvärlden utan i utvecklingsländerna där det råder mer eller mindre ständig matbrist. Men ändå har västvärlden mer mat än vi behöver och vi slänger ofantliga mänger mat varje dag! Det är helt sinnessjukt!! Jag förstår inte att vi låter det fortsätta så här! Varför har vi mer rätt till mat än människorna i Somalia?

Det är sånt här som kan reta upp mig mer än någonting annat. Jag blir så jävla förbannad rent ut sagt! Det är sånt här som får mig att kämpa mig igenom mina kursböcker och skoluppgifter så att jag en dag kan nå mitt mål, att kämpa för att förändra världen till en bättre plats för ALLA! Jag vet att ingen kan lösa alla världens problem men alla kan göra någonting och nästan alla i värstvärlden kan och borde göra så mycket mer än vad vi gör!!
Borde ha suttit och skrivit på mitt paper som ska vara inne på tisdag hela dagen egentligen men nej det har jag inte gjort! Har istället kollat på massa serier som jag låg lite efter med, tittat på youtubeklipp med söta hundvalpar (jag dog lite!) och letat julklappar! Dock känner jag att julklappsletandet ändå var okej för jag kom faktiskt på vad jag ska ge Axel och det blev en riktigt bra grej dessutom som jag vet att han vill ha! :D Det gillar vi! Så nu är det bara två julklappar kvar att ordna känns skönt att redan vara färdig så man slipper tänka på det mer. Måste ju dock inhandla dem men så länge man har kommit på vad man ska köpa så är ju det svåra redan över.

Nej får väl ta tag i den där uppgiften så jag i alla fall får lite skrivet ikväll. Ska till Axels mamma och pappa imorgon kväll så har ju inte hela dagen på mig imorgon. Vi får iof lämna in när vi vill under dagen på tidag men känns ju sådär att skriva klart det då! Okej att ha nåt litet kvar, typ avslutning eller nåt, men känner att jag gärna lämnar in det på lektionen, lärare uppskattar alltid sånt. Är egentligen inte så jobbig uppgift och den ska bara vara 2 sidor men det betyder inte att man har lust att göra den för det :P
Känner att min julkänsla börjar komma krypande :) Gilla't! Dock förstör avsaknaden av snö lite grann men jag försöker att tänka bort det och fokusera på att det bara är 14 dagar kvar till julafton! Och en månad till min födelsedag, inte att förglömma ;)

Har inte fått upp så mycket julpynt ännu men i början på veckan hängde jag upp julgardinerna i sovrummet, även om jag tyckte det var en aning för tidigt men men. Blev verkligen supernöjd med dem! Älskar det tyget, det är liksom juligt fast inte så att man får ont i ögonen :P Skulel köpa ett tomtetyg till köket så tyckte det passade att vara lite mer subtil i sovrummet. Dock fanns det inte kvar på ikea igår :( Och de hade inga andra tyger som jag tyckte passade, får se om det blir några alls. Har ju klarat oss så här långt utan köksgardiner (vi kan inte komma överrens) så vi klarar oss nog ett tag till :P


Jag vet att ljuset är dåligt men jag pallade inte vänta till imorgon med att ta kort så det fick bli så :P

Har dessutom börjat sy på en klänning som förhoppningsvis ska bli klar till julafton. Den får bli både jul- och nyårsklänning så måste sy på lite nu :P Om den blir som jag vill så kommer den bli jättefin :) Har kollat up ett par strumpbyxor på nelly.se också som kommer sitta som en smäck till den! :)

Måste även få skryta lite om att jag fick B på förra tentan också! :D Känner att jag är on a roll denna terminen! Känns dock lite irroniskt att jag får bättre betyg på mina IR-tentor än på socanten. Men man klagar ju aldrig över bra betyg :P Funderar ju dessutom på att ta en dubbel examen, en i socialantropologi och en i IR. Blir ju inte så mycket extra plugg eftersom jag läser IR 1 och 2 denna och nästa termin så behöver ju bara fylla på med IR3 och C-uppsatsen. Men det ska funderas på ett tag till, ska se lite hur nästa termin är innan jag bestämmer mig.

Nehepp nu ska jag gå och snylta lite på Frank och Susanns tv eftersom de ändå inte är hemma :P Man får ju passa på när katten är borta liksom ;) för jag hade ju inte fått kolla på tv där om de var hemma ;)
Såg just denna video och jag tror jag just blev ani-jul! En Mariah Carey som försöker vara för sexig för sitt eget bästa och en Justin Bieber som är töntigare än någonsin förut! Jag ville bara kräkas när jag såg den! Se den på egen risk!


Jag har tråkigt och ska därför fördriva tiden lite (läs: behöver en ursäkt för att kunna strunta i att läsa min kurslittera tur en stund till) med en lista som ingen annan bryr sig om egentligen men som är lite rolig för en själv :P den är lånad från seriedrottningen.se

1. En serie som aldrig borde ha lagts ner? Alla serier måste ta slut till sist. Men jag tycker att alla serier bör få ett värdigt slut eftersom det alltid finns de som gillar serien så Veronica Mars och Heroes är två som borde ha fått någon säsong till.

2. En serie som du önskar att fler personer tittade på? The Walking Dead helt klart! En hel del kollar redan men ännu fler borde! Otroligt välgjord och man sitter alltid på helspänn när man tittar eftersom man alrig vet när en zombie kan hoppa fram.



3. En favorit bland de nya serierna för säsongen? Har bara börjat kolla på en ny och det är Pan Am. Gillar konseptet och är alltid svag för 60-talet.

4. Din favorit serie någonsin? Hur ska man kunna välja det?! Men det får nog bli True Blood ändå, eller kanske Veronica Mars (tappar dock lite på att det aldrig blev något riktigt slut).

5. En serie som du hatar? GLAMOUR! Klarar inte av att titta ens en minut! Har man hållt på sen 1987 utan att komma någonstans är det dags att lägga ner!!

6. Ditt favorit avsnitt av din favorit serie? Shit vad svårt att välja! Det är typ helt omöjligt! Har kollat igenom flera avsnitt nu men det går ju liksom inte! Men första avsnittet av säsong 3 var riktigt bra!

7. Minst favoritavsnitt av din favorit serie? Det är ju precis lika svårt att välja! Jag vet verkligen inte här, så fort jag ser ett avsnitt så tycker jag att det är bättre än alla tidigare. Måste nog se om hela serien med ett kritiskt öga för att kunna välja ett jag inte gillar.

8. En serie som alla borde titta på? Svårt att hitta nåt som skulle passa precis alla men Big Bang Theory borde kunna få vem som helst att skratta (till och med Axel kan dra på smilbanden ibland!!)

9.Bästa scenen någonsin? Får bli en från Grey's Anatomy. Mycket för att Sandra Oh är OUTSTANDING i denna scenen. Jag lipar varje gång! Och då räcker det att jag ser just dessa 3 och en halv minuterna!


10. En serie som du inte trodde du skulle gilla men som slutade upp med att älska? Hmm, har ingen som jag verkligen inte trodde jag skulle gilla men The Walking Dead var jag lite kluven om. Kunde både bli toppen och botten men som tur var så blev det ju mer än toppen!:P

11. En serie som gjorde dig besviken? Lost, gillade de första två säsongerna men sen gick det bara utför och det blev allt för många lösa trådar. Skulle vilja se hur det gick till slut men vet att jag aldrig skulle palla mig igenom säsong 3-6.

12. Ett avsnitt du har sett mer än 5 gånger? Alla Veronica Mars avsnitt! Okej kanske inte alla men väldigt många av dem och de är lika bra varje gång!

13. Favoritserie från barndomen? Narnia! Känns inte som om någon annan mins den men jag vet att den gick på tv :P

14. Manlig favoritkaraktär? Måste bli Kurt Hummel från Glee. Allt han gör är fantastiskt! Mycket tack vara Chris Colfer som är en fantastisk skådis!



15. Kvinlig favoritkaraktär? Cristina Yang från Grey's Anatomy. Några av de bästa citaten i tv historien kommer från henne. Och som jag redan sagt, Sandra Oh är en av mina favorit skådisar alla kategorier!

16. Guilty Pleasure serie? Vampire Diaries och Gossip Girl. Tittar bara på dem när alla andra serier har uppehåll, kan liksom inte sluta!

17. Favorit miniserie? Har inte tittat på så många, eller hur många avsnitt får det max vara för att räknas som mini? Enligt Wikipedia behöver de bara vara färre än en hel säsong så då säger jag Generation Kill. 7 avsnitt är i alla fall mini enligt mig.

18.Favorit serie som började innan 2000? Så här i efterhand så var den väl inte så bra men jag gillade Skilda Världar när det gick. I alla fall de första åren :P

19. Bästa cast? Kan inte välja mellan Bones och Criminal Minds. Alla medlemmar i dessa två är riktigt bra!

20. Favoritkyss? Jag har sett denan scenen mer gånger än jag kan räkna så känner inte att jag kan välja någon annan. Alla som sett Veronica Mars vet precis vad jag pratar om ;)


gick inte embeda klippet så en bild får duga ;)

21. Favorit par? Veronica/Logan är ett all time favorit. Men just nu är mina favoriter Kurt och Blain i Glee.

22. Favoritserieavslutning? Kan typ inte minnas någon serie jag sett till slutet (dåligt av mig som inte kollar klart eller är det serierna jag kollar på som håller på för länge?). Jo, Greek (också en guilty pleasure serie ) den slutade på ett bra sätt.

23. Mest irriterande karaktär? Finns nog många man irriterat sig på under deras tid i serien men en som ploppar upp direkt är Agent Stahl i Sons of Anarchy.

24. Bästa citat? "There's a reason I said I'd be happy alone. It wasn't 'cause I thought I'd be happy alone. It was because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone. Because what if you learn that you need love and then you don't have it? What if you like it and lean on it? What if you shape your life around it and then it falls apart? Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is death ends. This? It could go on forever." Voiceover från Grey's Anatomy, de är ofta väldigt väldigt bra men denna gjorde nästan ont, speciellt när man har sett avsnittet och vet vad som ligger bakom.

25. En serie som du planerar att titta på (gammal eller ny)? Prison Break har jag velat kolla på ganska länge. Slutade kolla mot slutet så skulle vilja se färdigt. Plus att den är ju fruktansvärt bra!

26. Största OMG-ögonblick? Eftersom jag älskar spoilers så läser jag om en del i förväg men The Killing innehöll ganska många sånna ögonblick.

27. Bästa pilotavsnitt? The Killing hade ett bra pilotavsnitt det satte liksom tonen för serien och man drogs in i den. Pan Am tyckte jag med var bra.

28. Första tv-bestatthet? Veronica och Logan utan tvekan!

29. Pågående tv-bestatthet? Har inte så mycket sånt längre (man har ju växt upp lite ;)). Men jag är lite besatt av Glee, Grey's Anatomy och Bones just nu. Dock på en ganska mild nivå visar sig mest genom att jag prioriterar dem före andra serier :P

30. Sorgligaste karaktärsdöden? Chris i brittiska Skins. Jag var seriöst deppig hela dagen efter att jag sett de avsnittet!


Igår blåste det typ storm här! Det var helt galet, väntade bara på att taket skulle blåsa bort typ. Detta hände tack och lov inte, dock gick stömmen i två timmar. Två timmar är ju inte så farligt men det gjorde ju att man inte kunna börja laga mat så fick bli pizza igår. Inte för att jag klagar men jag har varit sugen på köttfärslimpa och potatismos i flera dagar nu! Men idag ska det fasiken bli av!

Men blåsten igår gjorde mer än ta vår el. Möttes av denna syn när jag skulle åka och hämta Axel igår:



Stod bara och stirrade i typ en minut innan jag riktigt fattade vad som hade hänt. Lusthuset verkar som tur vara okej så ingen större skada skedd i alla fall. Är glad över att det inte var en stor gran eller nåt. Tor att jag någon gång under kvällen hörde ett bang men jag tänkte bara att det var nån stol på altanen som blåstomkull. Man räknar ju inte med att ett träd ska ramla över ens hus liksom!
Yes ännu en fixad! :D Nu är Johanna & Carl, Jenni och Mamma & Pappa köpta. Oscars har jag en idé till (dock ska han ju ha födelsedagspresent också. Har nu förstått hur jobbigt alla i min omgivning haft det i alla år :P), Axel ska jag försöka fixa imorgon om jag kan hitta någonting vettit på stan. Har en liten tanke om vad han ska få men får se om jag kan hitta det jag vill. Men är det bara mormor, morfar, Macke & Anna, Greta, Lovisa, Emma och Jossan kvar. Hm, kändes genast som många fler nu när jag skrev ut dem såhär! Dock kanske jag ska försöka fixa några av klapparna under mellandagarna eftersom vi ändå inte kommer ses fören efter jul för att byta.

Jaja, får ta och fundera vidare på de som är kvar..
Efter dagens seminarie tod jag och Axel en tur på stan. För min del var jag mest ute efter ett par jeans. Behövde verkligen ett par nya då alla andra typ har töjt sig så de inte sitter snyggt längre (förutom de första två timmarna efter de är nytväffade typ). Så begav oss till Weekday där jag direkt hittade ett par sjukt snygga jeans! De är typ lite ljusare än vinrött sitter som en smäck gör de också! Så de fick naturligtvis följa med mig hem :D Inhandlade även två tröjor, en vanlig lite längre grå bommulströja från hm. Verkligen ett basplagg vilket jag skulle behöva så mycket mer av! Har inte alls tillräckligt många tröjor av detta slaget. Ska nog ta och köpa upp mig på det, måste verkligen få in mer basgrejer i min garderob! Det är så trist att köpa bara! Köpte en stickad vid tröja också som typ skimmrar. Gillar den skarpt men tror jag ska sy in den lite för den liksom "hänger" i ryggen om ni förstår.
Den här dagen var dömd att misslyckas redan innan en börjat... Det hela började igår kväll med att Axel inte hittade sin dosa till internetbanken. Vi letade runt som galningar i hela huset men ingen lycka. Efter ett tag kom han på att sist han hade den var i vardagsrummet och att han inte hade plockat undan den utan låtit den ligga kvar där. Han var helt bombsäker på att han inte hade flyttat den utan bara låtit den ligga där (han betonade även flera gånger att det var en sån viktig grej som han inte bara skulle lägga varsom helst..). Efter att han hade kommit på detta kom han även på att Jag städade vardagsrummet i söndags, alltså är det mitt fel att den är borsta då Jag måste ha lagt den någonstans. Själv kan jag inte komma ihåg att jag rörde den i söndags men det är mycket möjligt. Kan varken säga att den var där eller inte. Axel sa aldrig rätt ut att han var arg på mig men det behövdes liksom inte riktigt, jag förstod det i alla fall. Så vi gick och la oss ganska irriterade på varandra; han på mig för att jag slarvat bort den och jag på honom för att han var sur på mig eftersom det faktiskt inte är 100% säkert på att det var mitt fel.

Surheten fortsatte imorse så jag låtsades sova tills Axel gick bara för att jag inte orkade med att han skulle vara sur på mig. Sen åkte jag till tandläkaren där irritationen bygges på ytterliggare.

Jag hade tid 08.40 och jag var där 08.20 för att jag skulle fixa med min frisktandvård i Rottne så tänkte det var bäst att vara tidig. Så när jag kom in gick jag till receptionisten med mina papper och hon donade lite med det. Undertiden fråga jag om jag skulle checka in mig (det fanns en dator vid sidan där man skulle fylla i sitt personummer själv. Har aldrig sett det tidigare så frågade så jag skulle veta vad som gällde här.) "nej jag har redan gjort det" sa hon då. Bra tänkte jag och gick och satte mig för att vänta (klockan är nu ca. 08.35). Tiden gick och min tid kom och försvann medan alla andra i väntrummet han bytas ut. Medan jag väntar så är det en sköterska som går mellan undersökningsrumet och receptioen hur många gånger som helst för att kolla på datorn i receptionen men hon säger aldrig någonting. En halv timme efter min utsatta tid (09.10) gick jag och sa till receptionisten. Hon kollade i datorn och frågar (!!!) "men varför har du inte checkat in dig?" "Du sa att du hade gjort det" svarade jag då. Hon bad då om ursäkt och gick och pratade med en sköterska som jobbade med den tandläkaren jag skulel till. Jag hörde en del av denna konversation öven om de stod en bit bort. Det som gjorde mig irriterad var att sköterskan säger följande: "Men jag har sprungit fram och tillbaka flera gånger och ropat upp, då hon var inte här i tid!"(hon säger detta väldigt irriterat). VADÅ INTE I TID!?!? Jag var för fan där 20 minuter INNAN min tid! Och jag såg ju som sagt hur sköterskan i fråga var ute i receptionen flera gånger under tiden som jag satt där men hon gick bara fram till datorn och kollade men ropade aldrig upp mitt namn! Jag satt dessutom närmast receptionen så jag hade nog inte missat det! Så sjukt irriterad på att hon skyller på mig när de där de själva som inte har gjort sitt jobb ordentligt! åårgh! Fick i alla fall komma till en annan tandläkare så fick det fixat till slut. Tur att jag inte hade någon annan tid att passa för då hade jag varit ännu mer irriterad och hade antagligen skällt lite mer på dem.

Ja det har verkligen inte varit en toppen dag idag. Men den kanske kan bli lite bättre. Axel ringde innan och sa att han var på väg hem, han verkade inte så sur längre. Stör mig på att en människa kan påverka mig så mycket! Både när det gäller positiva saker och negativa. Men I guess that's how it is when you'r in loove! Eller nåt...

Såg precis månaden bakutmaning! Får inte säga vad det är men jag har aldrig gjort det innan. Dock har Axel det så vi har lite fusk redan men ska göra ett eget försök. Känns lite som fusk att använda det vi redan har :P